P ODNIKATELSKÉ DOVEDNOSTI PRO ROZVOJ MSP A NNO V K RÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Projekt CZ.1.07/3.2.10/02.0002 Společnost pro právní a ekonomické vzdělávání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MARKETING A MANAGEMENT
Advertisements

Informační materiál k projektu: Podnikání žen jako efektivní cesta k posílení rovných příležitostí na trhu práce. Projekt je financován z programu OPL.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.
Strategie podniku v globálním světě
Lidský faktor v dopravě!
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ a personální činnosti
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
Customer Relationship Management Řízení vztahů se zákazníky.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
Prostředí pro podnikání a rozhodující faktory růstu MSP Karel Havlíček květen 2008.
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Strategické plánování. Management rozhoduje o: Předmětu podnikání Jeho cíli Způsobu, jak k tomu cíli dospět STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Hledání rovnováhy mezi podnikatelským subjektem a zákazníkem Seminář ČMS Říjen 2012.
marketingové poradenství
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Období snižování nákladů Důvody proč vzdělávat a jejich zřetelnost Hynek Rais Česká pojišťovna 22. července 2004.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Metodika tvorby a didaktika e-learningu Josef Hajkr
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Důvody vstupu na zahraniční trhy
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Projekt diplomové práce
Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Tržní prostředí.
VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1133Ročník:2. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Personální činnosti Téma:
Podnik a výroba 8. – Obsah Základní ekonomické pojmy Podnik a výroba – úvod do problematiky Podniky v Evropě Obrat podniku Sociální a environmentální.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Struktura podnikatelského plánu
Personální strategie mezinárodní firmy
Základy marketingu třetí přednáška Ing. Nina Kudláčková, Ph.D.
Podstata podniku a podnikání. Znaky podnikání Zisk Riziko Kapitál Zhodnocování Zákazníci.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Management a řízení hotelu Název vyučovací oblasti:Managerské funkce Ročník / obor studia:IV.
Strategická analýza společnosti TIBBIS, s. r. o.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Podnik a podnikání
Ekonomika malých a středních podniků
Osobní prodej Osobní forma komunikace s 1 nebo více zákazníky
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Ekonomika malých a středních podniků
Presentation Title 1st September 2002
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

P ODNIKATELSKÉ DOVEDNOSTI PRO ROZVOJ MSP A NNO V K RÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Projekt CZ.1.07/3.2.10/ Společnost pro právní a ekonomické vzdělávání

E NTREPRENEURSHIP JE.... cesta ke konkurenceschopnosti podniku či jedince na trhu.... proces, využívání příležitostí bez ohledu na aktuálně dostupné zdroje.... proces vytváření a rozvíjení ekonomické činnosti spojením kreativity, inovace a ochoty nést riziko...

C ÍLE PROJEKTU Rozvoj nabídky dalšího vzdělávání vytvořením vzdělávacího programu "Entrepreneurship pro NNO a MSP“ • rozvoj osobnosti účastníků jako „podnikatelů“ • rozvoj schopností a dovedností účastníků s důrazem na jejich aplikaci do praxe • odstranění zaběhnutého přístupu účastníků ke každodenním činnostem, snaha o inovativnost a kreativitu v myšlení, netradiční přístup • Zvýšení konkurenceschopnosti účastníků školení

F ÁZE PROJEKTU I. Tvorba vzdělávacího programu "Entrepreneurship pro NNO a MSP“ II. Pilotní školení modulu "Rozvoj podnikatelského profilu/osobnosti podnikatele“ III. Pilotní školení modulu "Jiný pohled do podnikatelské praxe" – případové studie, trénink IV. Tvorba a pilotní školení specifických modulů pro jednotlivé cílové skupiny

C ÍLOVÁ SKUPINA • Zaměstnanci NNO • OSVČ – osoby podnikající na základě ŽL • Vlastníci MSP • Jiní podnikatelé

K DO SE MŮŽE ÚČASTNIT • Kdokoliv z cílové skupiny NNO a MSP z Královehradeckého kraje • Subjekty, které mohou poskytnout zpětnou vazbu pro ověření vytvořených modulů

P ROČ SE ZÚČASTNIT - NNO • rozvoj podnikatelských dovedností • nový pohled na neziskovou organizaci jako na „podnikatelský“ subjekt (sociální podnikání) • zdokonalení v oblastech marketingu, managementu či výběru zaměstnanců

P ROČ SE ZÚČASTNIT - MSP • schopnost lépe vyhledávat a využívat příležitosti • Lepší organizace času, vyšší odolnost vůči stresu • Zefektivnění komunikace, snazší cesta k úspěšné dohodě se zaměstnanci i zákazníky • vyzkoušení si nabytých zkušeností v praxi – prostřednictvím managerského simulátoru,

M ODUL I. R OZVOJ PROFILU A OSOBNOSTI PODNIKATELE • Silné a slabé stránky osobnosti podnikatele, jak využít příležitosti a eliminovat vliv hrozeb • Time management, zdraví životní styl a eliminace stresu • Schopnost efektivní komunikace, styly vyjednávání • Podnikatelské dovednosti, analýza situace, rozhodování

M ODUL II. J INÝ POHLED DO PODNIKATELSKÉ PRAXE – PŘÍPADOVÉ STUDIE • Finanční řízení pro podnikatele • Podnik a změna • Tvorba firemního týmu • Netradiční formy marketingu • Podnikatelské strategie • Tréninové hry – výroba produktu a jeho presentace...

M ODUL III. MSP • Netradiční přístup k podnikatelským modelům • Změnové projekty v organizaci • Příklady entrepreneurshipu v praxi • Internet a podnikání

M ODUL IV. NNO • Příklady úspěšných NNO z praxe • Systematický rozvoj sociálního podnikání

D ĚKUJEME ZA POZORNOST !