PowerPoint - hudba na pozadí prezentace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 8.0 (Rozšířené efekty)
Advertisements

Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
Práce s okny.
Cvičná prezentace Úkoly k procvičení.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a mateřská škola Bzenec
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Ukládání prezentace do jiných formátů Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy,
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.0 (Graf v MS PowerPoint)
IT začátečníci - Word Modul 3.
WINDOWS II Jak co otevřít v daném programu
Multimédia Multimediální prezentace Ročník: 8 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Multimédia 2 Ověřeno ve výuce:
Veronika Lexová. - Obrázek slouží k pestřejšímu vzhledu dokumentu. Dále aby zobrazoval nějaký děj nějaké věci (např: na internetových stránkách fotky.
Prezentační nástroj Open Office, Impress VLOŽENÍ ZVUKŮ A HUDBY
PowerPoint. Rozložení stránky 1.Na kartě Domů klikněte na tlačítko Rozložení a vyberte profil „Dva obsahy“ 2.Totéž můžete udělat tak, že kliknete pravým.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Základní pojmy v informatice –II.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 13.1 (Schránka a operace se schránkou)
Úvod do obsahů j pak stisknutím F5 nebo kliknutím na Prezentace > Od začátku spusťte kurz. Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy, Pokud se videa kurzu.
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
GarageBand_1 Ing . Irena Uluçay.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
W w w. n e s s. c o m eLiška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7)
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
Animace v PowerPoint u Ročník: 7 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: PowerPoint - animace Ověřeno ve výuce: 1.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba tabulek Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Vkládání kreslených útvarů
Práce se šablonami v MS Word 2007
Prohlížeč Chrome Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Prohlížeč Chrome Ověřeno ve výuce:
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.4 (Videosekvence)
Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme.
Photo Booth Ing. Irena Ulu ç ay. Photo Booth Aplikace, kterou lze skvěle využít pro zaplnění volného času a zábavu Můžeme zde rychle pořizovat snímky.
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
Anotace Žák se seznámí s aplikací MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže spustit aplikaci MS Word Speciální vzdělávací potřeby.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Pracovní prostředí počítače
INFORMATIKA 9. ročník.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Multimédia Multimediální prezentace Ročník: 8 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Multimédia 1 Ověřeno ve výuce:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.1 (Tabulka)
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Nastavení prezentace.
GIMP : úpravy fotografií
WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.
© 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Naplánování schůzky v Lyncu Schůzku v Lyncu můžete naplánovat s doplňkem Outlooku pro Lync (pokud.
VY_32_INOVACE_ MOVIE MAKER Příručka pro tvorbu prezentací z obrázků a fotografií.
Seznamy (databáze) v tabulkových kalkulátorech (Microsoft Office Excel, Open Office Calc, …)
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 13– ZVUK V PREZENTACI. Název školy:
Prezentační nástroj Open Office, Impress VLOŽENÍ ZVUKŮ A HUDBY
OKNa/ práce s oknem ve windows
Pracovní prostředí počítače
iFIS*WebMailer Průvodce produktem
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
5 tipů pro zjednodušení práce
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik
Microsoft Excel Funkce Když. Microsoft Excel Funkce Když.
Tlačítka pro zavírání a změnu velikosti
Transkript prezentace:

PowerPoint - hudba na pozadí prezentace

Chceme-li, aby v prezentaci hrála hudba nebo jiné složitější zvuky, musíme zvukový soubor přiložit, nejlépe do jedné složky s prezentací. Prezentace se tedy se zvukem pouze propojí. Pokud prezentaci pouze přehráváme, není to problém. Problém nastává ve chvíli, chceme-li prezentaci poslat e-mailem. Je nutné poslat oba soubory a adresát je musí opět uložit nejlépe do stejné složky

Jak na trvalé vložení hudby? Kvůli odeslání výsledku své práce e-mailem bychom však potřebovali, aby místo pouhého propojení hudby došlo k jejímu vložení… Hudbu máme nečastěji v MP3, ale PowerPoint odmítá tento formát trvale přiložit. Nečiní mu problém formát WAV, takové soubory jsou však díky tomu, že nejsou komprimované, opravdu veliké.

Úprava hudby Hudbu si upravíme hned ve dvou krocích - nejprve snížíme kvalitu a tím i velikost MP3, a poté změníme hlavičku souboru, aby se MP3 tvářila jako WAV, čímž získáme požadovaný formát bez nárůstu velikosti.

Snížení kvality MP3 Ke snížení kvality MP3 použijme program Pak Audio Conver. Jeho instalace je jednoduchá, stačí proklikat tlačítkem Next. Spusťte jej přes zástupce na ploše a tlačítkem přidejte požadovaný MP3 soubor. Z dolních možností vyberte Mp3 (GoGo) a stiskněte tlačítko Power Settings. Vlevo nahoře nastavte bitrate na 56 Kbps.

Snížení kvality MP3 Změnu potvrďte tlačítkem Save a v okně klikněte na tlačítko Convert. Program vytvoří v původním umístění novou a menší MP3. Od originální ji rozpoznáte tak, že bude mít na konci názvu číslici v závorkách, např. song(1).mp3. S tou budeme dále pracovat.

Změna přípony Hlavičku MP3 souboru můžeme jednoduše změnit pomocí programu CDex. Instalace je opět snadná, dvakrát tlačítko Next a jednou Install. Po spuštění pomocí zástupce na ploše (a souhlasném potvrzení případné hlášky) vyberte v nabídce Convert  ›  Add RIFF-WAV(s) header to MP2 or MP3 file(s).

Změna přípony V řádku Directory klikněte na tlačítko a vyberte umístění, ve kterém se daná MP3 nachází. Do okna se načte seznam všech tamních MP3 a vy kliknutím označte tu, se kterou pracujete. Aby později při vkládání do PowerPointu nedošlo kvůli příponě k záměně, doporučuji zatrhnout Delete Original a tím původní soubor smazat. Po kliknutí na tlačítko Convert bude na stejné místo uložen nový soubor s příponou WAV.

Změna nastavení PowerPointu Microsoft Office 2003, 2000 V hlavní nabídce zvolte Nástroje  ›  Možnosti, záložku Obecné. Přepište hodnotu "Propojit zvuky se soubory většími než" na 10000 kB.

Změna nastavení PowerPointu Microsoft Office 2007 V hlavní nabídce zvolte Možnosti aplikace PowerPoint a vyberte Upřesnit. Sjeďte posuvníkem úplně dolů a přepište hodnotu "Propojit zvuky se soubory většími než" na 10000 kB.

Vložení hudby do PowerPointu Předpokládejme, že si přejeme hudbu na pozadí, která bude znít pod všemi snímky prezentace. Postup se opět s každou verzí Microsoft Office trochu liší:

Microsoft Office 2003 Z nabídky vyberte Vložit  ›  Video a zvuk  ›  Zvuk ze souboru. Zvolte příslušný hudební soubor. Na dotaz "Jak chcete zvuk v prezentaci spustit?" vyberte možnost Automaticky. Do prezentace bude vložena ikona . Nechejte ji označenou a v panelu vpravo klikněte pravým tlačítkem myši na název hudebního souboru a zvolte Možnosti efektu.

Microsoft Office 2003 Z nabídky vyberte Vložit  ›  Video a zvuk  ›  Zvuk ze souboru. Zvolte příslušný hudební soubor. Na dotaz "Jak chcete zvuk v prezentaci spustit?" vyberte možnost Automaticky. Do prezentace bude vložena ikona . Nechejte ji označenou a v panelu vpravo klikněte pravým tlačítkem myši na název hudebního souboru a zvolte Možnosti efektu.

Microsoft Office 2003 V záložce Efekt změňte "Zastavit přehrávání" na takový počet snímků, jaký má vaše prezentace V záložce Nastavení zvuku zatrhněte "Skrýt ikonu zvuku při prezentaci".

Microsoft Office 2007 Z nabídky vyberte Vložení  ›  Zvuk. Zvolte příslušný hudební soubor. Na dotaz "Jak chcete zvuk v prezentaci spustit?" vyberte možnost Automaticky. Do prezentace bude vložena ikona . Nechejte ji označenou a v horním panelu upravte Přehrát zvuk na "Přehrát během několika snímků" (neskončí po prvním snímku) a zatrhněte "Skrýt během prezentace“ .