Návrh komunitního plánu na rok

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Regionální péče v Praze
Obecné cíle pro KPSS 1. Vytvoření objektivního a názorného informačního systému pro veřejnost 2. Zlepšení bytové politiky 3. Vznik asistenčních služeb.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
Plánovaný rozvoj služeb
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Veřejné projednání návrhu 2
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Studie zjišťující potřebnost denního stacionáře pro cílovou skupinu – lidé po ukončení povinné školní docházky s tělesným a kombinovaným postižením Zadavatel:
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Systém vzdělávání v komunitní péči a zajištění kvality poskytované zdravotní péče Michaela Hofštetrová Knotková.
Když potřebujete pomoc při hledání místa... Tento projekt je spolufinancován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Plánování sociálních služeb metodou komunitního plánování Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Ministerstvem pro místní rozvoj.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Komunitní plánování sociálních služeb ve Zlíně Veřejné setkání s občany Zlín, dne
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Profesní příprava a možnosti zaměstnávání osob s MP Vyhláška č.13 ze dne o středním vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři. Podmínky přijetí.
Petr Kopečný Katedra speciální pedagogiky
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
Prosazování rovnosti žen a mužů na ministerstvu vnitra v rámci projektu „Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV“ Eva Ferrarová Ministerstvo.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
Koordinační skupina SENIOŘI. Koordinační skupina V současnosti 16 členů Organizace, agentury, které poskytují sociální služby Svazy, aktivity, které vyplňují.
Komunitní plán sociálních služeb města Žatce na roky Mgr. Petr Antoni Dne
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Aktuálně vyhlášené a připravované výzvy operačních programů
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Sociálně terapeutické dílny
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro osoby se zdravotním postižením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu sociálních.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
RÚT Frýdek-Místek sociální rehabilitace
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
KOMUNITNÍ PLÁN PÉČE Benešov nad Ploučnicí
Sociálně aktivizační služby
TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Transkript prezentace:

Návrh komunitního plánu na rok 2011 - 2013 Pracovní skupina: Péče o osoby se zdravotním postižením Manažerka skupiny: Radka Kurtinová

Název cíle: Podpora a rozvoj sociálního poradenství Opatření: 1.1. Odborné sociální poradenství ambulantní O co usilujeme ? zajištění větší informovanosti o nabídce poradenských služeb a možnostech konkrétní pomoci tak, aby je mohl využít každý, kdo je potřebuje – v rámci městského zpravodaje, webových stránek SMO, brožur a letáků 2011 – 2013 udržení současné nabídky poradenských služeb pro osoby se zdravotním postižením – specificky pro jednotlivé druhy zdravotního postižení 2011 – 2013 rozšíření nabídky půjčoven kompenzačních pomůcek 2011 – 2013 zajištění vhodných prostor pro poskytování odborného sociálního poradenství

Název cíle: Podpora a rozvoj sociálních služeb Opatření: 2.1.Rozvoj osobní asistence 2.2. Podpora samostatného bydlení 2.3. Odlehčovací služby 2.4. Domovy pro osoby se zdravotním postižením 2.5. Chráněná bydlení O co usilujeme ? 2.1. Rozvoj osobní asistence zvýšit informovanost o propracovat systém informovanosti ( Hláska, webové stránky komunitní plánování , atd. ) zajištění individuální bezbariérové dopravy pro klienty navýšit počet osobních asistentů na celkový počet 2.2. Podpora samostatného bydlení zmapovat potřebu pro podporu samostatného bydlení , navýšení počtu terénních pracovníků navýšení počtu terénních pracovníků 2.4. Domovy pro osoby se zdravotním postižením Rekonstrukce objektu na domov pro osoby se zdravotním postižením Sirius Opava, pro 22 klientů. ( duben 2011 – srpen 2012 ), novostavba chráněné bydlení/domov pro osoby se zdravotním postižením celkem 20 míst. Chráněné bydlení/domov pro osoby se zdravotním postižením pro 146 klientů - Marianum 2.5. Chráněné bydlení rekonstrukce - úpravy bytů – bezbariérovost zejména koupelen, výměna střešních oken, rekonstrukce výtahu Udržení stávajících kapacit chráněného bydlení: 2011 - 2013 Vytvoření komunitního typu chráněného bydlení (5-10bytů)

Název cíle: Podpora a rozvoj služeb sociální prevence Opatření: 3.1.Služby následné péče 3.2. Sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením 3.3. Sociálně terapeutické dílny 3.4. Sociální rehabilitace O co usilujeme ? 3.1. Služby následné péče Průzkum finančních možností cílové skupiny v souvislosti s možnostmi bydlení na Opavsku (případně v MSK) Jednání se SMO o možnostech poskytnutí bytů s regulovaným nájemným pro lidi s psychickým onemocněním s nízkými příjmy, kteří jsou schopni samostatně žít, ale nemají potřebné prostředky Zajistit alespoň 5 bytů s regul. nájemným pro danou cíl. skupinu (jednání s realitkami, soukr. vlastníky?) Zvýšit počet pracovníků v přímé péči (sociální prac., prac. v sociál. službách) pro služby následné péče v závislosti na počtu uživatelů Zlepšit spolupráci s chráněnými pracovišti pro možnost zvýšení příjmů této cílové skupiny – přesahuje do cílů chráněné práce 3.2. Sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením kurzy obsluhy náročných kompenzačních pomůcek vzdělávací aktivity v oblasti práce s PC vedoucí k uplatnění na trhu práce podpora uplatňování práva na práci – dlouhodobá individuální i skupinová práce s cílovou skupinou s charakterem motivačně vzdělávacím vzdělávací aktivity v oblasti jazykového vzdělávání (kurzy anglického jazyka, atd.) volnočasové a zájmové aktivity (např. návštěva divadel a koncertů, relaxační aktivity, besedy, přednášky a exkurze, klubová setkání, komentované kino) edukačně rehabilitační pobyty 3.3. Sociálně terapeutické dílny zvýšit informovanost o možnostech sociálně pracovní terapie pro mentálně postižené a duševně nemocné osoby - změnit prostory STD a tím zajistit bezbariérový přístup – reálná možnost změny místa poskytování služby (Liptovská) – s tím možnost bezbariérových prostor, rozšíření kapacity (spolupráce s projektem MRAVENEČEK II.) 3.4. Sociální rehabilitace Zajistit a zvýšit informovanost o možnostech, které nabízí SR Rozšíření personálního obsazení pracovníků přímé péče (2011) Rozšíření nabídky aktivizačních činností Udržení stávajícího rozsahu poskytování služby SR

Název cíle: Podpora uplatnění osob se zdrav. postižením na trhu práce Opatření: 4.1.Podpora chráněného zaměstnávání 4.2. Pracovní rehabilitace 4.3. Podpora začleňování osob se ZP na trhu práce O co usilujeme ? 4.1. Podpora chráněného zaměstnávání Udržení stávajících pracovních míst Podpora vytváření nových chráněných pracovních míst Zajištění dostatečného množství práce nabídkou služeb a výrobků chráněných dílen Možnost rozšíření samofinancování poskytovatelů sociálních služeb formou sociálního podniku 4.2. Pracovní rehabilitace Pokračovat ve spolupráci s úřady práce Zajistit zvýšení informovanosti a osvěty potencionálních spolupracujících organizací Navázat aktivní spolupráci s vybranými organizacemi v rámci zajištění pracovní rehabilitace pro cílovou skupinu osob s duševním onemocněním Umožnit uživatelům přípravu k práci ve spolupracujících organizacích 4.3. Podpora začleňování osob se ZP na trhu práce Zřízení stabilní pozice pracovního konzultanta pro osoby s DN. Navázání spolupráce s organizacemi poskytujícími službu osobní asistence za účelem podpory uživatelů při nástupu do zaměstnání. Šíření osvěty a informovanosti u potencionálních zaměstnavatelů v rámci zaměstnávání osob s duševním onemocněním.

Děkuji za pozornost