ŠKOLNÍ ZÁJEZD DO.  Ve čtvrtek v pět hodin odpoledne se sešel celý výletní průvod poskládaný z výletníků, rodičů a hory kufrů, na autobusové zastávce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Čeští studenti v městě Hermeskeil Úterý – neděle
Auto výlet na Českomoravskou vysočinu
Zájezd do Paříže.
New York City mistrovství světa v tanci TEREZA SEKAVOVÁ studentka primy.
Památky Paříže Vítězslav Traurig.
Paříž Prezentace 5.B.
NÁVŠTĚVA ZŠ STOŽEC A HAIDMÜHLE
Paříž Termín zájezdu: – Cena zájezdu:6 800 Kč ( cena může být upravena podle počtu nocí ve 3 splátkách ) Ubytování:hotel v centru Paříže.
Londýn 2008 Zájezd Adély Koubové. Začátkem roku 2008 jsem se svojí rodinou navštívila již podruhé krásné město Londýn. Tento výlet byl opět o návštěvě.
V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní.
VII.A Lipník nad Bečvou Asi po hodině cesty ne moc rychlým vlakem jsme se dostali do městečka Lipník nad Bečvou, odkud jsme šli dále na hrad Helfštýn.
Nizozemí Účastníci: Barbora Jurčíková, Jindřiška Štrymplová,
Školní výlet – Praha 2013/14.
Adapťák A Kaplan, Černá, Jarý, Babováková.
Pro přechod na další snímek klikněte levým tlačítkem myši Francie 2006.
Adaptační kurz
PAŘÍŽ 5. – Den první Procházka centrem.
Hlavní atrakce zájezdu: Projížďka v jeepney, ve vyzdobeném autobusu připomínající americký Jeep. Procházka v nejstarší čínské čtvti na světě. Bezstarostná.
ESTONSKO ÚČASTNÍCI: VERONIKA BURIANOVÁ KATEŘINA HEMKOVÁ ANGELIKA SPILKO TEREZA VAŇHOVÁ UČ. ZUZANA JEDLIČKOVÁ UČ. VĚNCESLAVA DRÁBKOVÁ.
3.5. – Zájezd do Londýna. První den :  V osm hodin jsme se sešli ve škole. Jen co jsme zkontrolovali potřebné věci, vyrazili jsme o půl desáté.
Adaptační kurz 1.A Veronika Bystrá Kristýna Kerberová
ŠKOLNÍ VÝLET C1.A.
NÁVŠTĚVA KROMĚŘÍŽE ÚVOD Autovýlet Vladimíra a jeho kamaráda Karla na prohlídku města a památek v Kroměříži se uskutečnil Odjetí.
Francie Maturitní předmět: zeměpis Daniel Krčál, 6.A.
Návštěva Srbska Květen Naše cesta Sloup => Kragujevac 872 km (cca 14hod.) Výjezd – Příjezd –
GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko / prázdniny.
Doprovod: Mgr. Martina Dvořáčková Mgr. Radka Dolíhalová
PO ŠKOLE DO ŠKOLY Projekt OPVK č. CZ.1.07/1.1.32/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Nikola Skalová, Berenika Pilařová, Tereza Neitzelová, Karolína Vokálová, Lena Šuláková Adaptační kurz 1.A 2014.
FRANCIE Poznávací cesta studentů Gymnázia Jihlava po Paříži a zámcích na Loiře Poznávací cesta studentů Gymnázia Jihlava po Paříži a zámcích.
PARIS Odjezd v úterý 30. března odpoledne z parkoviště u gymnázia. Příjezd v sobotu 3. dubna dopoledne.
Geologická exkurze ve Vysokých Tatrách. Čtvrtek Večer jsme odjížděli z Blanska vlakem do Brna a z Brna rychlíkem do Ostravy. Zde následovalo jedno-hodinové.
LYŽÁK A + KVI. Jak to začalo... -Náš lyžařský výcvik byl zahájen Všichni jsme se usadili do autobusu a vyrazili směr Benecko. -Po příjezdu.
Hlavní město Francie. O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť.
spojené s pevninou dvěma mosty.
Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.
Doprovod: Mgr. Dvořáčková, Mgr. Dolíhalová –
KTERÉMU STÁTU PATŘÍ VLAJKA 1.FRANCII 2.ŠPANĚLSKU 3.ITÁLII.
Partnerství škol Bremen El Médano Šumperk jsme v Šumperku uvítali naše přátele z Brém a El Médana. Po dojemném shledání jsme se vydali na.
ZÁJEZD DO ANGLIE A PAŘÍŽE 18. – 24. BŘEZEN den – PAŘÍŽ začali jsme samozřejmě na Eiffelovce.
Turecko Muratli-Tekirdag. Účastníci Aneta Preisslerová Filip Vítek Filip Chmelík Petr Kristen Mgr.Zuzana Jedličková Mgr.Jana Volejníková.
CESTOGRAFIE Francie DEN 1. Odjezd Jilemnice-16:00 Semily pekárna Státní hranice-ČR-NĚMECKO Státní hranice-NĚMECKO-FRANCIE.
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
MÝMA OČIMA ADÉLA ŠÍPKOVÁ STUDENTKA PRVNÍHO ROČNÍKU ANGLIE- 2002/ ŠKOLNÍ ZÁJEZD.
Zájezd do Vídně Zájezd komentují Barbora Štychová a Lenka Škáchová Ve dnech 18. – absolvovaly 8. a 9. třídy zájezd do Vídně.
Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Exkurze Praha 16. –
Po stopách UNESCO památek Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu Senovážné náměstí České Budějovice.
Paříž Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice 370.
TERMÍN: – Zájezd do Anglie začal od obchodu COOP pár metrů od školy ve Francově Lhotě v 6:30 Naše trasa byla dlouhá přibližně 1700km Projížděli.
Anglie Natálie Kováčiková Anna Valíčková. Proč jsme vůbec jeli do Anglie? Do Anglie jsme cestovali díky projektu Čtení a cizí jazyky zajímavě Potkali.
NORMANDIE, BRETAŇ – den Odjezd ve večerních hodinách z Teplic a dlouhá noc v autobuse.
ČESKÉ BUDĚJOVICE A3V Obor Historie a místopis dne
Klára Pospíchalová Památky v Paříži (pvp).
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Paříž Paris Mgr. Jiřina Boušková.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Cyklistický kurz 2016 Modrý pramen.
ŠKOLNÍ VÝLET DO PORTSMOUTH
PAŘÍŽ A ROUEN s jazykovým kurzem
Procházka Paříží.
Paríž Francúzsko.
Královské město Rakovník
POZNÁVACÍ POBYT Aneta Čermáková 4.A.
Procházka Paříží.
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Norsko Cesta na sever Alžběta Pánková 4. A.
Poznávací zájezd do Říma
Transkript prezentace:

ŠKOLNÍ ZÁJEZD DO

 Ve čtvrtek v pět hodin odpoledne se sešel celý výletní průvod poskládaný z výletníků, rodičů a hory kufrů, na autobusové zastávce Na Pohoří, kde byl přistaven luxusní dvoupatrový autobus s dvěma milými řidiči.

 Cesta vedla nejprve přes Prahu, kde jsme nabraly naší paní průvodkyni. Někteří ani nezpozorovali, že se zastavilo, jak byli ponořeni do halasných rozhovorů.Poté nás čekala dlouhá cesta přes Německo.

 Kolem deváté hodiny jsme dorazili do Paříže, a krátce po půl desáté jsme spořádaně opustili autobus na náměstí La Concorde, největším v Paříži, jehož střed zdobí obrovský obelisk.

 Odtud jsme pokračovali přes jeden z mnoha pařížských parků až ke kostelu St. Madeileine, který nás ohromil jak svým interiérem, tak exteriérem.

 Poté následovala procházka po Champs Elysées, ulici plné luxusních obchodů, bank a pojišťoven. Která je dlouhá asi 2 km.  Zde jsme měli rozchod, který každý využil podle svého gusta – k odpočinku, nákupu suvenýrů nebo k útoku na obchody.

 Plni sil a elánu jsme poté zamířili k Vítěznému oblouku, který jsme měli možnost vidět již po příjezdu do Paříže.

 Když se všichni dosyta nabažili pohledem na tento skvost, mohlo se vyrazit na pro nás jedno z největších lákadel zájezdu - Eiffelovu věž.

 A když jsme konečně po dlouhé cestě stanuli před tímto kolem 320m vysokým gigantem, jen těžko jsme mohli uvěřit, že někdo něco takového mohl postavit. Udivil nás i počet lidí čekajících na lístky na Eiffelovku, který byl vskutku horentní.  Za celou naší výpravu mohu s nadsázkou říci, že výhled, který se nám po výstupu na Eiffelovku naskytl, byl úžasný. Proto není divu, že se téměř nikomu nechtělo zpátky na pevnou zem.

 Od Eiffelovky jsme se svezli zdejší nadzemní dráhou do čtvrti La Défense, která disponuje množstvím mrakodrapů a též budovou nazývanou Velká archa, připomínající okno. Zde jsme si udělali menší odpočinek s návštěvy zdejšího obchodního centra.

 Po dlouhém dni v Paříži nastal konečně čas odjezdu do hotelu. Hotel F1 nás překvapil svým prostředím i útulným ubytováním. Nikdo z nás nepohrdnul sprchou a po dni cestování v autobuse ani postelí.

 Ráno po snídani jsme se opět přesunuli do Paříže. První zastávkou byla bazilika Sacre Coeur, odkud jsme se vydali na nedaleké náměstí Place du Tertre plné malířů a pouličních umělců.

 Vzhledem k tomu že nás u baziliky zastihlo opravdu nádherné počasí, udělali jsme i společné foto.

 Následoval přesun autobusem do Latinské čtvrti, v níž jsme shlédli Pantheón.

 Dále pak univerzitu Sorbonnu.

 A konečně se mohlo vyrazit ke stavbě, která figurovala v historickém románu Victora Huga Zvoník od Matky Boží – Notre Dame. Zde jsme byli svědky nejenom úžasné památky, ale též chlebových slavností, které se zde konali.

 Od Notre Damu jsme šli k netradiční stavbě Centre Georges Pompidou, která je jedním z významných kulturních center Paříže.

 Jelikož nás tížil čas, vyrazili jsme rovnou k Louvru. Přestože jsme neviděli Monu Lisu, měli jsme možnost spatřit ony obrácené pyramidy, kterými se toto muzeum pyšní a u kterých nechybělo společné foto.

 Únavu jsme zahnali návštěvou Tuilerijských zahrad nedaleko Louvru, kde jsme si odpočinuli a nabrali nové síly na cestu.

 Ta vedla na naší poslední zastávku v Paříži – plavbu výletní lodí po Seině. Kolem osmé hodiny jsme opustili přístav a projeli kolem všech významných památek, které jsme měli šanci spatřit během dní v tomto městě. Třešničkou na dortu nám bylo rozsvícení Eiffelovky, které neoficiálně završilo tento zájezd.

 Cesta domů utekla jako voda, krátce po nedělním poledni jsme všichni unaveni, ale šťastni, mohli konečně vystoupit a pozdravit se s rodiči.

 Za celou výpravu bych tímto chtěla poděkovat našemu doprovodu – Mgr. Ivaně Staré, Mgr. Vladimíru Nulíčkovi a také Mgr. Markétě Jelínkové. Opomenout nesmím ani naší průvodkyni, která nám vštěpila mnoho nových zajímavých informací, a také pány řidiče za bezproblémový chod cesty a za bezpečné navrácení zpět.

 Vypracovala : Kristýna Viktorová  Text převzatý z článku Zuzany Lejnarové