Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Rodina.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Rodina."— Transkript prezentace:

1 Rodina

2 Já a můj svět ICT2_1/37 Anotace: Žák si osvojí základní znalosti o složení a fungování rodiny. V pracovních listech představí svoji rodinu. Autor: Mgr. Šárka Sochorová Jazyk: čeština Očekávaný výstup: osvojí si základní znalosti o složení a fungování rodiny Speciální vzdělávací potřeby: materiál určen pro žáky 4. a 5. ročníku základní školy praktické Klíčová slova: vlastivěda, rodina, členové rodiny Druh učebního materiálu: prezentace, pracovní list Druh interaktivity: výklad a aktivita Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – první stupeň Typická věková skupina: 9 – 11 let Celková velikost: 2562 kB

3 Členové rodiny: táta máma sourozenci babička dědeček
teta, strýc, bratranec a sestřenice patří do širšího okruhu rodinu

4 Úkol: Nakresli do rámečku svoji rodinu.

5 Rodiče mají na starost výchovu svých dětí.
Děti musí poslouchat své rodiče. Každý člen rodiny má doma nějaký úkol: Maminka vaří. Tatínek se stará o auto a zahradu. Děti pomáhají s domácími pracemi. Úkol: Řekni, co u vás doma dělá maminka, tatínek a jak pomáháš ty?

6 Vyplň: Jmenuji se ………………………………… Moje maminka je ……………………………………….. Můj tatínek je ……………………………………………. Mám …………………. sourozenců. Jmenují se ……………………………………..

7 Uhádneš, kdo je kdo? Maminka mého tatínka je moje ………………….. Bratr mé matky je můj …………………………….. Syn mé tety je můj …………………………………….

8 Zakroužkuj, kdo patří do rodiny.

9 Použité zdroje: Obrázky: Text: vlastní Kliparty
Rodina ( ) Máma ( ) Táta ( ) Babička ( ) Děti ( ) Policista ( ) Doktor ( ) Učitel ( ) Text: vlastní


Stáhnout ppt "Rodina."

Podobné prezentace


Reklamy Google