VY_ 32_INOVACE_D.01.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
7 DIVŮ SVĚTA.
Advertisements

Egypt Pyramidy.
7 divů starověkého světa
Jméno autora: Mgr. Petra Trajerová Datum vytvoření:
Divy světa Střední odborná škola Otrokovice
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_415_PRAHA-MATKA MĚST Téma: PRAHA, HISTORICKÉ.
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
ANTICKÉ ŘECKO.
Opakujeme starověk Dějepis 2. stupeň
Sedm starověkých divů světa
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Eva Beranová, Základní škola, Čapkova 126, Klatovy
Maják na ostrově Faru.
Nových sedm divů světa.
Autor: Vendy Nových 7 divů světa.
Dějepis a občanská výchova Milan Šimek
Egyptští bohové Najdi si dvojici, která má jiného boha než ty.
Rhódský kolos.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM
Sedm divů světa Andrea.
Markéta Zakouřilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_163
Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
7. Divů světa Sedm divů světa je všeobecně známý seznam unikátních starověkých staveb v oblasti Středozemního moře a na Středním východě. Jako sestavitel.
UMĚNÍ EGYPTA Stará říše – př. n. l.
Mykény.
Visuté zahrady Semiramidiny
Egyptské pyramidy.
7 DIVŮ SVĚTA.
III/2 XV A
Název Sedm divů starověkého světa Předmět, ročník Dějepis, prima
Starověký Egypt Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Artemidin chrám v Efesu
Sedm divů světa.
Opakujeme starověk.
Egyptské pyramidy.
VY_32_INOVACE_17 Asie - Čína - Velká čínská zeď
Doba bronzová a železná
Egyptské pyramidy David Beneš 1.Ročník GIO.
                                                                         Egyptské pyramidy                                                                                 
Egyptské pyramidy.
Poloha: 25°– 36° v. d.; 22° – 32° s. š. Nejstarší pyramida Džoserova pochází z doby asi př.n.l., která je vysoká 60m a stoupá v šesti stupních.
Sedm divů světa Základní škola Kutná Hora, Kremnická 98
7 divů světa Na následujících stránkách se seznámíte se sedmi divy světa. Seznámíte s dobou před a po divech.
Egyptské pyramidy.
Číslo: VY_32_INOVACE_26_19 Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Terakotová.
Egyptské pyramidy.
III/2 XV A
Egyptské pyramidy Co to vlastně je….
Karolína Moravcová 7. Třída
Egyptské pyramidy.
7 divů světa Eva Kaniová I.A.
Egyptské pyramidy.
7 starověkých divů světa
TAJEMSTVÍ PYRAMID Mgr. Milan Šimek.
7 DIVŮ SVĚTA.
Sedm divů světa Anděla Delišová 6.B.
VY_32_INOVACE_ZCR_629 Ročník:4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Tematický okruh:Svět Téma:Afrika – pobřeží Středozemního moře Jméno autora:Mgr.
Sedm divů světa.
 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Komenského 589- příspěvková organizace  Autor: Mgr. Ludmila Šimonová  Datum:  Název:
Pyramidy a zikkuraty. Pyramidy - jeden ze sedmi starověkých divů světa postaveny od 27. do 18.stol. př.n.l. přesný počet není znám vystavěné z cihel se.
Základní škola a mateřská škola Damníkov NAŠE MODERNÍ ŠKOLA
NÁZEV:. VY_32_INOVACE_05 ČÍSLO PROJEKTU:. CZ / /
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Marika Jiráková Třída: 6.b.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Jiří.
DĚJINY KULTURY - STAROVĚK
Dějepis a občanská výchova Milan Šimek
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Divy starovekého sveta – 6.ročník
Sedem divov starovekého sveta
Transkript prezentace:

VY_ 32_INOVACE_D.01

7 DIVŮ SVĚTA

Seznam unikátních starověkých staveb z oblasti kolem Středozemního moře

Pyramidy v Gíze Sloužily jako hrobky faraónů Cheopsova pyramida je největší, vysoká 147 m Její hmotnost činí přes 5 milionů tun Na plochu pyramidy (5,15 hektarů) by se vešlo 200 tenisových hřišť. Při svém egyptském tažení Napoleon vypočítal, že tři pyramidy v Gíze obsahují takové množství kamene, že by z něj mohla být postavena zeď kolem celé Francie, vysoká 3 m a široká 30 cm.

Pyramidy v Gíze

Pyramidy v Gíze

Vnitřní uspořádání pyramidy

Pyramidy v Gíze

Visuté zahrady královny Semiramis V městě Babylonu (dnešní Irák) Pro svoji manželku je nechal zbudovat babylónský král Nabukadnezar II. Nikdy nebyl objeven důkaz, že skutečně existovaly Nádherné zelené zahrady plné ovoce (datle, fíky, granátová jablka)

Visuté zahrady královny Semiramis

Diova socha v Olympii Vznikla v roce 443 p.n.l. Autorem sochař Feidas Výška 13 m Vyrobena ze vzácných materiálů (tuna slonoviny, tuna zlata) Umístěna do chrámu v Olympii Zničena při požáru

Diova socha v Olympii

Maják na ostrově Faru Postaven na ostrově Faros u města Alexandrie Vybudován ve 3. století p.n.l. Zřítil se v roce 1303 při velkém zemětřesení Výška 135 m Dodnes nebyl postaven vyšší maják Na vrcholu hořel oheň, odrážel se od zrcadla z leštěného bronzu Byl viditelný ze vzdálenosti 56 km

Maják na ostrově Faru

Maják na ostrově Faru

Chrám bohyně Artemis Byl postaven ve městě Efesos v malé Asii ve 4. stol. p.n.l Socha bohyně Artemis měřila zřejmě 15 m, byla vyrobena ze zlata a slonoviny (nebo byla pozlacená) a byla ozářena věčnými ohni Jeho půdorys dosahuje velikosti 114 x 55 m. Sloužil i jako banka, neboť nikdo se zde neodvážil krást

Chrám bohyně Artemis

Mauzoleum v Halikarnasu Hrobka krále Mausola v dnešním Turecku Postaveno ve 4. století p.n.l., zřítilo se při zemětřesení a poté byly kamenné kvádry využity na stavbu opevnění města Na jejím vrcholu je koňské čtyřspřeží Stavba je ze všech čtyř stran bohatě zdobena sochami

Mauzoleum v Halikarnasu

Rhódský kolos Socha na ostrově Rhodos byla postavena jako symbol vítězství nad Sýrií Peníze na její stavbu získali prodejem ukořistěné syrské výzbroje Výška sochy byla 33 m Byla zhotovena ze 13 tun bronzu a 7 tun železa Socha stála méně než 70 let, zřítila se při zemětřesení

Rhódský kolos

Prameny: http://images.sciencedaily.com/2008/03/080328104302-large.jpg http://www.portpromotions.com/media/ecom/prodlg/1215797672_Europe%20-%20Egypt%20-% http://static.howstuffworks.com/gif/pyramid-17.jpg http://www.suggestsoft.com/images/digital-minds-software/the-pyramids-of-egypt-3d-screensaver.gif http://geo-tour.net/Interesting/pic/sady_b.jpg http://www.morev.de/img/zevs2.jpg http://raskopki.narod.ru/images/statue_zeus.jpeg http://www.metrolic.com/wp-content/uploads/2010/11/231.jpg http://warrensburg.k12.mo.us/7wonders/pharos/lighthouse3.jpeg http://img1.liveinternet.ru/images/attach/b/2/22/415/22415326_06.jpg http://putimaga.ru/uploads/posts/2010-02/1267364027_1241641331_mavsol.jpg http://img0.liveinternet.ru/images/attach/c/1//59/220/59220713_koloss_12.jpg

VY_ 32_INOVACE_D.01