BREAKPOINT Breakpoint neboli bod zvratu je místo, kde koule přestává prokluzovat a začne třením a výchylkou jádra reagovat na otáčky. V tomto okamžiku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní pohybový systém
Advertisements

Lane Machine Program list
Jak vyzrát na „krizi“? aneb krizové řízení malých a středních firem v době recese.
ROVNOMĚRNÝ POHYB PO KRUŽNICI dostředivé zrychlení.
Pohybová (kinetická) energie
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Hodnocení způsobilosti měřících systémů
Proudění tekutin Ustálené proudění (stacionární) – všechny částice se pohybují stejnou rychlostí Proudnice – trajektorie jednotlivých částic proudící tekutiny.
MONITOR.
Automatická prezentace Představte si, že Vám banka otevře účet s €, přitom je potřeba dodržet jen 2 pravidla.
Soutěž v Bowlingu – Podniková liga 2013
D) Produkční a nákladová funkce
D) Substituční a důchodový efekt
směr kinematických veličin - rychlosti a zrychlení,
Seminář 4. Racionální chování spotřebitele a výrobce
Derivace Vypracoval: Mgr. Lukáš Bičík
HrušCup 2008 – pravidla kroket 1. Hrací plocha 1. Hrací plocha Terén kam je možno umístit branky a kolíky - trávník, hřiště, antuka, les. Hráč při hře.
PYRAMIDA Práce a energie
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako doplněk k výuce regionální geografie. Studenti se rozdělí na stejně početné skupiny, přičemž.
R2R2 R1R1 Základní pohybový systém nejkratší cestou, pokud je to možné, pokračovat přímo za branku nebát se být více v hřišti SPRÁVNĚ Schéma.
BASKETBAL.
Pojmy a interpretace.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Tato prezentace byla vytvořena
Hudba ABBA, Money, Money, Money Představte si, že Vám banka otevře účet s €, přitom je potřeba dodržet jen 2 pravidla.
Číselné soustavy david rozlílek ME4B
Sportovní výkon – obsah, struktura Typologie sportovních výkonů
Poptávka nabídka a tržní rovnováha
Pravidla hry Základní informace  Hřiště je lepší oplocené, s jasným vyznačením půlící čáry  Počet hráčů: 2, 4, maximálně 6  Typ hřiště: malé - např.:
Pravidla „Upravená verze“ (Zpracováno pro použití v soutěžích řízených PVS)
HrušCup 2008 – pravidla petanque 1. Pétanque se hraje s ocelovými koulemi a s dřevěnou kuličkou zvanou ”košonek.” Hází se z kruhu o průměru cca 50 cm.
Poptávka nabídka a tržní rovnováha
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví
Elasticity poptávky a nabídky
Dynamizace modelu AS a AD
Strategie na různých trzích
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
ZRYCHLENÍ KMITAVÉHO POHYBU.  Vektor zrychlení a 0 rovnoměrného pohybu po kružnici směřuje do středu kružnice a má velikost:  Zrychlení a kmitavého pohybu.
TEORIE HER.
MaSo podzim O soutěži MaSo Co je to MaSo? ◦ dvakrát za rok ◦ ne jako ve škole, soutěž družstev  spolupráce, komunikace Sedmé MaSo, 49 družstev.
MaSo jaro O soutěži MaSo Co je to MaSo? Dvakrát za rok ◦ Listopad ◦ Květen, rektorský den Teď čtvrté MaSo, 94 družstev z 32 škol maso.matfyz.cz.
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Nelineární systémy Funkcí f(x(t),u(t)) je v každém okamžiku pohybu systému definován vektor rychlosti změny stavu dx(t)/dt určující okamžitý směr stavové.
MaSo jaro O soutěži MaSo Co je to MaSo? ◦ dvakrát za rok ◦ ne jako ve škole, soutěž družstev  spolupráce, komunikace Osmé MaSo, 49 družstev z 28.
VOLEJBAL 1.
Tuhé těleso, moment síly
Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Vánoční – mocniny + bonus
Skládání kmitů.
Podobnost trajektorií Jiří Jakl Úvod - využití Rozpoznáváni ručně psaných textů GPS navigace Analýza pohybu pracovníku v budovách Predikce.
PYRAMIDA Celá čísla.
Kloubové mechanismy Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 INDIACA.
EU_42_sada1_22_M_Souhvězdí 1_Cup Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Bc. Kateřina Cuperová Anotace Prostřednictvím.
Přihláška patentu, užitného vzoru, úpravy přihlášky v řízení Kateřina Hartvichová Inventia s.r.o. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
4. Vězňovo dilema, kooperativní hry, grafické řešení Martin Dlouhý VŠE v Praze.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
2. Hra v normálním tvaru, hra s konstantním součtem Martin Dlouhý VŠE v Praze.
Ověření modelů a modelování Kateřina Růžičková. Posouzení kvality modelu Ověření (verifikace) ● kvalitativní hodnocení správnosti modelu ● zda model přijatelně.
Název:Základy systémů ABS a ASR Autor:Ing.Karel Hrádek Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Brzdy Ročník:druhý Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Základy elektrotechniky Elektromagnetická indukce
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Ing. Michaela Štainbruchová
Nový motor JCB ECOMAX Tier 4i – lepší využití paliva, zlepšený průběh výkonu a kroutícího momentu
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
TŘÍDA v hodině II.
Rovnice a graf přímé úměrnosti.
Lineární funkce a její vlastnosti
MECHANIKA.
Tabulky a hrací systém turnaje - pomůcka pro systém „každý s každým“
Transkript prezentace:

BREAKPOINT Breakpoint neboli bod zvratu je místo, kde koule přestává prokluzovat a začne třením a výchylkou jádra reagovat na otáčky. V tomto okamžiku začíná měnit směr. Takzvaná stromečková schémata se často používájí jako lehčí modely. Je zde totiž dostatek prostoru k více způsobům hry („po lajně“, nebo křížem, atd). Tudíž i variabilita breakpointu je větší. Pozn. Až začne toto mazání přejíždět máte prostor k ústupu a prostor protáhnout hod více vpravo.

BREAKPOINT Breakpoint neboli bod zvratu je místo, kde koule přestává prokluzovat a začne třením a výchylkou jádra reagovat na otáčky. Tento sportovní model má jen jeden správný breakpoint, který když najdete tak se ho snažíte držet a koncetrovat se na opakování hodů. Po delší hře ovšem budete muset mírně ustupovat,ale pořád se musíte tento bod snažit neměnit. V tom je složitost sportovních modelů. (v udržení koncentrace)

Poměr oleje mezi středem neboli hodnotou C20-16R a 5R-2R (840µl/80µl= 10,5) Poměr oleje mezi středem neboli rozsahem parket 16L-C20 a 6L-10L (840µl/544µl= 1,54) RATIO Je to pouze příklad k vysvětlení ne reálný model 

RATIO Je to pouze příklad k vysvětlení ne reálný model  V trojrozměrném schématu je hezky vidět tento poměr

RATIO Pouze tato parketa má snížené množství oleje, takže v tomto místě je jiné Ratio než jinde

RATIO Zde je to ve 3D vidět ještě lépe co v tomto místě vytváří Ratio 1.11 (resp. Poměr oleje 880µl/790µl=1.11)

RATIO Shrneme-li to tak Ratio je poměr oleje daných parket a střední části dráhy. Je to informativní hodnota pro hráče, která vyjadřuje míru chybovosti u trajektorie koule vůči zvolenému Breakpointu. Pozn. Je-li Breakpoint na desáté parketě a v tomto místě dráhy je Ratio 1.3 tak nebude toto mazání odpouštět chyby.

Breakpoint, který se snaží všichni dodržet Dlouhé mazaní Hráči s nižším počtem otáček (koule jim na dráze méně reaguje->low revs player) Hráči se středním počtem otáček Vysokootáčkoví hráči(High revs player)

Dlouhé mazaní Ratio v místě Breakpointu (nejideálnější místo pro hru)

Krátké mazání Hráči s nižším počtem otáček (koule jim na dráze méně reaguje->low revs player) Hráči se středním počtem otáček Vysokootáčkoví hráči(High revs player) Breakpoint, který se snaží všichni dodržet

Krátké mazaní Ratio v místě Breakpointu (nejideálnější místo pro hru) Pozn.Zde vycházíme z Track zone ratia, vzhledem k tomu, že hrajeme 5R-7R

Breakpoint a Ratio Technická komise ČBA