ŠKOLNÍ ZPRÁVY O PŘEDBĚŽNÝCH VÝSLEDCÍCH MZ V ROCE 2011 PRVNÍ Z KROKŮ VYUŽITÍ STÁTNÍ MATURITY PRO ZVÝŠENÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ NA SŠ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evaluace v mateřské škole
Advertisements

Spolupráce gymnázií a fakult vzdělávajících učitele Jana Coufalová Konference Asociace ředitelů gymnázií ČR 3. – 5. dubna 2013 Přerov.
NOVÁ MATURITA Stručná informace o průběhu a přípravě.
NOVÁ MATURITA Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí
Konference Asociace aktivních škol
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
OBSAH TESTŮ JEJICH RELEVANCE A KVALITA Od „osnov“ k vyhodnocení testů.
Interaktivní testy v matematice
Popis školících a informačních aktivit CERMATu
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Maturitní zkouška v roce 2012 Přehled hlavních legislativních změn.
STÁTNÍ MATURITA – MOŽNÝ NÁSTROJ STRATEGICKÉHO PARTNERSTVÍ S VŠ
Autoevaluace ZŠ Krčín Mgr. Monika Nováková. Úvod Autoevaluace vychází z vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních.
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Autoevaluace škol v Moravskoslezském kraji
REFORMA MATURITNÍ ZKOUŠKY v roce 2011 Informace pro předsednictvo Unie školských asociací ČR - CZESHA (Telč, )
NOVÁ MATURITNÍ ZKOUŠKA
Práce předsedy zkušební maturitní komise
Model reformní maturity (Změna vyhrazena)
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
Vzájemná hospitační činnost
Maturita 2015.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
Maturita 2011? Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE AUTOEVALUACE SLUŽEB ICT listopad 2006 (c) Radek Maca.
SETKÁNÍ S ŘEDITELI STŘEDOČESKÉHO KRAJE květen 2011
Každá (základní) škola má mít přehled o svých vzdělávacích výsledcích.
CO NÁS ČEKÁ OKOLO MATURIT V ROCE 2012 Maturita 2011 Změny pro rok 2012 Připomínky CZESHA Nový systém hodnocení písemných prací.
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Standardy RVP ZV září 2013 Praha, Všechno, co jste chtěli vědět o standardech … O TOM, CO URČITĚ BYLO O TOM, CO URČITĚ JE O TOM, CO MOŽNÁ BUDE…
Maturita 2010 Společná část –2 zkoušky Profilová část –3 zkoušky.
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
Autoevaluace školy RNDr. Irena Přádná Gymnázium F. X. Šaldy Liberec 2007
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Maturita 2011 Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Vlastní hodnocení školy KA 03/5 Metodická setkávání „Vzdělávací tržiště“ Mgr. Pavlína Karlová.
Maturita ► Společná část  2 zkoušky ► Profilová část  3 zkoušky.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Porada ředitelů škol a školských zařízení Mgr. Ivana Přichystalová zástupkyně ředitelky Jihomoravského inspektorátu ČŠI Brno, 26. a 27. srpna 2015.
Maturitní zkouška podle zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) platnost od Maturitní zkouška podle zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) platnost.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
MATURITA 2010 změna modelu a novelizace zákona základní model nové maturity skladba zkoušek nové maturity maturita bez hendikepů průběh maturity organizace.
TESTY PRO PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY LIBERECKÝ KRAJ REKAPITULACE NABÍDKY CERMATU PO ZAPRACOVÁNÍ VÝSLEDKŮ DISKUSE S ŘEDITELI ŠKOL A PRACOVNÍKY OŠMS KÚ.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
UŽITEČNÁ, PROVEDITELNÁ A BEZPEČNÁ MATURITA Návrh změn architektury reformní maturity MŠMT/CERMAT – říjen 2007.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Jana Stará
Kariérové poradenství v českém středním školství
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Tisková konference zahájení školního roku 2009/2010
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Komplexní systém hodnocení
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Název operačního programu:
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Klíčové aktivity projektu
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
JARNÍ TERMÍN MATURITNÍ ZKOUŠKY 2011
MATURITA 2010 změna modelu a novelizace zákona
Transkript prezentace:

ŠKOLNÍ ZPRÁVY O PŘEDBĚŽNÝCH VÝSLEDCÍCH MZ V ROCE 2011 PRVNÍ Z KROKŮ VYUŽITÍ STÁTNÍ MATURITY PRO ZVÝŠENÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ NA SŠ

STÁTNÍ MATURITA NENÍ CÍL, ALE NÁSTROJ KE ZVÝŠENÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ VE SŠ • Výsledky MZ jsou rozsáhlou, hlubokou i detailní výpovědí o výsledcích SŠ vzdělávání • Informace „zašifrované“ v registrech výsledků MZ musí sloužit školám i státu jako prostředek zpětné vazby • Školy i stát by měly informací využít k analýze silných a slabých stránek současné situace a … • … k formulování strategických i operativních opatření cílených ke zvýšení kvality a relevance vzdělávání • proto MŠMT připravuje ucelený a komplexní proces využití výsledků MZ ke zvýšení kvality vzdělávání

KOMPLEXNÍ SYSTÉM VYUŽITÍ VÝSLEDKŮ MZ KE ZVÝŠENÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ • Podmínkou úspěchu je provázání kroků a aktivit na úrovni centra a jednotlivých škol • Na úrovni centra to předpokládá synergické zapojení MŠMT, ČŠI, CERMATu a nejlepších učitelů – praktiků ze škol • Cílem je využití informací, formulace potřebných změn, zajištění jejich odborné podpory a jejich realizace • To podstatné se ale musí odehrát ve školách, realizátoři změn musí být učitelé • Finanční zajištění je v rámci „maturitního“ projektu ESF PRO.MZ

ŠKOLNÍ ZPRÁVA O PŘEDBĚŽNÝCH VÝSLEDCÍCH JE PRVNÍM KROKEM • Školní zprávy o předběžných výsledcích (jaro 2011) je prvním krokem • Školy zprávy obdrží do 31. srpna • Dalšími kroky budou:  Zpráva o definitivních výsledcích (včetně výsledků podzim 2011) … do 31. října  Série předmětových analýz … PRVNÍ VERZE od listopadu do ledna 2012 K PŘÍPRAVĚ PŘEDMĚTOVÝCH ANALÝZ BUDOU PŘIZVÁNI VÝZNAMNÍ UČITELÉ PRAKTICI ZE ŠKOL

ŠKOLNÍ ZPRÁVA JE URČENA PRO VNITŘNÍ POTŘEBU ŠKOL CÍLEM JE POSKYTNOUT INFORMAČNÍ ZPĚTNOU VAZBU VEDENÍ ŠKOL A ZEJMÉNA UČITELŮM POVINNÝCH MATURITNÍCH PŘEDMĚTŮ CÍLEM NENÍ CENTRÁLNĚ HODNOTIT A ANALYZOVAT KONKRÉTNÍ SITUACI NA KONKRÉTNÍCH ŠKOLÁCH … SITUACI MUSÍ VYHODNOTIT SAMA ŠKOLA A JEJÍ UČITELÉ PROTO JE: • ZÁKLADNÍ JEDNOTKOU TŘÍDA • ZÁKLADNÍM UKAZATELEM PRŮMĚRNÁ % ÚSPĚŠNOST • ZÁKLADNÍ METODOU POROVNÁNÍ VÝSLEDKŮ S OSTATNÍMI

CO SE DÁ ZE ZPRÁVY VYČÍST • Výsledky tříd po jednotlivých předmětech a úrovních obtížnosti zkoušek • Výsledky tříd po dílčích zkouškách (čeština, cizí jazyk) • Výsledky tříd za skupiny testových úloh, rozdělených podle řady kritérií (např. okruhy učiva apod.) • Srovnání těchto výsledků jednotlivých tříd s:  ostatními třídami téže školy (rovněž dle skupin oborů)  všemi třídami v ČR, spadajícími do stejné skupiny oborů  všemi třídami v ČR spadajících do jiných skupin oborů  všemi třídami v ČR (bez oborového rozlišení)

CO SE DÁ ZE ZPRÁVY VYČÍST (2) • Zpráva je členěna po jednotlivých předmětech tak, aby s výsledky mohli pracovat jednotliví učitelé maturitních předmětů • Data budou školám poskytnuta v otevřeném datovém formátu, aby s nimi mohli učitelé dále pracovat • Součástí zprávy je odborný komentář určený zejména pro učitele (popisuje zejména, co se za jednotlivými daty skrývá)

DALŠÍ PODPORA ŠKOL • Současně se zveřejněním Zprávy bude spuštěn odborný předmětový HELP-DESK určený zejména učitelům příslušných předmětů • Na webu budou pro učitele spuštěny předmětové sekcewww.novamaturita.cz • V průběhu září budou spuštěna diskusní fóra Na základě výsledků odborné diskuse budou případně provedeny změny a úpravy Školní zprávy o definitivních výsledcích (říjen) tak, aby vyšly vstříc požadavkům učitelů.