Adopce na dálku Martina Štěpánková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Jana Reisingerová ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem září 2011
Advertisements

Spor o Rukopisy Tereza Pechmanová, V8A.
Nejprve si Přečtěte pozorně text
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Rozvitý středověk Život na venkově
ADOPCE PANENEK Adoptuj panenku a zachráníš dítě. Cíl projektu •Cílem projektu PANENKA je získat finanční prostředky pro celosvětovou očkovací kampaň UNICEF,
Gestikulace, pantomima
Osvobozené divadlo.
Elektronická učebnice - I
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Cambridge.
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Jmenuji se Michaela Petrová
Šanghaj. O EXPU Mezinárodní výstava průmyslu a kultury Pořádá se každých několik let (ne pravidělně) Od poloviny 19. století První EXPO – 1851 – Londýn.
VY_32_INOVACE_VkZ Alkoholismus
Evangelium všem dětem ČR Co pro to udělat, aby se dostaly do nebe? Naše děti tak rychle rostou...
Renesanční hudba (15. – 16. st.)
Českoslovanská akademie obchodní Resslova 5
č. 2 – Hranice státu ČR a Evropa
Rodina a její podoby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Drápalová Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Václav Horek 31. Základní škola 7. B
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Anotace Život ve škole, umění se učit 1. Autor Mgr. Martin Nosek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci si osvojí znalosti o tom, jak funguje škola, jaké.
Evaluace výuky ZS (2013/2014) PhDr. Martin Dolejš, Ph.D.
Adopce na dálku Zpracovali: Natálie Panáková, Nicole Maťová.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
1 Anotace ICT 2 _ 1/48 Prezentace seznamuje žáky s pojmy rodina, funkce rodiny, reprodukční, ekonomická funkce, psychické a citové potřeby, rodokmen rodiny.
ČESKÉ MEZIVÁLEČNÉ DRAMA
Božena Němcová VY_III/2_INOVACE_82_Božena Němcová Mgr. Jana Svobodová.
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Charitativní projekt SOŠ Luhačovice
Hawa Bah. Kontaktovali jsme neziskovou organizaci Wontanara a vybrali si adoptivn í d í tě - 11letou holčičku Hawu Bah z Guinei. „ Udělej něco dobr é.
Jak ovlivňuje můj život současná technika. Televize V dnešní době je zcela pravděpodobné, že 2 % ze 3 % lidí mají doma televizi. Já si myslím, že televize.
Nebezpečí na internetu
Výukový materiál: VY_32_INOVACE_Oxid uhličitý
Poslední Přemyslovci  Materiál je určen pro žáky 4.ročníku ZŠ.  Je zaměřen na osobnost Václava II. A Václava III.  Děti se formou videí „Dějiny udatného.
Portréty literárních osobností světové literatury.
Knihy Astrid Lingrenové
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:24.10.
ICT – 2 – 3 – 21 HV - Bedřich Smetana
Poezie, písnička (V domě straší duch)
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Enviromentální výchova.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_225_Savany AUTOR: Zdeněk Hořava ROČNÍK, DATUM: 6.,
ICT – 2 – 3 – 28 HV - Bohuslav Martinů
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
NázevCharlotta Brontëová Předmět, ročník Český jazyk a literatura, tercie Tematická oblast Vybraní autoři české a světové literatury z Čítanky 8 pro základní.
By Dagmar Machů Škola: SOU Val. Klobouky Ročník: třetí Obor: Kuchař/číšník Název projektu: Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Předmět: Anglický jazyk.
Vážený pane učiteli, dovolte mi, abych Vám popřál k Vašim narozeninám vše nejlepší, hodně zdraví, štěstí a spokojenosti v osobním životě. Také Vám přeju.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Renesance 2 Vrcholné období. Renesance 2 Vrcholné období.
Rodina.
ICT – 2 – 3 – Solmizační slabiky
Gorila nížinná Biologie.
INFORMACE Violet byla naší školou adoptována v roce Chodí na univerzitu Maasai Mara, do promoce jí zbývají 2 roky. Studuje obor Sociální práce Rodina.
Bůh je silou mou 1. Není to náhoda, že život mám, Bůh je silou mou. (2x) Ref: Chci s Vámi být každý den, chci s Vámi být každý den, chci s vámi být každý.
DUM I. / 13. pohlednice Bc. Zdeněk Klíma. Pohlednice.
Omar Zainab Ali Petr Březina 8.B. Seznámení s adopcí Afrických dětí Jde o pomoc dětem, které se nacházejí v podmínkách úplné chudoby. Cílem je především.
..kam jdu a odkud přicházím.. Sestavil: Willi Nowak.
Adopce na dálku.
„Cesta za snem“ Prázdniny u moře
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
ČÍM CHCI BÝT AŽ VYROSTU.
Je určena pro děti, které nemají ve své rodině dobrou péči a výchovu.
Omar Zainab Ali Petr Březina 8.B.
Omar Zainab Ali.
RODINA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Transkript prezentace:

Adopce na dálku Martina Štěpánková

Naše dítě Kevin Odhiambo Z Keni 13 let Nemohl chodit do školy Stará se o něj babička Je průměrný žák Poslal nám dopis

První dopis od Kevina- přeložený do češtiny Milí žáci Základní školy v Oseku nad Bečvou, Jak se máte! Jak se žije u vás doma. Doufám, že se máte dobře. Já se mám dobře a moji celé rodině se daří. Hlavní důvod mého dopisu je, že si vážím toho, co všechno jste mi poskytli a že jste zabezpečili mé studie, ve kterých mohu pokračovat. Děkuji i za věci, které jste mi poslali a jsem šťastný, že Vám mohu napsat zpět. Nedávno jsme měli zkoušky ve škole a byl jsem nejlépe se zlepšující student. Právě pomáháme rodičům plít na poli a pomáháme pečovat o dobytek, když jsou moji rodiče zaneprázdněni doma. Chci Vám říct, že naše vesnice Mfangano se začala rozvíjet před třemi roky a máme bahnitou cestu, která k nám vede a dopravní prostředky po ní jezdí k nám do vesnice. Rovněž tady je dobrá dodávka vody, kterou hradí jedna společnost. Posílám Vám pozdravení pro všechny. Přeji vám všechno nejlepší ve vašich denních povinnostech. Vždycky se modlím k bohu a přeji si, aby bůh byl vždy při Vás. Kevin Odhiambo Bůh Vás ochraňuj

Příroda v Keni http://www.youtube.com/watch?v=3Z5Mv-R4Jl8&feature=player_detailpage NP: Maasai Mara

Život v Keni Bída a hlad Obyčejné věci jsou neobyčejné Nesplnitelné minimum Negramotnost http://www.dailymotion.com/video/xjiqm4_jak-se-zije-v-africe_news

Školy v Keni Školné cca 50 Kč na týden Děti závislé na pomoci jiných Daleko od bydliště dětí

Běžná škola v Keni http://www.youtube.com/watch?v=nZvvQ5eP0pI

Děkuji za pozornost

Zdroje Obrázky: http://www.lekari-bez-hranic.cz/cz/img/articles/2 011/kena/65569_400x.jpg http://www.mzp.cz/c12574f7005cf469/$pid/mzpjkftmwan8/$file/SM_SYM_mu0177.jpg http://tmavykouty.blog.cz/0706/deti-v-africe-je-vam-to-celkove-jedno Text: http://www.centrumnarovinu.cz/ , http://cs.wikipedia.org/wiki/Ke%C5%88a http://www.agentura-amos.cz/podporujeme/ www.unicef.cz , www.wikipedie.cz