Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci projektu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci projektu"— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu
EU peníze školám Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek Název operačního programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ Označení vzdělávacího materiálu VY_32_INOVACE_8_24PryR-15 Název tematické oblasti (sady) Rozvody vody, kanalizace a vytápění v rodinném domě. Název vzdělávacího materiálu Podlahové vytápění Druh učebního materiálu Učební text Anotace Učební text je určen žákům oboru Instalatér. Je zaměřen na získávání a procvičování základních vědomostí, týkajících se rozvodů teplovodních soustav. Klíčová slova registr, topný had, podlaha Vzdělávací obor, pro který je materiál určen 36-52-H/01 Instalatér, H/01 Zkrácené studium Instalatér Ročník I. až III. Typická věková skupina let Speciální vzdělávací potřeby žádné Autor Pryček Radovan Zhotoveno, (datum/období) Celková velikost 9,35MB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radovan Pryček. Dostupné z portálu

2 Podlahové vytápění Podlahové vytápění patří do skupiny velkoplošných soustav. Teplosměnnou plochou je tedy podlaha ve vytápěné místnosti. Podlahu ohřívá topný registr ve kterém proudí topná voda.

3 Materiály pro topný registr
PP-R PE-Xa PE-Xc PB Vícevrstvé trubky s Al

4 Spůsob pokládky topného registru
Spirálovitý způsob 3) Vnitřní stěna 4) venkovní okrajová zóna 5) Plocha zdržení 1) Meandr 2) Spirálovitý způsob

5 Konstrukce podlahy Vnitřní omítka Krycí podlahová lišta
Obvodový dilatační pás Podlahová krytina Maltové lože Betonová vrstva Topné trubky Izolační krycí fólie Tepelná a zvuková izolace Izolace proti vlhkosti Nosný podklad Přírodní terén

6 Montáž velkoplošného vytápění
Podmínky pro montáž - Min. 5 °C (PEX PB) Min. 10°C ( PP-R) Provedená řádná hydroizolace Výkresová dokumentace skladba podlahy Způsob kladení potrubí meandr – spirálovitý způsob Rozdělení jednotlivých okruhů max. 40 m2 Umístění rozdělovače

7 Zavodnění potrubí- tlaková zkouška
Před betonováním je potřeba zajistit- Zavodnění potrubí – napustíme rozdělovač a sběrač a postupně pouštíme vodu do jednotlivých okruhů tak, abychom odvzdušnili jednotlivé okruhy. Lze použít napouštěcí sadu. Tlaková zkouška- po dokonalém odvzdušnění natlakujeme okruhy na doporučený tlak 1MPa. Kontrola všech spojů na rozdělovači a jednotlivých okruhů.

8 Betonáž topných hadů Před samotným zalitím podlahy (betonováním) je potřeba zkontrolovat dilatační pásy, potrubí a zda není poškozena „vana´´, která slouží k oddělení betonu od tepelné izolace. Topné okruhy musí být stále napuštěny vodou o provozním tlaku jinak by došlo k poškození potrubí. Je vhodné zhotovit foto dokumentaci.

9 Zahájení provozu Zahájení provozu provedeme až po úplném vytvrdnutí betonu, zhruba po 28 dnech. Při zátopu se bude teplota zvyšovat zhruba po 5°C.

10 Literatura: Ing. STANISLAV TAJBR Vytápění pro 1. a 2. ročník učebního oboru instalatér DT 697 (075.3) vydalo nakladatelství Sobotáles, Mostecká Praha 1 v roce 1998 Elektronické zdroje:


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci projektu"

Podobné prezentace


Reklamy Google