Hudební a taneční fakulta múzických umění Praha Katedra tance

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI MULTIMEDIÁLNÍ TVORBY „UMĚNÍ A MULTIMÉDIA“ INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI.
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
NIPOS TANEČNÍ A POHYBOVÁ VÝCHOVA z pohledu Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu 1) výzkum 2) vzdělávání 3) příklady.
Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
ŠKOLENÍ TECHNIKŮ A MONTÁŽNÍKŮ PRO ROK 2007
Renata Schejbalová Konference AŘG , Přerov.
Vítáme Vás!! Závěrečná konference projektu OPVK oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji 5. června.
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 3.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Olomouc, RCO, 16. června 2008 ZÁVĚREČNÉ SETKÁNÍ A VYHODNOCENÍ VÝUKY PROJEKTOVÉHO ŘÍZENÍ NA VYBRANÝCH STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH Projektové řízení na SPŠS Olomouc.
Petr Adamus.  Vycházíme z předpokladu, že osoby s autismem trpí poruchami chování, protože prostředí a většina technik učení nepočítá s jejich individuálními.
VÍKENDOVÉ SEMINÁŘE S CRISTIANEM ALMODOVAREM FONTANELA, Korunní 35, PRAHA 2 Informace a přihlášky: flamenkin.cz, tel: CRISTIAN.
TUL H32 Setkání realizátorů inovace předmětů Příloha č. 9/02/01/3.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Klíčová aktivita 04 Osobnostní a sociální rozvoj učitele MŠ Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
Prezentace právních klinik STREET LAW – PRÁVO PRO KAŽDÝ DEN
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
ŠVP na gymnáziích: od mírné skepse k chuti pokračovat Zkušenosti z projektu Pilot G/GP Lucie Slejšková Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU
Reagují fakulty připravující učitele na vznik RVP? Jana Coufalová.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 2. Ročník - hodiny, minuty Jana Štadlerová ŽŠ Věšín.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
Taneční a pohybová výchova
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
Distanční texty na CD-ROM
Podpora poradců Podpora poradců
Konzervatoř a Vyšší odborná škola Jaroslava Ježka
Vzdělávací program N/01 Sociální práce pro absolventy všech typů středních škol s maturitou 3leté denní a 3a1/2leté dálkové studium ukončené absolutoriem3leté.
KURZY PRO VYSOKOŠKOLSKÉ PEDAGOGY doc. Ing. Pavel Krpálek, CSc
pro navazující magisterské studium TVS
LETNÍ ŠKOLA PRO KOMBINOVANOU FORMU OBORU SHV ZÁKLADNÍ INFORMACE O STUDIJNÍCH POVINNOSTECH SO 20. ZÁŘÍ
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/ Stěžejním motivem je představení netradičních a inovativních výukových.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Vybrané problémy českého vzdělávání v cestovním ruchu Jiří Šíp Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
STANDARD STUDIA k výkonu specializovaných činností Koordinace v oblasti informačních a komunikačních technologií.
Akademie třetího věku. 1.Základní kurz V průběhu 4 semestrů poznávání regionu poznávání regionu průřez historií od antiky po současnost průřez historií.
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Pardubice 15. a 16. listopadu 2012 Ing. Petr PETŘÍK
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
Martina uková Jakub herák Libor nenutil
Příprava na výkon povolání
AKADEMIE – situace a okruhy témat Roman Vašek. Kvalifikace profesionálních tanečníků v ČR (rok 2011)
Fakulta zdravotnických studií
Studijní program /obor Speciální pedagogika na Pedagogické fakultě MU
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Didaktika přírodopisu 1 1. seminář
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Národní institut pro další vzdělávání Příspěvková organizace přímo řízená MŠMT Působnost v celé České republice Státní garance DVPP.
Projekt Tvůrčí psaní ve výuce humanitních předmětů reg. č. CZ.1.07/1.3.48/ Centrum pro kulturní a sociální studie, spolek.
1 Novela zákona o pedagogických pracovnících. 2 Hlavní cíle změn Zvýšit prostupnost kvalifikací pro jednotlivé druhy a stupně škol Zrušení některých zbytečných.
Fakulta zdravotnických studií
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
KATEDRA SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKY Bakalářské STUDIUM
Fakulta zdravotnických studií
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Studijní program Ošetřovatelství
Žilinská univerzita v Žiline Doplňujúce pedagogické Štúdium
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Při technické univerzitě v Liberci
Fakulta zdravotnických studií
Transkript prezentace:

Hudební a taneční fakulta múzických umění Praha Katedra tance Čtyřsemestrální studijní program DVPP Taneční propedeutika

Podmínky přijetí ke studiu absolvent VŠ pedagogického směru se základní pohybovou gramotností a intenzívním zájmem o taneční obor 2) absolvent SŠ a min 8 let praxe v tanečním oboru a dokladovaná dokumentace dosavadní práce s dětmi

Hodinová dotace a počet účastníků Vzdělávací cíl Prostřednictvím čtyřsemestrální soustavné a systematické práce umožnit zájemcům s pedagogickým vzděláním, či s dlouholetou praxí v oboru taneční výchovy, osvojit si základní prostředky taneční propedeutiky s metodikou výuky a tím jim umožnit rozšířit si odbornou kvalifikaci v oboru Taneční propedeutika. Hodinová dotace a počet účastníků Čtyřsemestrální cyklus pro 15 - 20 frekventantů Jednou měsíčně vždy v pátek a v sobotu 9.00-18.00hod = 22 vyuč. h./víkend Za semestr = 110 hodin (za čtyři semestry = 440 vyučovacích hodin) Součástí dva týdenní letní kurzy s časovou dotací 70 vyuč. h./kurz Za oba kurzy = 140 vyučovacích hodin Celková hodinová dotace = 580 vyučovacích hodin Plánové místo konání a časový harmonogram Cyklus je organizován v prostorách Katedry tance pražské HAMU. Letní seminář se uskuteční v Učebním, výcvikovém a ubytovacím středisku AMU Beroun.

úvod do taneční pedagogiky - pedagogický proseminář 1. ročník úvod do taneční pedagogiky - pedagogický proseminář úvod do taneční pedagogiky - nauka o pohybu - ontogeneze + metodika úvod do taneční pedagogiky - nauka o pohybu - rytmická a pohybová výchova + metodika úvod do taneční pedagogiky - diplomový seminář*) úvod do pedagogiky a psychologie technika moderní a současný tanec**) technika klasický tance**) technika lidový tanec**) taneční kompozice taneční improvizační metody přehled evropských dějin tance a baletu dějiny a teorie hudby videoseminář****) kineziologie hlasová výchova Poznámky *) 2x90min v rámci letního kurzu (LK) **) 7xlekce v LK ***) 2x půlden = odpo a následné dopo v LK ****) 5x 90min v LK letní kurz (LK) = 7 dní v létě (Beroun)

2. ročník nauka o pohybu - tělo v pohybu + metodika didaktika a metodika lidového tance pedagogický seminář lidového tance didaktika a metodika moderního tance pedagogický seminář moderního tance didaktika a metodika klasického tance pedagogický seminář klasického tance vývojová psychologie technika moderní a současný tanec**) technika klasický tance**) technika lidový tanec**) taneční kompozice taneční improvizační metody pohybově dramatické vztahy - ZS spolupráce s korepeticí, práce s hudbou - LS scénografie (scéna, kostým, práce se světlem) ***) videoseminář****) kineziologie hlasová výchova

Hodinová dotace a pedagogické zajištění v 1. ročníku pátek-celorok I. roč   09.00-10.30 RaPV s metodikou MgA. Jiřina Rákosníková 10.45-12.15 13.00-14.30 Přehled evropských dějin tance a baletu Prof. Helena Kazárová, Ph.D 14.45-16.15 Kineziologie PhDr. Jiří Čumpelík, Ph.D 17.00-18.30 Taneční improvizační techniky s metodikou Mgr. Bohumíra Eliášová, Ph.D 18.45-20.15 Taneční kompozice sobota-celorok Proseminář Mgr. Marie Vurmová Úvod do pedagogiky a psychologie PhDr. Erika Schubertová Hlasovka Martina Kafková BcA. Úvod do dějin a teorie hudby Mgr. Tomáš Kolafa Ontogeneze s metodikou MgA. Klára Čížková

Pedagogické zajištění v letním kurzu po 1. ročníku MT - interpretační trénink Prof. Ivanka Kubicová + externista KT - interpretační trénink Mgr. Václav Janeček, Ph.D LT - interpretační trénink Mgr. Marie Vurmová Přehled dějin tance a baletu Prof. Dorota Gremlicová, Ph.D Úvod do taneční pedagogiky MgA. Elvíra Němečková, Ph.D Videoseminář

Hodinová dotace a pedagogické zajištění ve 2. ročníku pátek-celorok II. roč   09.00-10.30 MT didaktika, metodika Prof. Ivanka Kubicová 10.45-12.15 MT pedagogický seminář 13.00-14.30 LT didaktika, metodika Mgr. Marie Vurmová 14.45-16.15 LT pedagogický seminář 17.00-18.30 Nauka o pohybu - tělo v pohybu + metodika Mgr. Jiří Lössl 18.45-20.15 Taneční improvizační techniky a taneční kompozice Mgr. Bohumíra Eliášová, Ph.D sobota-celorok Vývojová psychologie PhDr. Erika Schubertová Kineziologie PhDr. Jiří Čumpelík, Ph.D KT didaktika, metodika Mgr. Václav Janeček, Ph.D KT pedagogický seminář Mgr. Mahulena Křenková Pohybově dramatické vztahy (ZS), práce s hudbou (LS) MgA. Petra Tomášková (ZS), Mgr. Marianna Khidirova (LS) Hlasovka Martina Kafková BcA.

Pedagogické zajištění v letním kurzu po 2. ročníku MT - interpretační trénink Prof. Ivanka Kubicová + externista KT - interpretační trénink Mgr. Václav Janeček, Ph.D LT - interpretační trénink Mgr. Marie Vurmová Scénografie (scéna, kostým, práce se světlem) PaeDr. Petra Havlíčková Videoseminář MgA. Elvíra Němečková, Ph.D

Podmínkou úspěšného absolvování je pravidelná a aktivní činnost, nejméně 75% účast a průběžně projevovaná aktivita týkající se vlastní pedagogické činnosti. závěrečný praktický pedagogický výstup a jeho obhajoba. závěrečná písemná práce z metodiky výuky a její obhajoba. Frekventanti splňující shora uvedené podmínky obdrží OSVĚDČENÍ o absolvování. Osvědčení o absolvování kurzu nenahrazují osvědčení o jakékoliv formě vyššího nebo vysokoškolského studia, studium DVPP neposkytuje žádný stupeň pedagogického vzdělání. Osvědčení bude pouze dokladem pro příslušné ředitele škol, případně ŠÚ a ČŠI, že si jejich pedagog zvyšuje svoji odbornou kvalifikaci.

Děkuji za vaši pozornost Prof. Ivanka Kubicová KT HAMU Praha