Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Advertisements

Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Modul M6 Modernizace výukových metod při výuce odborných předmětů gastro a odborného výcviku autor Mgr. Alena Marková.
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Pomocné stoly Střední odborná škola Otrokovice
autor Mgr. Alena Marková
autor Mgr. Alena Marková
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
autor Mgr. Alena Marková
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.09 SOU Obořiště
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Recepce Střední odborná škola Otrokovice
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, PRAVIDLA SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
 Projekt CZ.1.07/1.1.38/  Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku  uměleckých řemesel a oborů gastro  TENTO PROJEKT JE.
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Předmět: Stolničení Ročník: 2.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
VY_32_INOVACE_11_ODV_647_Str
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol.
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Slavnostní hostiny – recepce, raut
VY_32_INOVACE_11_ODV_641_Str
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ BANKETNÍ OBSLUHA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ NÁPOJOVÝ STŮL
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
Raut.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Kvíz Kvíz
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_RAUT-1_PREZENTACE_13 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Vypracoval: Bc. Josef Dulínek
Způsoby obsluhy Způsob obsluhy je technická záležitost servisu pokrmů.
OSTATNÍ HOSTINY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
OSTATNÍ HOSTINY I. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
RAUT II. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
RAUT III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Banketní obsluha Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
ROZDĚLENÍ HOSTIN Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_13_PRAKTICKÉ ČINNOSTI
OBSLUHA, U STOLU Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Tato prezentace byla vytvořena
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
Technika obsluhy – Společenská setkání
Slavnostní hostiny Rozdělujeme podle dvou základních kritérií
OSTATNÍ HOSTINY III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Obor hodnot funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Yvonna Vančurová. Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Škola.
Transkript prezentace:

Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku Projekt CZ.1.07/1.1.38/01.0015 Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

Modernizace výukových metod při výuce odborných předmětů Modul M6 Modernizace výukových metod při výuce odborných předmětů a odborného výcviku Autor: Květoslava Švagerová

Práce při slavnostních hostinách s nabídkovými stoly Raut – Recepce Výukový a kontrolní materiál v Odborném výcviku pro 3. ročníky v návaznosti na probrané učivo „ Raut – recepce“ a na literaturu: Gustav Salač -Stolničení

Doplň v textu chybějící údaje: Raut-recepce Doplň v textu chybějící údaje: Jaký je zásadní rozdíl mezi banketem a rautem: Od jakého počtu hostů je vhodné pořádat raut: Definuj stručně, co je to recepce:

Vhodná doba k pořádání rautu je: ……………………………. Jaká kuchyně převládá u rautu – teplá nebo studená…………. Vyjmenuj 10 studených pokrmů vhodných na rautový stůl…………………………………………………………….. ………………………………………………………………... ………………………………………………………………... ………………………………………………………………... Vyjmenuj 5 teplých pokrmů vhodných na rautový stůl…………………………………………………………….. ……………………………………………………………….... …………………………………………………………………

Vyjmenuj jaké základní nápoje patří na rautový nápojový stůl……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… Vyjmenuj základní stoly při rautu: 1/ 2/ 3/ 4/ 5/

Klasický rautový studený stůl Nakresli a popiš rozložení inventáře, dekorace a pokrmů na klasický studený stůl při rautu:

V textu vyber a označ správné odpovědi: Při rautu se: a/ sedí b/ stojí c/ sedí i stojí Je recepce slavnostnější forma než raut: a/ ne b/ ano Pro koho bychom měli mít při rautu místa k sezení: a/ pro všechny b/ pro nikoho c/ pro starší osoby Hosté si při rautu a recepci pokrmy: a/ vybírají sami b/ jsou plně obslouženi c/ host si vybírá, obsluha pouze pomáhá Mohou se u rautu podávat i pokrmy jako je krocan, šunka s kostí, sele: a/ ano b/ne Musí být při rautu zasedací pořádek: a/ ne b/ ano Mohou se u rautu podávat i míšené nápoje a káva: a/ ne b/ano Mohou se při příchodu nabízet hostům chuťovky a aperitiv: a/ ano b/ ne

Který stůl je u rautu dominantní: a/ studený b/ teplý, c/ nápojový Prostírají se stoly u rautu: a/ 30 cm přes okraj stolu b/ 5 – 10 cm od podlahy K založeným pokrmům na rautovém stole dodáváme: a/ kávovou lžičku b/ překládací příbor c/ masovou vidličku Mohou být u rautu prostřeny i kuřácké stolky: a/ ano b/ ne Provádí se u rautu uvítání hostů a zahájení krátkým projevem: a/ne b/ ano