Čísla stran v Microsoft Office Word

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslování stran až od určité strany a určitého čísla - krok po kroku
Advertisements

MS Malování I. VY_32_INOVACE_57_MS_Malovani_I.
MALUJEME ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, INFORMAČNÍ
Informační a komunikační technologie Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 2.7 Obrázky Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník:
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Chcete svým známým ukázat fotky z poslední dovolené? Aplikace PowerPoint Vám umožní vytvořit fotoalbum s vybranými snímky.
Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy,
Karta Domů, skupina Odstavec
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Grafická úprava seminární práce
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
IT začátečníci - Word Modul 3.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Grafická úprava prezentace Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ POLE
Veronika Lexová. - Obrázek slouží k pestřejšímu vzhledu dokumentu. Dále aby zobrazoval nějaký děj nějaké věci (např: na internetových stránkách fotky.
Power Point– pracujeme se snímky
PowerPoint. Rozložení stránky 1.Na kartě Domů klikněte na tlačítko Rozložení a vyberte profil „Dva obsahy“ 2.Totéž můžete udělat tak, že kliknete pravým.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
…potom klepněte na zástupné symboly a přidejte vlastní obrázky a titulky. Vyberte rozložení…
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Styly písma - vytvoření vlastního stylu, zápatí a záhlaví stránek
ŠIROKOÚHLÁ PREZENTACE Tipy a nástroje k vytváření a prezentacím snímků v širokoúhlých formátech.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Úvod do obsahů j pak stisknutím F5 nebo kliknutím na Prezentace > Od začátku spusťte kurz. Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy, Pokud se videa kurzu.
Vysvětlení panelu nástrojů v „Malování“
Osnova, rejstříky, obsah
Textový procesor Open Office, Writer OKRAJE STRÁNKY
TEXTOVÝ EDITOR.
Word – Struktura dokumentu
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba tabulek Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Tabulky, kreslení, diagramy, šablony
1.První spuštění a popis hlavní obrazovky Tla č ítko Office – nejpou ž ívan ě jší volby, seznam posledních dokumentu Panel rychlý p ř ístup – p ř idání.
Cvičení 1 - Řešení příkladu Zadání viz: cv1_samostatne.doc.
Word – styly Ing. Bohumil Bareš. Co je to styl Jednoduše řečeno, styl je souhrn vlastností odstavce, který lze aktivovat pouze jediným krokem. Jinými.
Práce se šablonami v MS Word 2007
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Vlastnosti stránky VY_32_INOVACE_10_2_11_AP.
Vytváření prezentace váš cvičící =). Orientace horní část a dolní část obrazovky podobná Excelu a Wordu vlevo seznam „slajdů“ (dále snímků) a osnova vpravo.
WORD - Tabulky 2. března 2013VY_32_INOVACE_080115_Word_Tabulky_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
Vytvoření hypertextového odkazu
Cvičení 3 - Řešení příkladu na oddíly Zadání viz: cv3_samostatne_oddily.doc.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Úprava formátu čísel Formát čísel určuje způsob zobrazení čísel v buňkách. Nemá však vliv na jejich hodnotu. Procentní podíly zadáváme pomocí ikony Procenta.
ACCESS SESTAVY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Úpravy dat v tabulce WinBase Upravování a přidávání dat do tabulky.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 4.
Databáze MS ACCESS 2010.
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Přepínání mezi režimy zobrazení 1.Přejdete myší do pravého dolního rohu okna Wordu. 2.Klepnutím myší zvolte požadované zobrazení.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony Klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 4– POWERPOINT – PRÁCE S TEXTEM Název školy:
WORDPAD Textový dokument.
Číslování stran až od určité strany a určitého čísla - krok po kroku
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
Klasické fotoalbum.
PowerPoint.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Současné fotoalbum.
Kofigurace & napájení Windows
Corel PHOTO-PAINT Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
Transkript prezentace:

Čísla stran v Microsoft Office Word Dmytriyev Roman 1.M / 2011

Vložení čísel stránek Čísla stránek, která jsou přidružena do záhlaví a zápatí, lze přidat do horní části, dolní části nebo na okraje dokumentu. Informace uložené v záhlavích, zápatích nebo na okrajích jsou zobrazeny šedě a nelze je měnit současně s informacemi v textu dokumentu. Jestliže chcete změnit záhlaví, zápatí nebo informace na okrajích stránky, postupujte takto: 2x Poklepejte na záhlaví viz obrázek, a potom v oblasti Nástroje záhlaví a zápatí klepněte na kartu Záhlaví a zápatí. ZÁHLAVÍ

Formát číslování stránek Po přidání čísel stránek v nich lze provádět změny stejným způsobem jako v textu záhlaví nebo zápatí. Můžete změnit formát číslování stránek, písmo nebo velikost.

Změna formátu číslování stránek (například 1, i nebo a) 1.Poklepejte na záhlaví nebo zápatí některé stránky dokumentu. 2. V oblasti Nástroje záhlaví a zápatí na kartě Návrh klikněte ve skupině Záhlaví a zápatí na položku Číslo stránky a poté klikněte na položku Formát – číslování stránek. 3. V rozevíracím seznamu Formát čísla klepněte na styl číslování a potom na tlačítko OK.

Změna písma a velikosti čísel stránek Poklepejte na záhlaví, zápatí nebo okraj některé stránky dokumentu. Vyberte číslo stránky. Na minipanelu nástrojů, který se zobrazí nad vybraným číslem stránky, proveďte jeden z následujících kroků: Pokud chcete změnit písmo, klepněte na název písma v rozevíracím seznamu . Chcete-li písmo zvětšit nebo zmenšit, proveďte jeden z následujících kroků: Pokud chcete text zvětšit, klepněte na tlačítko Zvětšit písmo, nebo stiskněte kombinaci kláves CTRL+SHIFT+>. Pokud chcete text zmenšit, klepněte na tlačítko Zúžit písmo, nebo stiskněte kombinaci kláves CTRL+SHIFT+<.

Zahájení číslování stránek od jiného čísla Jestliže například do dokumentu s čísly stránek přidáte titulní stránku, bude mít druhá stránka automaticky číslo 2. Můžete však chtít, aby dokument začínal stránkou 1. Klepněte na libovolné místo v dokumentu. Na kartě Vložení klikněte ve skupině Záhlaví a zápatí na tlačítko Číslo stránky. Klepněte na možnost Formát - číslování stránek. Do pole Začít od zadejte číslo.  Poznámka   Pokud máte titulní stránku a chcete, aby první stránka dokumentu měla číslo 1, zadejte do pole Začít od hodnotu 0.

Číslování stránek každé kapitoly nebo oddílu od čísla 1 Můžete například číslovat obsah od i do iv a zbytek dokumentu od 1 do 25. Pokud dokument obsahuje více kapitol, je možné číslovat stránky v každé kapitole zvlášť. Klepněte do oddílu (Oddíl: Část dokumentu, ve které jsou nastaveny určité možnosti formátování stránky. Nový oddíl vytvořte, pokud chcete změnit vlastnosti, jako jsou číslování řádků, počet sloupců nebo záhlaví a zápatí.), ve kterém chcete obnovit číslování stránek. Na kartě Vložení klikněte ve skupině Záhlaví a zápatí na tlačítko Číslo stránky. Klepněte na možnost Formát - číslování stránek. Do pole Začít od zadejte hodnotu 1.

Odebrání čísel stránek Aplikace Microsoft Office Word automaticky odebere (neboli odstraní) čísla stránek po klepnutí na možnost Odebrat čísla stránek, nebo po ručním odebrání některého čísla stránky z dokumentu. Na kartě Vložení klikněte ve skupině Záhlaví a zápatí na tlačítko Číslo stránky. Klepněte na možnost Odebrat čísla stránek.  Poznámka   Pokud jste vytvořili odlišné záhlaví nebo zápatí pro první stránku nebo pro sudé a liché stránky, nebo pokud dokument obsahuje nepropojené oddíly, nezapomeňte odebrat čísla stránek ze všech různých záhlaví a zápatí