PLNĚNÍ PRIORIT A POSTUPŮ PŘI PROSAZOVÁNÍ ROVNÝCH PŘÍLEŽITOSTÍ ŽEN A MUŽŮ V RESORTU MINISTERSTVA FINANCÍ 16. října 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2010 Ministerstvo financí září 2009.
Advertisements

Kolik opravdu stojí veřejná správa?
Informační materiál k projektu: Podnikání žen jako efektivní cesta k posílení rovných příležitostí na trhu práce. Projekt je financován z programu OPL.
OD KORUPCE K INTEGRITĚ Protikorupční opatření v oblasti vzdělávání dle
Možnosti a limity kontroly obcí
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Analýza Centra ProEquality
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
Strategie OS KOVO v kolektivním vyjednávání Piešťany,
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Genderový audit Mgr. Tomáš Bitrich Společenská odpovědnost firem v Ústeckém kraji CZ.1.07/3.2.06/
Genderový audit ve společnosti CertiCon a.s.
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
Program rovných příležitostí v České spořitelně Vera Budway-Strobach Program Manager, Diversitas.
Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí
Genderové rozpočtování v právním řádu ČR a EU JUDr.Kristýna Outlá Tomáš Křivka Liberec.
Evropský sociální fond v ČR
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
OPTIMÁLNÍ MODEL RANÉ PÉČE PŘEDSTAVENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE FINANCOVÁNÍ ČESKÉHO SPORTU Náměstek ministra Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 8. dubna 2013, Praha Seminář k problematice.
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
Konference NIDM k uznávání neformálního vzdělávání Praha, 2. a 3. listopadu 2011.
Informace o životním prostředí ve veřejné správě Legislativní rámec problematiky, služby pro veřejnou správu česká informační agentura životního prostředí.
Soustava veřejných rozpočtů II.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Vzdělávání k problematice boje s korupcí.
Evropská charta za rovnost žen a mužů na úrovni života ve městech a obcích Eva M. Hejzlarová, Fórum 50 %, o. s.
Finanční kontrola prováděcí vyhláška 416/2004Sb., aplikace v praxi
Jak na rovné příležitosti? V 5 krocích. 1. Vyjasnění postoje Tlak na rovnost žen a mužů, zejména na rovnost žen a mužů při práci, roste. Je to dáno zvláště.
VŠEOBECNĚ VZDĚLÁVACÍ FUNKCE EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ © Prof. ing
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Expertní panel pro GS JPD Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií - prezentace - Šance pro společnost, občanské sdružení.
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
KONFERENCE „VĚDA, MANAGEMENT A LIDSKÉ ZDROJE“ SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 1. PROSINCE 2011 HLAVNÍ SMĚRY PROJEKTU NAKI „ EFEKTIVNÍ METODIKY PODPORY.
Kampaň pro rovnost šancí CZ / /0216 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.. realizátor:
Rozpočtový proces a jeho kontrola
Genderový mainstreaming a genderový audit
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Valašské Klobouky–
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Mgr. Zuzana Jentschke - Stőcklová náměstkyně ministryně Sekce pro sociální a rodinnou politiku 10. dubna 2014.
Prosazování rovnosti žen a mužů na ministerstvu vnitra v rámci projektu „Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV“ Eva Ferrarová Ministerstvo.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
VLÁDNÍ STRATEGIE PRO ROVNOST ŽEN A MUŽŮ V ČR NA LÉTA Radan Šafařík Oddělení rovnosti žen a mužů, Sekce pro lidská práva Úřad vlády ČR.
„SLAĎUJEME V JIHOMORAVSKÉM KRAJI“ Ing. Jaromíra Vítková
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Rovné příležitosti ve veřejné správě PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D. Odbor řízení lidských zdrojů Ministerstvo vnitra.
Akreditovaný e-learningový kurz Rovné příležitosti žen a mužů Ing. Petr Špindler, RENTEL a.s. Konference „Rovné příležitosti“ MV ČR, Praha,
PREZENTUJÍCÍ Rodinné audity Metodika opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života PhDr. Lada Nováková Mgr. Klára Čmolíková Cozlová.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
Publikace vydané RVDA Martina Smetanová.
Prevence domácího násilí na vládní úrovni
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová
Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR, 7. února 2013 Úvodní slovo
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA

Podpora implementace dětských skupin CZ /0.0/0.0/15_009/
GENDER FOCAL POINT.
Transkript prezentace:

PLNĚNÍ PRIORIT A POSTUPŮ PŘI PROSAZOVÁNÍ ROVNÝCH PŘÍLEŽITOSTÍ ŽEN A MUŽŮ V RESORTU MINISTERSTVA FINANCÍ 16. října 2009

Hlavní cíle MF: •Gender budgeting •Činnost celoresortní pracovní skupiny •Slaďování rodinných a pracovních povinností zaměstnanců •Vzdělávání zaměstnanců

Gender budgeting •Informativní metodika rozpočtování z hlediska rovnosti žen a mužů – 2004 (s MPSV) •Každoročně připomínka gender budgetingu v dopise správcům kapitol a odkaz na publikaci •Doporučení k začlenění genderových výdajů do příslušné rozpočtové kapitoly

Pracovní skupina k prosazování rovnosti žen a mužů •Sdružuje zástupkyně personálních útvarů MF a resortních organizací a dále zástupkyně stěžejních odborných útvarů MF •Podílí se na rozpracování úkolů vlády •Koordinuje činnosti v resortu MF •Působí i jako konzultační orgán pro koordinátorku v oblasti rovných příležitostí

Slaďování rodinných a pracovních povinností zaměstnanců •Možnost práce na DPČ či DPP pro zaměstnankyně/zaměstnance na MD a RD •Možnost práce na zkrácený pracovní úvazek •Od roku 2008 předmětem kolektivního vyjednávání a součástí Kolektivní smlouvy na rok 2009 (písemné informování zaměstnanců na MD/RD o možnostech pomoci, pomoc při zajištění místa v MŠ v blízkosti pracoviště)

Vzdělávání zaměstnanců •Seminář Personální problematika pro nově jmenované vedoucí zaměstnance – blok k rovným příležitostem (únor 2008) •Seminář k genderovým tématům pro zaměstnance ÚZSVM (říjen 2008) •Vstupní vzdělávání úvodní (povinné vzdělávání) - samostatný blok k problematice rovných příležitostí •Program TaxTest pro zaměstnance ÚFO – samostatný blok v několika úrovních + 3 samostatné kurzy zaměřené na tuto oblast •Systémové vzdělávání zaměstnanců celní správy

Novinky v roce 2009 •Seminář „Rovné příležitosti žen a mužů jako nástroj k využití lidského potenciálu“ ( , multimediální záznam + rozeslání všem vedoucím zaměstnancům a zaměstnankyním zpracovávajícím koncepce) •Analýza daňových příjmů fyzických osob z genderového hlediska (porovnání od roku 1995, upřesnění dle sektorů, možno vyspecifikovat pouze dle RČ)

Děkujeme Vám za pozornost.