Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Lokální partnerství FÓRUM PRO RODINU
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
Asistivní technologie a asistivní život ATIS workshop , Praha Mgr. Filip Novotný Odbor sociálních služeb a sociální práce Ministerstvo práce.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Celostátní síť pro venkov
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Destinační management TO Jeseníky-východ
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE (RAP)
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Komunální rodinná politika krok za krokem. Cílem RP na komunální úrovni je, aby se v dané obci rodina cítila dobře, aby se mohla co možná nejsvobodněji.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
„SLAĎUJEME V JIHOMORAVSKÉM KRAJI“ Ing. Jaromíra Vítková
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Jana Böhmová Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Rok 2004: realizace projektu Zdravý kraj aktivní člen NSZM ČR realizátor.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
PREZENTUJÍCÍ Rodinné audity Metodika opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života PhDr. Lada Nováková Mgr. Klára Čmolíková Cozlová.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
4. jednání inovační platformy pro Liberecký kraj Liberec, IQ Landia Liberecký kraj a podpora inovací 4. jednání inovační platformy pro Liberecký.
Prevence domácího násilí na vládní úrovni
Individuální projekt OP VVV
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
Rodinná politika Libereckého kraje
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
Podpora Olomouckého kraje se zaměřením na mezigenerační soužití
Rodinná politika Olomouckého kraje
Realizace politiky přípravy na stárnutí
Transkript prezentace:

Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka

Koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina na období 2012 – 2016 schválena v červnu 2012 http://www.kr-vysocina.cz/rodinny_portal.asp

4 oblasti: I. Podpora dotváření vhodných socio-ekonomických podmínek pro fungování rodin - Opatření v oblasti materiální pomoci - Opatření v oblasti rozvoje infrastruktury - Opatření v oblasti legislativní angažovanosti II. Podpora slaďování pracovního a rodinného života - Zavádění prorodinných opatření v orgánech a organizacích Kraje Vysočina - Podpora zaměstnavatelů - Podpora pečujících rodičů

III. Podpora žádoucích funkcí rodiny včetně podpory služeb pro rodiny - Opatření v oblasti podpory služeb podporujících rodinné vztahy, partnerské a rodičovské kompetence - Opatření v oblasti podpory služeb institucionální i neinstitucionální péče o děti - Opatření na podporu zdravého životního stylu rodiny - Podpora plnohodnotného začleňování seniorů do společenských aktivit a rozvoj mezigenerační solidarity - Podpora rodin v obtížné životní situaci nebo se specifickou potřebou IV. Podpora prostředí přátelského celé rodině, spolupráce všech aktérů rodinné politiky, medializace a propagace témat rodinné politiky - Opatření na podporu informovanosti a propagace - Opatření na podporu spolupráce dalších společenských subjektů

Akční plán 2014 - 2015 - podklady mimo jiné z Pracovních skupin v jednotlivých okresech - sladění s prioritami a rozpočtem Odboru sociálních věcí - projednání v Sociální komisi Kraje Vysočina - projednání v Radě města

Co kraj realizuje v RP? - Projekt „Rovnost šancí na Vysočině“ - Projekt „Žijeme a pracujeme na Vysočině“ (metodika FP) - Podpora MC a rodinných center - Rodinné pasy – podpora pasů + akce, setkávání rodin - Senior pasy – podpora pasů + akce - Family point (TR, HB, JI – podzim 2014), Senior point (TR, JI) - GP pro VS – „Podpora rodinné a seniorské politiky obcí“

Co kraj realizuje v RP? - Psychocentrum – pobočky (JI, ZR, TR, PE, HB v přípravě + další) - prevence ve školách (kriminalita, šikana, drogy apod.) - náhradní rodinná péče - další sociální služby - http://www.kr-vysocina.cz/socialniportal.asp

Základní data projektu Název projektu: Rovnost na Vysočině v kontextu tvorby koncepce rodinné politiky kraje Doba realizace projektu: 1. 6. 2012 – 31. 12. 2014 Rozpočet projektu: 7,5 mil. Kč Místo realizace: Kraj Vysočina Nositel projektu: Kraj Vysočina Partneři: Česká identita, Centrum pro rodinu Vysočina, SVOŠS, Město Třebíč, Dřevozpracující družstvo Lukavec

Cíl projektu - Usilovat o prosazení systémových opatření pro plnění principu rovných příležitostí mužů a žen na trhu práce a vytváření podmínek pro soulad rodinného a pracovního života v Kraji Vysočina - Vytvoření sítě partnerství (obce, OOS, firmy, občané) v každém okrese Kraje Vysočina - Aktualizace Koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina

Co se povedlo, probíhá? - Kulaté stoly – na začátku a na konci projektu - Konference – březen 2013 - 18. –19. 9. 2014 Hotel Zámek Valeč - Konference k sociálnímu bydlení 5. 6. 2014, KÚ Kraje Vysočina - Pracovní skupiny – 3 jednání 2013, 2 jednání 2014 - Semináře – podzim 2012 a 2013 - pro VS, NNO, firmy - Informační listy – 2 čísla info listů 2013 a 2014

Co se povedlo, probíhá? - Brožury (Rozvoj regionu, VS, Firmy, ženy v obtížné situaci a role NNO, průzkum firem) - Studie využívání principů rovných příležitostí ve firmách (Reprezentativní šetření na vzorku cca 400 subjektů) - Podpůrné skupiny (HB 2013, JI 2014) Dva cykly podpůrných skupin (vždy pro cca 10 žen) 1x týdně po dobu dvou měsíců, vždy cca 2 hod. - Rodinný portál http://www.kr-vysocina.cz/rodinny_portal.asp - prezentace ze všech seminářů, konference, brožury, info listy - aktuální informace

Možnosti zapojení. - Informační listy : náměty na články do 4 Možnosti zapojení? - Informační listy : náměty na články do 4. čísla - Pracovní skupiny: v r. 2014 bude 1-2 jednání - Kulaté stoly: na konci projektu - Konference : 18. – 19. 9. 2014 Hotel Zámek Valeč - Rodinný portál http://www.kr-vysocina.cz/rodinny_portal.asp - zasílat info

Děkuji za pozornost  sona.kratka@volny.cz tel.: 724 694 501