Energie na Zemi.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rozvodná elektrická síť
Advertisements

ZDROJE ELEKTRICKÉHO NAPĚTÍ
Vazby systému s okolím - pozitivní, negativní
Energie.
Jaderná energie Výroba paliv a energie.
Sluneční elektrárna.
Výuková centra Projekt č. CZ.1.07/1.1.03/
Fotosyntéza Vznik glukózy Autor: Ing. Jiřina Ovčarová.
Vše o vodě a jejich vlastnostech.
Tematická oblast: Vytápění – 1. ročník Instalatér
Alternativní zdroje energie
Nízkoteplotní Stirlingův motor
Snižování růstu koncentrací CO 2 v ovzduší. Co je to CO 2 ? Oxid uhličitý je bezbarvý plyn bez chuti a zápachu; při vyšších koncentracích může mít v ústech.
Popis a funkce elektrárny
Sluneční energie.
Obnovitelné zdroje energie (OZE)
Autoři: Adam Lavička Martin Novák Nabídka pro ministerstvo průmyslu.
Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem listopad 2011
Tepelné motory.
FOTOSYNTÉZA – JEDINEČNÝ DĚJ

Uhlí Výroba paliv a energie.
Složky krajiny a životní prostředí
Přeměny energieje EU peníze školám EU peníze školám
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
22. JADERNÁ FYZIKA.
BIOSYNTÉZA SACHARIDŮ.
Výživa buňky.
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Zdroje energie v ČR a koncepce energetiky do budoucnosti Vypracoval: Michal Zelenský.
Práce, výkon Energie Teplo Poznej fyzika
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Odvětví průmyslu Česka
1 Tvůrci energetické politiky ? Hodnocení variant - ukazatele Vychází se z tzv. analýzy životního cyklu LCA, to je přístup zohledňující náročnost na zajištění.
Výroba elektrické energie
KOLOBĚH LÁTEK A TOK ENERGIE
Využití energie Slunce
Práce a výkon v obvodu stejnosměrného proudu
Solární energie A její využití.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
VY_32_INOVACE_CH.8.A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Tereza Hrabkovská Název materiálu: VY_32_INOVACE_CH.8.A.15_FOSILNÍ PALIVA Název:
Výroba a přenos elektrické energie. Struktura prezentace otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
Autor – Vlastimil Knotek Závěrečná práce.  Elektrická energie je schopnost elektromagnetického pole konat elektrickou práci. Čím větší energii má elektromagnetické.
Nevyčerpatelné energetické zdroje Zbožíznalství 1. ročník.
Elektrárny Zbožíznalství 1. ročník Elektrárny - rozeznáváme: 1. tepelné elektrárny 2. vodní elektrárny 3. jaderné elektrárny.
Energetické přeměny Zbožíznalství 1. ročník Energetické přeměny - energii z přírodních zdrojů je nutné přeměnit na formy vhodnější pro dopravu i k použití.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Miroslav Kaňok, DiS. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Teplo Seminární práce z fyziky Vypracoval: Tomáš Pařízek a Jan Šplíchal Základní škola a Mateřská škola, Nový Hradec Králové, Pešinova 146 Leden 2013.
Ch_054_Fotosyntéza ve dne Ch_054_Přírodní látky_Fotosyntéza ve dne Autor: Ing. Mariana Mrázková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková.
Č.projektu : CZ.1.07/1.1.06/ Portál eVIM ELEKTRICKÁ ENERGIE.
ZŠ Strossmayerovo nám. 4, Praha 7 Autor: Ing. Miroslava ROMANOVÁ.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav AUTOR: Jana Valášková NÁZEV: VY_32_INOVACE_ 13 _FYZIKA TÉMA: Elektrárny – typy elektráren ČÍSLO PROJEKTU:cz.1.07/1.4.00/
Fotosyntéza.
Test – (řešení) 1) Vodní pára je v tomto stroji pracovní látka.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc
Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk Lecián Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOUNY, PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR.JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_18_TYPY.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Energie VY_32_INOVACE_05_Energie Autor: Pavlína Čermáková
Elektřina VY_32_INOVACE_05-36 Ročník: IX. r. Vzdělávací oblast:
Test – (řešení) 1) Vodní pára je v tomto stroji pracovní látka.
Datum: Název školy: Základní škola Městec Králové
Toky energií v přírodě a v člověkem ovlivněné krajině, efektivní využití energie Kristina Zindulková, 2016.
Druhy elektráren Výroba a přenos elektrické energie Název školy
Změna vnitřní energie.
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Obnovitelné zdroje energie a blízká budoucnost
Energie ZŠ Velké Březno.
Transkript prezentace:

Energie na Zemi

Co je energie Pomocí energie konáme práci Příkon Výkon Účinnost Energie koná práci 1905 – Teorie relativity hmotnost je zvláštní formou energie 1 kg látky ukrývá energii 25 TWh Joule Zákon: energie je základní vlastností všech věcí; věci si energii předávají; existují různé druhy energie, jeden druh se mění v jiný, avšak její množství se při tom nemění; Energie se nedá vyrobit z ničeho ani jí nelze zničit, mění se jen její forma

Energie na Zemi Země má veškerou energii z vesmíru Stará energie Nová energie

Energie Slunce V jaké formě vysílá Slunce svou energii k Zemi? Jak tato energie vzniká? Co patří mezi projevy sluneční energie na Zemi? V jaké formy energie se sluneční energie transformuje?

Energie Slunce Světelnou a tepelnou Jadernými přeměnami vodíku – trvale obnovitelný zdroj Energie fosilních paliv, eolická energie, energie biomasy, vodní energie, teplo vlastní nepřeměněné energie Energie chemických vazeb

Energie v biologii Homoiotermní a poikilotermní živočichové Hibernace a estivace Autotrofní a heterotrofní organismus Mitochondrie – energie ATP Sluneční energie je hlavním vstupem do ekosystémů Sluneční energie – fotosyntéza – fixace energie do organických sloučenin

Historie energetiky Nejstarší je energie vodního proudu Princip vodní turbíny 3.stol. př. n.l. – Archimédés – experimenty s párou 1.stol.př.n.l. – Herón Alexandrijský Průmyslová revoluce Alesandro Volta – nástup elektřiny

Energie fosilních paliv

SWOT analýza elektráren Silné stránky Slabé stránky Příležitosti Hrozby

Alternativní zdroje energie