Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Spolupráce se Základní školou, Masarykova, Rychnov nad Kněžnou v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ v lednu 2010 spolupracovala Pedagogicko-psychologická.
Podpora meziobecní spolupráce
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
1. Vstup do pilotního projektu RVP GV
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Autoevaluace školy a zřizovatel Má škola sdělovat výsledky autoevaluace svému zřizovateli?
Sylabus pro prezentační dovednosti III.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Projekt empirického výzkumu
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Realizace KA v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ září 2010 bylo zahájeno na UHK vzdělávání pro pedagogické pracovníky MŠ a ZŠ v rámci realizace.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
- projekt FRVŠ Inovace předmětu Alternativní a augmentativní komunikace - tematický okruh – F5A PROJEKT 2590/2011.
Didaktické prostředky
Integrace na druhou PPP FM - Terapeutické techniky – školní rok 2010/2011 Od začátku září 2010 probíhalo ve Frýdku-Místku vzdělávání a odborná metodická.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Název projektu: Průvodce světem Multimédií CZ.1.07/3.2.06/ reg. č.: CZ.1.07/3.2.06/ Vzdělávací moduly - obsah 21.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
4. Lekce Dílčí procesy funkčního testování
CZECH SALES ACADEMY Trutnov – střední odborná škola s.r.o.
Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ - v březnu 2010 začala být realizována příprava týmu psychologů se v Hradci Králové uskutečnilo.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Jana Havigerová Jana Přibylová Univerzita Hradec Králové
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Naďa Martincová Úřad práce v Rychnově nad Kněžnou Rychnov nad Kněžnou, Besedy k volbě povolání.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Metodické vedení BDg PhDr. Jiří Král Praha 28. – Tento projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Prezentace na konference k projektu „Inovace ŠVP“ - leden 2010 Ing. Radoslav Kučera, OA Pelhřimov.
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro ORP Veselí nad Moravou Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
Podpora nadání na prvních stupních s důrazem na „malé školy“
ZA JEDEN PROVAZ Vzdělávací centrum Turnov, o.p.s.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Institut Celoživotního Vzdělávání
Didaktické prostředky
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
Analýza potřeb v území.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Š A B L O N Y II.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Vítejte na třetí místní konferenci
Pracovní setkání středních škol
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ 15. září 2010 proběhlo kolokvium, v jehož rámci byl proškolen týmu psychologů/žek kolokviem byla ukončena realizace KA 02 kolokvium se uskutečnilo ve ŠZ pro DVPP v Hradci Králové školské zařízení poskytlo realizačnímu týmu prostory i prezentační techniku

kolokvium zahájil PhDr. Václav Mrštík, ředitel PPP KHK

V první části kolokvia byla podrobně představena praktická stránka realizace KA 02 v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ a realizační tým projektu realizační tým předal psychologům/žkám propagační a podpůrné materiály potřebné na proškolení týmu psychologů v používání nově vytvořené testovací metody NOMI a zároveň zde byly uvedeny veškeré kontaktní údaje – www stránky, email a telefony proběhla intervize týmu pod vedením PhDr. Košťálové a představení psychologů/žek z jednotlivých pracovišť PPP KHK a UHK zúčastnění si vyměnili své zkušenostmi s mimořádně nadanými dětmi, ať už ze své pracovní praxe či ze soukromého života psychologové/žky pracovali/y v této části ve skupinách i společně pod vedením užšího realizačního týmu psychologů z PPP KHK, pracoviště Rychnov n. Kn. v závěru této části proběhla diskuse ke způsobu vyhledávání a identifikace mimořádně nadaných dětí

akce se zúčastnilo 28 psychologů/žek PPP KHK a UHK

psychologové/žky byli/y podrobně seznámeni/y s celým realizačním týmem psychologů pod vedením PhDr. Ivy Košťálové a PhDr. Nory Martincové

v další fázi pracoval celý tým psychologů ve skupinách na téma „Jak nejlépe a jakými testovacími metodami identifikovat mimořádně nadané děti.“

všechny závěry jednotlivých skupin byly zaznamenány a poté opět společně rozebrány a vyhodnoceny

Hlavní náplní druhé části kolokvia bylo proškolení a podrobné seznámení týmu psychologů s testovací metodou NOMI pro účastníky kolokvia bylo připraveno malé občerstvení, které proběhlo v přestávce před prezentací a podrobným proškolením vytvořené testovací metody – NOMI v průběhu přestávky manažeři projektu individuálně řešili dotazy zúčastněných - organizačního či personálního charakteru před zahájením školení byly s nově vzniklým týmem psychologů také probrány organizační a personální podmínky a záležitosti, nutné pro jejich aktivní účast při realizaci projektu psychologům/žkám byly předány personální dokumenty a případné konkrétní otázky jednotlivců byly řešeny individuálně s manažery projektu

tým psychologů byl podrobně seznámen s celou metodou NOMI s využitím prezentační techniky

všechny úkoly v testovací metodě NOMI byly názorně vysvětleny i použitím případných pomůcek

Podpůrné materiály součástí podpůrných materiálů předaných týmu psychologů byly veškeré materiály potřebné pro používání NOMI v praxi : NOMI s pomocnými obrázky Hrací kostky Záznamový list Dotazník Hříbkové pro učitelky MŠ s vyhodnocovací tabulkou Informovaný souhlas pro rodiče Tištěná prezentace k NOMI s metodickými pokyny Výtah z lekce PhDr. Jany Havigerové PhD. - Metody k identifikaci nadaných

V závěru informoval Mgr V závěru informoval Mgr. Jiří Haviger tým psychologů o nutných podkladech pro kvalifikované statistické zpracování získaných dat

Příloha č. 1 Prezentace pro účastníky/ce kolokvia – statistické zpracování získaných dat

Nadané dítě.eu statistické zpracování NOMI Jiří Haviger FIM UHK

Verifikační statistika korelace, neparametrické varianty

Predikční statistika regrese, neuronová síť, … data trénovací – sestavení modelu x data testovací – zjištění úspěšnosti modelu

Děkuji za pozornost Jiří Haviger jiri.haviger@uhk.cz www.nadanedite.eu 734 420 617

Závěr a úkoly pro širší tým psychologů v závěru proškolení byli zúčastnění požádáni o připomínky k testovací metodě NOMI a případné návrhy na změny či úpravy ke konečné verzi NOMI, která bude vytvořena po srovnávacích vyšetřeních první stovky dětí psychologům/žkám byly připomenuty veškeré nutné odborné výstupy z jednotlivých vyšetření dětí závěrem byly zopakovány kontaktní údaje na užší realizační tým, na který se mohou psychologové obracet se svými případnými dotazy

přejeme nově vzniklému realizačnímu týmu psychologů mnoho úspěchů