Kauza domény nespaltese.cz Časový sled. 1. fáze Na doméně www.nespaltese.cz byla zahájena lživá negativní kampaň osočující R. Johna.www.nespaltese.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ochrana dětí na internetu
Advertisements

Nejdříve musíme zadat adresu webu Daňový portál České daňové správy …. ….a poté zvolit službu ELEKTRONICKÁ PODÁNÍ Napoprvé raději zvolíme „Seznámení s.
TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
Jmenuji se Michaela Petrová
Konference ekpnews Mám na konferenci účet?
Název: Co nám hrozí na internetu
výběr jazyka, ve kterém budeme registrovat.
Oddělení metodiky OP Rybářství (SZIF) ŘO OP Rybářství (MZe)
Co je ENUM? aneb: ENUM v kostce Jiří Peterka E E.
IPv IPv6 – důvod vzniku nedostatek IPv4 (např ) adres Postupem času, jak přibýval počet lidí, kteří doma měli svůj počítač (resp.
Zprostředkování kontaktu I N F O R M A C E O POSTUPU PŘI VYŘIZOVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O ZPROSTŘEDKOVÁNÍ KONTAKTU (na základě § 8b zákona č. 133/2000 Sb.)
Základní informace o bezpečnosti na internetu +práce se soubory PREVIEW VYUČOVACÍHO PROJEKTU.
1. Ideologie strany Jiří Krutílek předseda strany Věci veřejně Vyškov.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
Hoaxy? Neboli jak se budí panika…… Kateřina Procházková.
2 Jan Tomíšek Nová organizace služeb 3 Základní typy služeb poskytovaných společností Vema operativní hotline konzultace školení implementační implementace.
III/2 9.A XVI Dějepis Únor 1948, komunistický převrat, Klement Gottwald IX. ročník Mgr. Ladislav Hrdina Únor 1948.
POTVRZENÍ O PŘIJETÍ OBJEDNÁVKY
Kampaň „Česko mluví o vzdělávání“ aneb o co nám jde Silvie Pýchová, EDUin , Olomouc.
Sociální síť Sociální síť, zvaná též společenská síť, komunitní síť či komunita, anglicky social network, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem.
zpracování hlášení o korupčních zjištěních
Poznámkový blok a WWW Mgr. Lenka Švancarová. Poznámkový blok a WWW Spustíme si Poznámkový blok.  Soubor-Uložit jako Uložit jako typ – Všechny soubory.
2 Ing. Jan Keprt Centrální správa uživatelů 3 Jak to bylo dosud Bylo třeba nastavení uživatelů provést zvlášť, v každém modulu samostatně. Uživatel si.
Dopis od Boha.
Prvního září 2004 se v severoosetském Beslanu zastavil život…
TEST 1. Čeho se dopustil Kapitán, když pustil družinu Jezevců nocovat do lesa? 2. Čeho se dopustil Koumák, když kluky zavedl do seníku? 3. Mělo by na celou.
AKM'06 Praha NA Nové nástroje pro archivaci webu Ing. Petr Žabička, MZK Mgr. Jan HUTAŘ, NK.
POSVĚŤ SE JMÉNO TVÉ Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
Váš partner pro náročná ICT řešení PŘIHLÁŠENÍ NA MVLC PORTÁL AUTOR.
Ref.: Nám, Pane, dal jsi Slovo své, Ducha svého dej nám též.
Právní procesy.
Co je to hoax? HOAX je poplašná zpráva, která obsahuje nepravdivé anebo zkreslené informace.
Registrace uživatele na pro užívání webhostingu.
INTERNET INFORMATIKA 5. TŘÍDA. Internet si volně můžeme vyložit jako sít, která vzájemně propojuje počítače po celém světě. Někdy se také internet označuje.
1. Živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků, živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků. Nenarodí-li se kdo z vody a Ducha, nemůže vjíti.
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
Vám dávám nový příkaz 1. /:Vám dávám nový příkaz svůj:
Ing. František Řezáč, Ph.D. Mgr. Silvie Kafková Masarykova univerzita Pojistné události.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Jak se volá doména - ENUM v Česku E E Jiří Peterka
Živý je Pán Ref.: Živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků x
Sociální sítě v našem životě Umíte používat Facebook?
Naše skutečná a online identita - bezpečný internet ZŠ a MŠ Město Touškov.
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES Sociální ochrana zaměstnanců Přednáška č. 6.
Fakulťáci.cz Informace, návody, popisky…
Porada ředitelů 8. – , Luhačovice
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Elektronické prodejní aukce Elektronizace veřejných zakázek Praha, Ing. Jakub Caska, Ph.D. Vojenské lesy a statky ČR, s.p.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová ŠIKANOVÁNÍ vyhrožování rvačky vymáhání peněz.
Inf WWW – World Wide Web. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Kyberšikana – co s tím?. Zamyslete se, co všechno se o vás může někdo cizí dozvědět z internetu?  Jméno?  Věk?  ?  Telefonní číslo?  Adresu.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Svatava Mlčochová Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSPV K Stupeň.
Informační kriminalita Informační kriminalita l kpt. Mgr. Pavel Zmrhal 2 Dvě věci jsou nekonečné – vesmír a lidská hloupost. Tím prvním.
SEM VLOŽTE RAZÍTKO. Poznámka: Tato brožura je určená k tisku. Pokud chcete mít jistotu, že je umístění pro tisk správně nastavené, zkuste si ji nejdřív.
Návod k aplikaci pro účastníky DofE Instalace aplikace a plnění aktivit systém iOS Verze aktuální k:
Kdo je to stakeholder? Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Průvodce aplikací GSMlink aneb Jak je jednoduché komunikovat s Athosem
Zprostředkování kontaktu
Ing. Veronika Dostálková MBA
Zprostředkování kontaktu
TÉMA: Počítačové systémy
Příběhy našich sousedů
„Moudré ucho neposlouchá, co hloupá huba povídá.“
Tvorba webových stránek – registrace domény
ORCID - Open Research and Contributor ID
Aplikace OctopusPro - správa uživatelů
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Postup instalace - GALAXY
Základní informace - Ovládání systému
Transkript prezentace:

Kauza domény nespaltese.cz Časový sled

1. fáze Na doméně byla zahájena lživá negativní kampaň osočující R. Johna.

2. Fáze Na základě šetření u národního registrátora domén, bylo zjištěno, že doména je registrovaná na p. Petra Paroubka (viz. Přiložený obrázek). Po kontaktováni p. Petra Paroubka bylo zjištěno, že o tom že je na jeho jméno zapsaná tato doména nic neví a přislíbil nám spolupráci ve věci stažení či převedení domény. 1. Podvod protistrany. Doména byla na pana Petra Paroubka zaregistrovaná bez jeho vědomí. Pan Petr Paroubek dodal plnou moc opravňující nás změnit přes který se tato doména kontroluje. Po dovezení plné moci do společnosti Active 24, skutečně došlo ke změně u na pana Petra Paroubka. Na tento jsme chtěli ve spolupráci se společností Voksys zaslat nastavující zprávu, která by doménu definitivně převedla na nás. Což jsme skutečně provedli. Bohužel to samé provedla protistrana a zaslala ze stejné adresy jako my je to adresa ze které chodí všechny nastavující y zaregistrovaných uživatelů společnosti Active 24) Kolega p. Petra Paroubka, který byl pověřen potvrzením změny, kliknutím na link v (p. Paroubek to z časových důvodů nemohl potvrdit sám, tak tím pověřil kolegu) bohužel potvrdil protistrany a né naš. Pan Petr Paroubek podal na základě výše zmíněných informací trestní oznámeni na neznámého 2. Podvod protistrany. Doména byla očividně sledovaná a když protistrana zjistila, že došlo ke změně kontrolního u, vygenerovali nastavující (ovšem s nastavením takovým aby se doména převedla ne na nás, ale p. Jana Paroubka).Jejich byl zaslan minutu před našim (možný únik informací na naši straně či straně Active 24), tudíž ho kolega p. Paroubka obdržel jako první a také ho potvrdil. Tento byl zaslán na základě falešné registrace u společnosti Active 24 a byl zjevným podvodem na p. Paroubka, který chtěl doménu převést na Věci veřejné a ne Jana Paroubka. V tuto chvíli jsme se na p. Jana Paroubka dívali stále ještě jako na další oběť podvodu.

3. Fáze Po zjištění, že byl pan Petr Paroubek znovu podveden a potvrdil falešný , kterým doménu převedl na Jana Paroubka (viz. Obrázek) jsme kontaktovali pana Jana Paroubka staršího a chtěli sjednat nápravu. Pan Jan Paroubek starší opět o celé záležitosti s doménou nevěděl a přislíbil spolupráci. Po několika ověřovacích telefonátech se, ale zjistilo že doména je registrovaná na jeho syna, p. Jana Paroubka mladšího, p. Jan Paroubek starší nám přislíbil, že spolupracovat bude i jeho syn, protože se také cítil poškozen a dal nám na svého syna kontakt. Pan Jan Paroubek mladší po kontaktovaní přislíbil, že bude spolupracovat a dodá nám opět plnou moc ke správě domény, s tím že za 5 minut zavolá kam si máme pro plnou moc zajet. Poté co se p. Jan Paroubek mladší neozval 15 minut a byl opět kontaktován, p. Jan Paroubek mladší sdělil, že stránku vytvořil on a že doména je již převedena na stranu Stranu důstojného života. 3. Podvod protistrany. Pan Jan Paroubek mladší lhal v tom, že s námi bude spolupracovat a čas, který si vyžádal na oznámení místa, kde bychom si mohli přijet pro plnou moc, využil na převod domény na Stranu důstojného života. Pan Jan Paroubek opakovaně lhal a uváděl lživá tvrzení při registracích, na tomto základě těžko věřit panu Janu Paroubkovi mladšímu v tom, že doménu na p. Petra Paroubka zaregistroval omylem už jen z toho důvodu, že přístup na , kterým se doména kontroloval měl celou dobu on.