Alena Zieglerová (ASZ), František Jirásek (Město Most)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komunitární program PROGRESS
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek
Dohled nad zadáváním veřejných zakázek v České republice
Míra nezaměstnanosti mírně klesla
Dopady novely ZVZ na transparentnost veřejných zakázek v ČR Mgr. Martin Kameník, Oživení, o. s. Praha, 1. září 2011.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Statutární město Most – IPRM DEMOS Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Statutární město Most Sociálně odpovědné.
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Systém kontrol realizovaných u příjemců Ing. Lukáš Brabenec 25. září 2013.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 170. Žofínské fórum.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Evropský sociální fond v ČR
Příležitost dělá(t) zaměstnance
 schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor Úřadu vlády  zmocněnec vlády pro lidská práva  monitorovací výbor Vznik AGENTURY.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Příprava věcného záměru zákona o sociálním podnikání
Představení ASZ a aktivity v oblasti bezpečnosti
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
Realizace aktivní politiky zaměstnanosti – Kritéria a postupy pro poskytování příspěvků z prostředků APZ pro rok 2015 Úřad práce ČR, Krajská pobočka.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Agentura pro sociální začleňování
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Agentura pro sociální začleňování Sociální podnikání - Šance podnikat jinak Úřad vlády České republiky nábřeží Edvarda Beneše – Malá.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Občanský a družstevní sektor. překrývání sociální ekonomiky státu s občanským sektorem /nejsou totožné/ České organizace občanského sektoru občanská sdružení.
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Zkušenosti s dobrovolnou transparentností zadávání veřejných zakázek Mgr. Jan Farský starosta.
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání Česká města a příklady ze zahraničí Praha
Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek jako nástroj podpory místního rozvoje a sociálního začleňování Alena Zieglerová Úřad vlády ČR,
Veřejné zakázky jako nástroj zvyšování zaměstnanosti v obci Výjezdní zasedání Svazu měst a obcí v Chanově, Most,
1 Postup při provádění inspekce v místě poskytování sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví Magistrát hlavního města Prahy.
Informace ÚP ČR, Krajské pobočky v Ostravě. Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji k
Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Alena Zieglerová Praha, Úřad vlády, Seminář „Sdílení dobrých praxí v oblasti realizace zaměstnanostních.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
Setkání s NNO – představení KPSVL 23. duben 2015, Jakub Švec.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Úřad vlády České republiky Oddělení veřejných zakázek Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Úřadem vlády ČR Mgr. Zuzana Profousová.
Novela zákona o pomoci v hmotné nouzi – veřejná služba Alena Zieglerová Praha, Úřad vlády, Setkání ASZ s NNO působících v oblasti sociálního.
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci Podporujeme Vaši budoucnost Seminář pro příjemce ve výzvě č. 89 OP LZZ, Praha – Hotel.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
Deset procent pracovních míst vyhrazených pro dlouhodobě nezaměstnané ve veřejných zakázkách města Mostu Agentura pro sociální.
První vlaštovka v Praze 12 „Zavádění kritérií zvýhodňující firmy, které zaměstnávají osoby se zdravotním postižením v rámci vyhlašovaných výběrových řízení.
Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Plzeň
Prostupné zaměstnávání Praha , Gabriela Melková.
Sociální služby poskytované obcemi aktuální problémy Ing. Daniela Lusková.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Veřejná služba 2017.
Alena Zieglerová (ASZ), František Jirásek (Město Most)
Zákon 417/2009 Sb. Mgr. Pavel Herman.
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Novelizace Zákon č. 417/2009 Sb. a č. 179/2010 Sb. a další novelizace
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
Transkript prezentace:

Alena Zieglerová (ASZ), František Jirásek (Město Most) 10 % pracovních míst vyhrazených pro dlouhodobě nezaměstnané ve veřejných zakázkách v Mostě Alena Zieglerová (ASZ), František Jirásek (Město Most) Praha, 24.10. 2012

Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Podmínka 10 % Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Společný zájem státu a obcí: pracovní uplatnění sociálně znevýhodněných osob Využití potenciálu obcí získat ekonomicky výhodné nabídky a zároveň podpořit zaměstnanost svých občanů Vytváření pracovních příležitostí v sociálně vyloučených lokalitách

Podmínka 10 % Jak jsme zaváděli… Dosud všechna opatření směřovala na podporu nezaměstnaných; bylo nutno zavést opatření z „druhé strany“ trhu práce, podpořit vznik/vyčlenění pracovních míst Shoda na problému mezi Úřadem práce, NNO a městem, včetně politické reprezentace (legitimita investic v sociálně vyloučených lokalitách) Posouzení ze strany ÚOHS vyznělo ve prospěch opatření Metodika Ministerstva pro místní rozvoj k provádění novely zákona o veřejných zakázkách vydaná 15.7.2012 odkazuje na společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek

Kde se podařilo zavést… Podmínka 10 % Název příspěvku Kde se podařilo zavést… Most – ve směrnici města i v praxi Litvínov – ve směrnici města Roudnice nad Labem – ve směrnici města (5 %) Ostrava – rozhodnutí primátora a náměstků 2/2011 Bruntál, Děčín, Kadaň, Kutná Hora … – ve strategických plánech

Podmínka 10 % Z pohledu města Mostu Město se snažilo již v minulosti o zapojení nezaměstnaných či přímo obyvatel sídliště Chanov do prací probíhajících v dané lokalitě V roce 2010 byly vyhlášeny dvě veřejné zakázky, ve kterých bylo využito stejné podmínky: „Úklid sídliště Chanov“ „Zajištění běžné údržby bytových domů na sídlišti Chanov“ (u obou byla podmínka splněna a uchazeči neměli problém se splněním dané podmínky, proto město přistoupilo i k velkým zakázkám na rekonstrukci bytových domů)

Podmínka 10 %

Podmínka 10 %

Podmínka 10 % Zvláštní podmínka plnění veřejné zakázky Nejméně 10 % osob, které se budou podílet na plnění zakázky, přijme dodavatel do pracovního poměru z řad dlouhodobě nezaměstnaných osob, a to minimálně na dobu celého trvání plnění veřejné zakázky. Vítězný uchazeč předloží do 1 týdne od oznámení o výběru nejvhodnější nabídky, nejpozději však před uzavřením smlouvy, seznam osob, s nimiž uzavřel pracovněprávní vztah v souvislosti s plněním zakázky, potvrzený místně příslušným úřadem práce, a zároveň předloží prohlášení o celkovém počtu osob, které se budou na plnění zakázky podílet. V případě nedoložení výše uvedených dokladů a nesplnění podmínky ve smyslu §44 odst. 10 zákona o VZ, nebude s uchazečem uzavřen smluvní vztah a bude jednáno o uzavření smluvního vztahu s uchazečem druhým v pořadí v souladu se zněním §82 odst. 3 zákona o VZ.

Počet pracovníků na zakázce Vyřazeno z evidence Úřadu práce Podmínka 10 % Výsledky uplatňování zvláštní podmínky Akce Počet pracovníků na zakázce Požadovaný počet (10 %) Vyřazeno z evidence Úřadu práce Úklid sídliště Chanov (2010) 10 1 Zajištění běžné údržby sídliště Chanov (2010) 3 Úklid budov magistrátu města (2011) 6 Rekonstrukce bloku 1 a 11 (2011) 30 4 Rekonstrukce bloku 8 a 13 (2011) Úklid sídliště Chanov (2012) Rekonstrukce veřejných prostranství na sídlišti Chanov (2012) CELKEM 99 11 12

Podmínka 10 % Rizika při zavádění Počáteční nedůvěra právníků obcí a měst, neochota vedení obcí měnit „zaběhnutý“ systém vyhlašování veřejných zakázek Firmy opakovaně vstupující do zakázek města budou kumulovat osoby z evidence Úřadu práce nebo (hůře) zbavovat se těchto osob, jakmile zakázka skončí Rizikem je i chápání opatření jako jednostranné podpory znevýhodněných nezaměstnaných. Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek je opatřením, z něhož mají prospěch obyvatelé obcí, firmy, města/obce i stát.

Podmínka 10 % Děkujeme za pozornost! www.socialni-zaclenovani.cz Ing. František Jirásek vedoucí odd. veřejných zakázek Odbor rozvoje a dotací Magistrát města Mostu Radniční 1/2 434 69 Most Tel.:476 448 255 MT: 774 710 611 Frantisek.Jirasek@mesto-most.cz Mgr. Alena Zieglerová vedoucí odd. řízení a koordinace Agentura pro sociální začleňování Úřad vlády ČR Nábřeží Edvarda Beneše 4 118 01 Praha 1 Tel. 296 153 259 MT: 725 397 252 Zieglerova.Alena@vlada.cz