Jde nám o expertní úpravu, nikoliv o politiku! Úprava zákona o provozu na pozemních komunikacích Dopravní psychologie! Mgr. Stanislav Huml, Poslanecká.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Česká parkovací asociace a její role při řešení dopravy v klidu
Advertisements

Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
Odborná úprava zákona o provozu na pozemních komunikacích Jde nám o expertní úpravu, nikoliv o politiku! Aleš Řebíček, Daniela Kovalčíková, Stanislav.
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Sociální správa - prosinec
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Chci ovlivnit rozhodování EU… Seminář v Evropském domě František Čakrt, Parlamentní institut Národní parlamenty v rozhodovacím procesu EU Úvod Co přinesla.
Řešení protisoutěžních opatření ze strany orgánů veřejné moci Mgr
VY_32_INOVACE_ Politiky unie oblasti činnosti unie dělení podle resortu, kterých se týkají (doprava…), nebo podle toho, jak v nich rozhoduje Rada.
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
1 Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie Seminář AEM, , Praha Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
O řízení státu Prezident: Miloš Zeman
PPP – aktuální vývoj v ČR 28. září 2005 Julie Leitgebová, PPP Centrum.
Soustava veřejných rozpočtů II.
TRENDY A BUDOUCNOST FINANČNÍHO PORADENSTVÍ V EVROPĚ 9.ŘÍJEN 2013 Ing. Tomáš Síkora, MBA, výkonný ředitel VYBRANÉ DOPADY NOZ DO POJIŠŤOVNICTVÍ.
Obnova vozového parku v České republice
„Úvodních 100 dní“ Tisková konference 10. května 2007 Ministerstvo dopravy České republiky.
Informace o Národní strategii bezpečnosti silničního provozu (pro jednání rady vlády ) Mgr. Jan Suchý oddělení BESIP Ministerstvo dopravy.
1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora.
1 Evropská charta bezpečnosti silničního provozu a Svaz měst a obcí ČR XII. Sněm Svazu měst a obcí ČR Zlín, 26 a 27. května 2011 Vojtěch Mynář Předseda.
1 Roční výročí novelizace zákona 361 / 2000 Sb. v ČR Tisková konference, 28. června 2007.
Legislativní a exekutivní tělesa ČR EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI.
Schvalování zákonů v ČR
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
XIII. Celostátní finanční konference Svazu měst a obcí České republiky BOJ PRAHY PROTI HAZARDU Pavel Bém Poslanec PS PČR za hl. m. Prahu
Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) v České republice
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
Energetická legislativa v ČR v roce 2007 a další výhled JUDr. Ivanka Boušová MPO ¨
KONFERENCE AŘG ČR PŘEROV-3. DUBNA – 5. DUBNA 2013.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_175.
Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen 2011 – listopad 2011 (3 řádná zasedání: , a )
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
Česká energetika ve sjednocené Evropě Vliv směrnic EU na energetickou legislativu ČR Konference AEM 10. a 11. září 2003 P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo.
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Novela VŠ zákona - shrnutí Marek Hodulík, Jakub Fischer, Pavel Popela P RVŠ, 16. dubna 2015.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Elektronická podatelna a problémy s ní spojené Ing. Petr Budiš.
Odpadové hospodářství a jeho výhled v České republice
Evropská občanská iniciativa
Vzdělávací politika.
Dělba státní moci 1. Zákonodárná moc
Mgr. Zuzana Jentschke - Stőcklová náměstkyně ministryně Sekce pro sociální a rodinnou politiku 10. dubna 2014.
Zákon o regulaci reklamy AIFP podporuje novelu zákona jako celek - dílčí výhrady.
PRÁVA A POVINNOSTI VLASTNÍKA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ (dle zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, v platném znění)
Příspěvek na péči MUDr. Jarmila Lamková MUDr. Jarmila Lamková Ministerstvo práce a sociálních věci, Ministerstvo práce a sociálních věci, odbor posudkové.
Evropská integrace RNDr. Oldřich Hájek. Principy a kompetence  Politiky EU se liší v kompetencích členů a EU  Každá politika je řízena principy  Při.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Určeno pro: žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor: Základy společenských věd, Občanská nauka Tematický okruh: Základy práva Téma: Finanční právo.
PODZIM na SILNICÍCH - chodci + cyklisté = nechránění účastníci - chybí pud sebezáchovy - zejména horší viditelnost (tma, mlha, déšť…..) - změna povrchu.
Zima 2014/2015 Viditelnost chodců a rizika zimního období Ing. Martin Farář, vedoucí samostatného oddělení BESIP Ministerstva dopravy
Financování bezbariérových úprav chodníků a cyklistických stezek Seminář SMO ČR, SFDI a ČKAIT Praha, 9. září 2014 Ing. Karel Havlíček.
„Novela zákona o silničním provozu – jiné návykové látky“ Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR Mgr. Petr Hrdlička.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Výchova k občanství TEMA: Pravidla silničního.
Dopravní konference Pardubice Ing. Martin Kolovratník 1)Aktuální novely dopravních zákonů 2)Vznik „Spolku pro výstavbu.
Směrnice č. V-2/2012 Směrnice upravující postupy Ministerstva dopravy, investorských organizací a Státního fondu dopravní infrastruktury v průběhu přípravy.
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oborů Technické lyceum,
Novelizace zákona o IRZ Ing. Mgr. Eduard Hlavatý XVII
Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
Výbory a pracovní skupiny
Legislativní pravidla vlády II - věcný záměr, návrh zákona
Prevence užívání alkoholu za volantem TÉMA: Aktivity BESIP pro snížení dopravních nehod pod vlivem alkoholu POSLANECKÁ SNĚMOVNA PARLAMENTU ČR
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie
4. celosvětový týden bezpečnosti OSN rychlost – aktivity BESIP
PROVOZ NA DÁLNICI. PROVOZ NA DÁLNICI Na dálnici je povolen jen provoz motorových vozidel a jízdních souprav, jejichž nejvyšší dovolená rychlost není.
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Alkohol v silničním provozu plk. Ing. Tomáš LERCH
Základní informace Možnost zadání rozpočtu i v cizí měně
Projekt e-Sbírka a e-Legislativa snazší přístup k právu a k informacím o jeho změnách pro podnikatele JUDr. Vít Šťastný a Mgr. Aleš Gola Ministerstvo.
Transkript prezentace:

Jde nám o expertní úpravu, nikoliv o politiku! Úprava zákona o provozu na pozemních komunikacích Dopravní psychologie! Mgr. Stanislav Huml, Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR

Jde nám o expertní úpravu, nikoliv o politiku! Obsah prezentace •Cíl úpravy •Vývoj úpravy •Přehled doporučení mezirezortní komise •Co se již realizovalo •Další postup a mechanismus projednávání

Jde nám o expertní úpravu, nikoliv o politiku! Kam směřujeme - cíle

Jde nám o expertní úpravu, nikoliv o politiku! Mezirezortní komise •Povinná dopravní výchova od základní školy •Osoba blízká a pokračující delikt •Vyřadit z provozu agresory zapojením dopravní psychologie do bodového systému •Zimní pneumatiky •Blikající zelená před červenou •Důraz na prevenci •Financování BESIPu Ministerstvo dopravy většinu návrhů přijalo

Jde nám o expertní úpravu, nikoliv o politiku! Vývoj legislativy

Jde nám o expertní úpravu, nikoliv o politiku! Dopravní psychologie Právní úprava řešené problematiky: • přijata novela zákona • povinné dopravně-psychologické vyšetření u řidičů vracejících se po vybodování • vyhláška stanoví pravidla a okruh psychologů • nyní přijímáme rozšíření množiny povinných • následovat musí zkvalitnění

Jde nám o expertní úpravu, nikoliv o politiku! Dopravní psychologie Vize

Jde nám o expertní úpravu, nikoliv o politiku! Dopravní psychologie •Dobře přístrojově vybavené ordinace •V oboru vzdělani psychologové •Kontrola – není myslitelný prodej potvrzení •Vyloučit stav, kdy poctivý dopravní psycholog nemá práci a nevybavená firma realizuje hromadně •Je to na vás !!!

Jde nám o expertní úpravu, nikoliv o politiku! Dopravní psychologie Dotazy