Jak se řeší předlužení státu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mikroekonomie I Domácí produkt
Advertisements

Zadlužení, inflace, demografie
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Vedení eshopu od krachu Eurozóny po zápas s Čínou Aleš Michl
Pár poznámek Aleš Michl Jak reaguje hospodářská politika Západu na většinu těchto událostí? Zdroj dat: Bloomberg Lehman Brothers Nasdaq.
Matematika a byznys Téma: Účetnictví národního důchodu a platební bilance Jan Brož A08B0109P.
Ebrary Business & Economics Ramis Václavík Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Jednotné kontaktní místo Praha 1 Jednotné kontaktní místo.
Odpovědnost školy v oblasti rizik. Druhy odpovědnosti odpovědnost za škodu –škoda na zdraví, jiná nemajetková újma, škoda na majetku odpovědnost za přestupek.
Český spotřebitel ve víru úspor Jan Bureš, hlavní ekonom Era Poštovní spořitelny.
Význam informací v podnikání
Hospodářská politika státu
Internetový obchod v ČR 2005 / 2006 Konference SAEC, , Bratislava Josef Suchánek APEK - Asociace pro elektronickou komerci.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. dubna 2013.
Analýza vlivu cen elektřiny na ekonomiku průmyslových podniků Prezentace EGÚ Brno, a. s. Sekce provozu a rozvoje elektrizační soustavy Květen 2007.
Školní rok 2006/2007 Vyučující: Ing. Simona Rosová
17. září 2008 Maastrichtská kritéria a reálná konvergence ČR k zemím eurozóny: předpoklady pro úspěšný vstup ČR do eurozóny vytvořeny Pavel Mertlík hlavní.
Co dělí Evropu od japonského scénáře
Pro vás Aleš Michl 2000: ČR = 0,46% 2011: ČR = 0,93% Zdroj dat: Bloomberg.
ÚČETNÍ SYSTÉM PODNIKU.
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Stipendijní informační portál - Business Strategie.
1. Ekonomie jako společenská věda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marie Grygarová.
1 VŠFS - KS ZS 2006/07 mezinárodní ekonomická integrace Dodatky k měnové unii
Revoluce Aleš Michl Výročí – 40 let 3. dubna 1973, první prototyp mobilu 1.
25/1 Příčina globální krize? Smilovice ‘09 M. Vlček.
Jiří Schwarz a prezident Liberálního institutu děkan Fakulty národohospodářské VŠE odborná konference Senát Parlamentu ČR Antimonopolní politika.
Investice 2011: uklidnění nebo další stres? David Navrátil tel.: , Ekonomické a strategické analýzy.
Výukový program: Ekonomické lyceum Název programu: Hospodářská politika státu Vypracoval : Ing. Lenka Gabrielová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
1 O programu pro Informační Systém Investičního Controllingu n Dovolujeme si Vám představit základní schémata informačního systému ISIC n Programové řešení.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Ekonomická stránka činnosti podniku Vypracoval : Ing. Marcela Zlatníková Projekt Anglicky v odborných.
Investice 2011 – Tsunami na finančních trzích? David Navrátil.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Agenturní zaměstnávání v číslech ve světě a v České republice
2.Marketingové prostředí
Z BLÁTA DO LOUŽE? ZE STROPU 27 ROVNOU DO EURA? EXPORTNÍ FORUM LISTOPADU 2014, MLADÉ BUKY Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
(Ne)konkurenceschopnost ekonomiky ČR Aleš Michl Portfoliový stratég Raiffeisenbank Listopad 2011.
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. 7. STATISTICKÉ ÚDAJE K DALŠÍMU PROFESNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ Doc.PhDr. Jaroslav Mužík, DrSc.
Národohospodářské soustavy a hospodářská politika Ing. Vojtěch Jindra.
Výjimka pro malé a střední podnikatele Úprava je obsažena v Nařízení Komise č. 70/2001 V roce byla provedena novelizace Nařízením Komise 364/2004.
Základy účetnictví 1. přednáška.
Evropské daňové právo Podnikatelský plán Michal Radvan
VNĚJŠÍ HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA
Základy účetnictví 1. přednáška. Význam a funkce účetnictví Význam: Význam: poskytuje informace pro své uživatele Funkce: Funkce: - zobrazovat ekonomické.
FEL ČVUT, katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd © Oldřich Starý, 2012 Finanční management Základní pojmy Je NPV důležité? Základy úrokového.
TRH (tržní mechanismus)
Projekt: Praktický průvodce ekonomikou aneb My se trhu nebojíme! Reg. č.: CZ.1.07/1.1.34/ Nové trendy v investování.
Česká koruna - středoevropský frank? Aneb co se stane až to přijde? Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Zahraniční obchod Význam, formy a členění. Obsah výkladu Význam zahraničního obchodu Formy zahraničního obchodu Členění zahraničního obchodu Otázky a.
1 7a. Přístupy k transformaci CPE 1.Úkoly transformace 2.Makroekonomická rizika (náklady) transformace 3.Klíčové otázky strategie transformace 4.Morální.
Ing. Luděk Tesař ekonom Ekonomika ČR v souvislostech rozpočtů.
1 ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  42 členů  cíle:  prosazuje prostředí vhodné pro rozvoj leasingu, úvěrů a factoringu  těžištěm je financování.
Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku Roman Němeček ŠKODA AUTO a.s. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
7. STATISTICKÉ ÚDAJE K DALŠÍMU PROFESNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
VNĚJŠÍ HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Malé a střední podnikání
Prezentace obchodního plánu
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
Název společnosti Obchodní plán.
Mezinárodní pronájem pracovní síly
Prezentace obchodního plánu
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Výkyvy světového trhu v časové ose
Podnikatelský plán Iva Jeřábková
Transkript prezentace:

Nakopávací mechanismy Aleš Michl ales.michl@rb.cz

Jak se řeší předlužení státu Velký růst ekonomiky a rozpočtové přebytky Prodej majetku Škrty v rozpočtu, důchody například na polovinu Mezinárodní pomoc Odmítnutí dluhu Vytisknu peníze, inflace Oberu lidi, zdaním vše co ještě jde. 1

Tohle je recese, kdy si firmy/lidé čistí své bilance

Rovnice, která dostane Evropu ze srabu Zdroj dat: Michliq/Ekonom

Nakopávací mechanismy v ekonomice Platy dolů Oslabení kursu měny Ceny energií dolů 7

Lepší továrna v Německu než ve Španělsku Zdroj dat: INSEAD

Italská lira versus německá marka

Argentina vs. Řecko vs. Lotyšsko Zdroj dat: Bloomberg

Zlevnění nákladů v USA Plyn Zdroj dat: Bloomberg

CO2 v USA dolů, v Evropě nahoru

60 takových tankerů stačí pokrýt roční spotřebu plynu v ČR

Staré časy vs. nová realita Ekonomické cykly Předvídatelné Chybějící Konjunktury Definované/cca 5 let Nepředvídatelné/Proměnlivé Recese Definované/max. 1 rok Potencionální dopad problémů Malý Značný Přístup k investicím Expanzivní Opatrný Tolerance rizika Přijímání Vyhýbání se Zákazník Sebevědomý Nejistý Preference zákazníka Stabilní Opatrné Zdroj: P. Kotler/Chaotika, Cpress, 2009. 14

V tomhle světě stále půjde uspět Číňan Wei učí Američany angličtinu na univerzitě v Texasu 15

Disclaimer Všechny názory, prognózy a informace, včetně investičních doporučení a obchodní idejí, a jakékoliv ostatní údaje obsažené v tomto sdělení jsou pouze informativní, nezávazné a představují názor Raiffeisenbank a.s.. Toto sdělení nepředstavuje nabídku nákupu nebo prodeje jakéhokoli finančního aktiva nebo jiného finančního instrumentu. Raiffeisenbank a.s. doporučuje před učiněním jakéhokoli investičního rozhodnutí získání podrobných informací o zamýšlené investici nebo obchodu. Raiffeisenbank a.s. vypracovala toto sdělení s nejvyšší odbornou péčí a v dobré víře, avšak neručí za správnost jeho obsahu ani za jeho úplnost nebo přesnost. Raiffeisenbank a.s. a její zaměstnanci mohou být v mezích dovolených právními předpisy angažováni v kterémkoliv obchodu či investici zmíněné v tomto sdělení, jakož i v jakémkoliv obchodu či investici s aktivy zmíněnými v tomto sdělení nebo s aktivy s nimi souvisejícími. Raiffeisenbank a.s. nenese žádnou odpovědnost za jakékoliv škody nebo ušlý zisk způsobené jakýmkoliv třetím osobám použitím informací a údajů obsažených v tomto sdělení. Investiční doporučení vytvářená týmem Ekonomický výzkum a jeho pracovníky, jakož i modelová portfolia, obchodní ideje, názory a prognózy jsou pouze obecné a určené pro veřejnost a nikoli individualizované ani určené pro konkrétní osoby v konkrétní finanční situaci a nejsou tedy službou investičního poradenství ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu, ve znění pozdějších předpisů. Úplnou informaci dle vyhlášky č. 114/2006 Sb., o poctivé prezentaci investičních doporučení, naleznete na webové stránce Raiffeisenbank a.s. v sekci Analýzy – Disclosure, viz http://www.rb.cz/financni-trhy/analyzy/disclosure/ 16

Podnikatelé to v Řecku mohou změnit, nikoliv stát Theorodopulos / Bake Rolls, největší producent croissantů na světě 17

Výbava starosty města Mogadišu Mohameda Nura