Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt sociálně-ekonomický rozvoj Hradce Kralové VNG-GST-projekt ve spolupráci měst Hradec Kralové (CZ) aArnhem (NL) Mezinárodní konference Praha, 16.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt sociálně-ekonomický rozvoj Hradce Kralové VNG-GST-projekt ve spolupráci měst Hradec Kralové (CZ) aArnhem (NL) Mezinárodní konference Praha, 16."— Transkript prezentace:

1 Projekt sociálně-ekonomický rozvoj Hradce Kralové VNG-GST-projekt ve spolupráci měst Hradec Kralové (CZ) aArnhem (NL) Mezinárodní konference Praha, 16. března 2005 Magistrát města Arnhem, Robert van Herwijnen

2 Cíl projektu: Přispět k posílení magistrátní organizace vzhledem k: - získávání a využití Evropských strukturálních fondů, - spolupráci s důležitými partnery na městské, regionální, celonárodní a evropské úrovni.

3 Trvání projektu: Příprava projektu: 2 pol. 2004 Zahájení projektu: prosinec 2004 Ukončení projektu: září 2005

4 Aktivity projekt se skládá z 6 seminářů: 1.Zahajovací seminář pros. 2004 2.Od strategického plánování ke konkrétním projektům únor 2005 3.Magistrát jako zdroj hospodářského rozvoje duben 2005 4.Evropské strukturální fondy v praxi (v Arnhemu) květen 2005 5.Práce s projekty pro Evropské strukturální fondy červen 2005 6.Závěrečný seminář září 2005

5 Složení skupiny účastníků: Z Čech: účastníci z Hradce Kralové účastníci z Pardubic účastníci z Královehradeckého regionu Z Nizozemska: koordinátor projektů z Arnhemu poradce z Activy 2 odborníci z regionu Arnhem

6 První výsledky: Společná účast dvou českých měst a regionu je podstatná, Spolupráce a nasazení v seminářích jsou velmi dobré, Pomocí workshopů jsou formulovány a rozpracovány konkrétní a dosažitelné návrhy projektů, Vklad odborníků z Arnhemu a regionu je hodnocen velmi pozitivně.

7 Příklady návrhů projektů, které je možno rozpracovat Vybudování cyklistické stezky z Hradce K. do Pardubic; Vybudování vědeckotechnického obchodního parku v Hradci Králové; Vytvoření turistického informačního a koordinačního centra v Pardubicích; Vytvoření projektu pro autobusové nádraží v Hradci Kralové.

8 Výchozím bodem VNG-projektu je v období trvání projektu úplné vypracování nejméně dvou návrhů projektů pro Evropské strukturální fondy

9 Konečný výsledek projektu: Posílení vztahů mezi oběma městy a regiony; Projekt je dobrou přípravou na nové období strukturálních fondů 2007-2013; Posílení sociálně-ekonomické pozice Hradce Kralové a regionu; Poskytuje do budoucna možnosti pro intenzivnější ekonomickou spolupráci a obchodní kontakty mezi podniky obou regionů.


Stáhnout ppt "Projekt sociálně-ekonomický rozvoj Hradce Kralové VNG-GST-projekt ve spolupráci měst Hradec Kralové (CZ) aArnhem (NL) Mezinárodní konference Praha, 16."

Podobné prezentace


Reklamy Google