Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku Projekt CZ.1.07/1.1.38/01.0015 Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY
Modernizace výukových metod při výuce odborných předmětů Modul M6 Modernizace výukových metod při výuce odborných předmětů a odborného výcviku Autor: Květoslava Švagerová
Práce při slavnostních hostinách s nabídkovými stoly Raut – Recepce Výukový a kontrolní materiál v Odborném výcviku pro 3. ročníky v návaznosti na probrané učivo „ Raut – recepce“ a na literaturu: Gustav Salač -Stolničení
Doplň v textu chybějící údaje: Raut-recepce Doplň v textu chybějící údaje: Jaký je zásadní rozdíl mezi banketem a rautem: Od jakého počtu hostů je vhodné pořádat raut: Definuj stručně, co je to recepce:
Vhodná doba k pořádání rautu je: ……………………………. Jaká kuchyně převládá u rautu – teplá nebo studená…………. Vyjmenuj 10 studených pokrmů vhodných na rautový stůl…………………………………………………………….. ………………………………………………………………... ………………………………………………………………... ………………………………………………………………... Vyjmenuj 5 teplých pokrmů vhodných na rautový stůl…………………………………………………………….. ……………………………………………………………….... …………………………………………………………………
Vyjmenuj jaké základní nápoje patří na rautový nápojový stůl……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… Vyjmenuj základní stoly při rautu: 1/ 2/ 3/ 4/ 5/
Klasický rautový studený stůl Nakresli a popiš rozložení inventáře, dekorace a pokrmů na klasický studený stůl při rautu:
V textu vyber a označ správné odpovědi: Při rautu se: a/ sedí b/ stojí c/ sedí i stojí Je recepce slavnostnější forma než raut: a/ ne b/ ano Pro koho bychom měli mít při rautu místa k sezení: a/ pro všechny b/ pro nikoho c/ pro starší osoby Hosté si při rautu a recepci pokrmy: a/ vybírají sami b/ jsou plně obslouženi c/ host si vybírá, obsluha pouze pomáhá Mohou se u rautu podávat i pokrmy jako je krocan, šunka s kostí, sele: a/ ano b/ne Musí být při rautu zasedací pořádek: a/ ne b/ ano Mohou se u rautu podávat i míšené nápoje a káva: a/ ne b/ano Mohou se při příchodu nabízet hostům chuťovky a aperitiv: a/ ano b/ ne
Který stůl je u rautu dominantní: a/ studený b/ teplý, c/ nápojový Prostírají se stoly u rautu: a/ 30 cm přes okraj stolu b/ 5 – 10 cm od podlahy K založeným pokrmům na rautovém stole dodáváme: a/ kávovou lžičku b/ překládací příbor c/ masovou vidličku Mohou být u rautu prostřeny i kuřácké stolky: a/ ano b/ ne Provádí se u rautu uvítání hostů a zahájení krátkým projevem: a/ne b/ ano