Absolventská práce Turistický ruch v Orlických horách

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktualizace Rozvojového konceptu CR na Šumavě Regionální marketing Vimperk
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
SOU a SOŠ Weilova – Praha 10 Automobilní a informatiky
Vstupní analýza Vilém Čekajle
METODY A TECHNIKY VÝZKUMU
PROGNÓZA DOPRAVY 1. Účel a cíle prognózy dopravy
Jak se uplatnit na trhu práce
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Výzkum (pedagogického zhodnocení) volného času
Výsledky z exkluzivního výzkumu pro MMR – 1. pololetí 2008 Příjezdový cestovní ruch ČR Září 2008 / Jan Tuček / STEM/MARK, a.s.
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
Bakalářský seminář Úvod BP Závěr BP.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
Udržitelný rozvoj služeb cestovního ruchu Zpráva o průběhu projektu v období leden – červen 2006 Valná hromada Mikroregionu Hranicko Spolufinancováno.
Výzkumy CzechTourism Fórum cestovního ruchu listopadu 2011
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
Důsledky zákona o svobodném přístupu k informacím pro veřejné knihovny Bakalářská práce FF MU V Brně, Ústav české literatury a knihovnictví, kabinet knihovnictví,
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Sociologický výzkum.
. PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE PROJEKT SVAZU MĚST A OBCÍ ZBRASLAVICE 4. PROSINCE 2014.
Vaše jistota na trhu IT Hlasové portály – další cesta pro komunikaci s občanem Michal Bušek, ICZ a.s. 2/4/2007, Konference ISSS.
Organizace empirického výzkumu Etapy výzkumu: 1.Přípravná – definice problému, určení cíle výzkumu, zajištění dostupných již existujících informací o problému,
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H3A, 3.ročník
Cestovní ruch: zákon pro posílení oboru i ekonomiky ČR Jitka Fatková ředitelka odboru cestovního ruchu Tisková konference MMR 24. červen 2010.
Spotřebitelský výzkum
Jiří Štyrský 11.června 2009 Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Současnost a budoucnost.
Vedoucí práce: doc. PhDr. Ing. Mgr. PhD.
PROGNÓZA DOPRAVY 1. Účel a cíle prognózy dopravy
Absolventská práce Turistický ruch v Orlických horách Jana Vzorová.
VÝZKUM V OŠETŘOVATELSTVÍ
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
Analýza potenciálu cestovního ruchu v turistické lokalitě Hranicko
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Smlouva o spolupráci mezi regiony Vysočina a Champagne-Ardenne Podpis Témata spolupráce: –cestovní ruch, rozvoj venkova a měst, –hospodářský.
Projekt sociálně-ekonomický rozvoj Hradce Kralové VNG-GST-projekt ve spolupráci měst Hradec Kralové (CZ) aArnhem (NL) Mezinárodní konference Praha, 16.
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
Didaktické metody pro výuku cestovního ruchu na školách.
z Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Petra Pilková Název šablonyIII/2.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_87.
Kvantitativní metody výzkumu v praxi
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Sběr a zpracování statistických dat Praha, 21. dubna 2008 Ústav informačních studií.
PŘÍPADOVÁ STUDIE - zaměřuje se na podrobný popis a rozbor jednoho nebo několika málo případů. - výzkumná otázka: Jaké jsou charakteristiky daného případu.
Ing. Jaromír BERÁNEK MAKROEKONOMICKÉ SOUVISLOSTI V CESTOVNÍM RUCHU.
Analýzy v projektu „Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji“
Případová studie Seminář 2014.
Struktura bakalářské práce
Ústav technických zařízení budov MĚŘENÍ A REGULACE Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2003/
ABSOLVENTSKÁ PRÁCE Název absolventské práce
Local parks o.s. Zimní sporty a wellness Boží Dar - Klínovec.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
Liberec 2014 Mgr. Jan Charousek. Cestování a poznávání vzdálenějšího okolí doprovázelo i vývoj starověkých civilizací. Mnohé písemné doklady o cestování.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
Projekt 2 -Studie vybrané destinace v cestovním ruchu se zaměřením na sportovní aktivity 1)Rozdělení studentů do dvou až tříčlenných týmů 2)Výběr destinace.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
ROP Moravskoslezsko v roce 2009 Ing. David Sventek, MBA Úřad Regionální rady Moravskoslezsko.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_08.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Sociální práce s dětmi a mládeží Průběh semináře PROČ? Smysl a cíl CO? Čeho si všímáme? JAK? Způsob zjišťování údajů Pozorování, sběr údajů REFERÁTY Požadavky.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Dopady účetní reformy veřejných financí v konkrétních podmínkách vybrané.
Volný čas dětí a mládeže Průběh semináře PROČ? Smysl a cíl CO? Čeho si všímáme? JAK? Způsob zjišťování údajů Pozorování, sběr údajů REFERÁTY Požadavky.
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie PREZENTAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI MANAŽERA VE VYBRANÉM PODNIKU.
Projekt 1 - Zhodnocení vybrané sportovní akce (SA)
Příjezdový cestovní ruch ČR
PRODUKTY TURISTICKÉHO PRŮMYSLU
Transkript prezentace:

Absolventská práce Turistický ruch v Orlických horách Jana Vzorová

Výchozí pozice Mám vztah k regionu Znám dobře situaci v regionu Mám přístup k informacím Chci se i ve své budoucí praxi zabývat tímto regionem Práci využiji v praxi

Čeho chci v práci dosáhnout Zmapuji základní destinace v regionu Zjistím statistické údaje Vyhodnotím statistické údaje Popíši jednotlivé destinace, vyzdvihnu jejich „+“ a „-“ Navrhnu další perspektivy rozvoje

Použité metody práce Terénní průzkum Sběr dat ze státních i nestátních orgánů Studium literatury a dalších informačních pramenů Analýza za utřídění sebraných dat Vytvoření vlastních závěrů a návrhů řešení

Příklad 1 – zpracování dat Lhota nad Orlicí 3000 obyvatel Ubytovací kapacita 1500 lůžek Stravovací kapacita 4000 strávníků/24 hod Sjezdovky – 3 Vleky – 4 Skibus z nádraží v Kremnici Kapacita parkoviště 800 aut + Skvěle upravené sjezdovky - Malé možnosti vyžití v letní sezóně - Nedostatečná kapacita parkovišť - Malá kapacita sociálních zařízení

Příklad 2 – porovnání ubyt. kapacit

Závěr - vyhodnocení Podařilo se mi v práci zjistit základní data o cestovním ruchu v regionu V některých případech bylo nutno opustit původní koncept (data z některých institucí nedostupná) Obecně zjištěna nedostatečná vybavenost center sociálními zařízeními Není uspokojivě řešena otázka dopravy do center (nevyhovující individuální motorismus) Navrhuji tato řešení:….

Závěrem k vlastnímu zpracování Prameny a literatura (hlavní zdroje): … Konkrétní pomoc osob a institucí: … Kde jsem „nepochodil/a“: … Co mně osobně práce přinesla: …