Obsah prezentace Kdo jsme Co je hipoterapie Náš cíl

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Společnost pro mukopolysacharidosu
Podejte nám prst, my vám podáme celou ruku
Speciálně pedagogické centrum při MŠ a ZŠ Kyjov, Za Humny 3304,
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Management sportovního klubu © Nymburk 2012
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Zvířata pomáhají člověku.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Prožitkový seminář 30. listopadu 2011 Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost reg. číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/
Víte, že 80 % úspěchu je dorazit tam, kam máte?. Byli bychom rádi, kdybychom to byli právě my, kdo Vám k němu pomůže! Naše nezisková organizace Vám v.
Principy Typy Výhody Bariéry a řešení Konference „Podpora rodiny dle programového prohlášení vlády České republiky“ - 30.listopad Poslanecká sněmovna.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Přínos dobrovolnického programu pro onkologické pacienty
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
ohroženým domácím násilím
Pobytové středisko Zastávka
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Logo společnosti Název společnosti Jméno a příjmení přednášejícího společnosti.
Komunikace mezi generacemi
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
HEŘMÁNEK DĚTEM Občanské sdružení HEŘMÁNEK DĚTEM funguje při Dětském denním rehabilitačním stacionáři (DDRS) v Hradci Králové Sdružuje děti, rodiče, zaměstnance.
Víkend rodin dětí se syndromem Prader-Willi HOTEL PAVLA NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
KDO CO je PR OČ KDO CO je PR OČ. Roman Šebrle Změlík Robert.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Cesta do Sluneční zahrady Charitativní večer pro děti s handicapem sobota 17:00 – 21:00.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
Závěrečná konference k projektu
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Plán rozvoje Kamarádi Stochov Vize Krátkodobý plán na příští rok 2006 Střednědobý plán do r.2010 Dloouhodobý plán do r.2025.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
HIPOTERAPIE A CANISTERAPIE
SOCIÁLNÍ FIRMA. Od roku 1990 usiluje o integraci osob s postižením do běžného života Podporuje: –bezbariérovou individuální dopravu, –služby osobní asistence,
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Téma: Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina.
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Reforma systému péče o ohrožené děti 25. listopadu 2011 Miloslav Macela Odbor 21 rodiny a dávkových systémů MPSV.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
MC POHÁDKA JESENICE U PRAHY z.s nezisková organizace spolek rodičů na mateřské dovolené.
Metodický postup pro zavedení CSR do strategie vybrané veřejné vysoké školy Lucie Háková (ČZU) Lucie Susanyiová (ČZU) Anna Cibulková (UK) Lenka Bednárová.
2. Turnus (18.7. – ). TAK TO JSME MY KONĚ ARON valach slezského norika, narozený v roce 2001 Aron má vynikající charakter, i přes svou nelehkou.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Lotos Brno Psychosociální rehabilitace a podpora zaměstnanosti osob závislých na alkoholu.
Název projektu: „Výstavba pavilonu E v MŠ Pod Hájem„ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Výstavba pavilonu E v.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
MUDr. František Schneiberg
Sociální podnikání v Praze
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Nabídka partnerství na konferenci NEUROVĚDA VE VZDĚLÁVÁNÍ 2018 V
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Příměstský tábor 1. Turnus ( – ).
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Dobrovolnické programy
Vzorový projekt pro gymnázia
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Transkript prezentace:

Obsah prezentace Kdo jsme Co je hipoterapie Náš cíl Jak nám můžete pomoci Možnosti spolupráce Kontakt

Kdo jsme Občanské sdružení pro hipoterapii, specializujeme se na léčbu pohybově a psychicky nemocných dětí Jako jediní v ČR se zabýváme hipoterapií u dětí již od dvou měsíců věku Hipoterapii provozujeme na vlastních koních, a to ambulantní formou nebo prostřednictvím intenzivních pobytů Jsme tým odborných fyzioterapeutů s mnohaletými zkušenostmi s hipoterapií a dětskou rehabilitací Odborným garantem naší práce je Česká hiporehabilitační společnost

Co je hipoterapie Jedna z metod fyzioterapie, která využívá pohybu koňského hřbetu. Ten se podobá pohybu pánve člověka při chůzi. Nemocnému dítěti dává možnost zažít prostřednictvím koně pohyb zdravého člověka. Je vhodná pro děti s těžkým pohybovým postižením, jako je např. dětská mozková obrna, poúrazové stavy, Downův syndrom, autismus, kombinované vady, vadné držení těla, respirační nemoci, opožděný psychomotorický vývoj.

Naše cíle Dlouhodobě pomáhat tělesně znevýhodněným dětem v rámci komplexní rehabilitace. Rozšířit kapacitu ambulance a profesionálního týmu. Vybudovat vlastní zázemí pro celoroční provoz hipoterapie (prostory s možnostmi ordinace, bezbariérové ubytování klientů, ustájení koní, přednáškové místnosti, tvůrčí dílny a volnočasové aktivity). Výzkum a vzdělávání v oboru - školení a výcvik členů týmu, publikační a vědecká činnost, odborné akce.

Jak nám můžete pomoci Díky hipoterapii jsme již pomohli desítkám dětí, kterým se zlepšila kvalita života. Veškeré náklady spojené s léčbou však nese naše sdružení nebo sami rodiče. Uvítáme každý Váš příspěvek na provoz a fungování občanského sdružení Caballinus. Zejména pak pomoc, která nám umožní snížit náklady spojené s chovem koní (ustájení, krmivo, přeprava). Přispět můžete také jakoukoliv finanční částkou či jinou materiální podporou, které nám pomohou nejen při realizaci vlastního zázemí.

Možnosti spolupráce Spolupráce či partnerství na připravovaných projektech Jedinečná prezentace vaší firmy prostřednictvím koní a dále na našich propagačních materiálech jako jsou letáky, brožury, tiskové materiály a DVD prezentace sdružení Prezentace loga na www.caballinus.cz s odkazem na stránky společnosti Zveřejnění vašeho loga na veletrzích a odborných akcích typu „Kůň roku” , dostihové dny, kongresy a konference Zobrazení loga na jednotném oblečení terapeutů, pomůckách koní a přepravníků na koně

E-mail: caballinus@caballinus.cz Děkujeme za pozornost. Mgr. Tereza Kopecká Mobil: + 420 777 971907 E-mail: caballinus@caballinus.cz www.caballinus.cz IČO: 26578743 č.ú.234380325/0300