Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Interaktivní cesta Moravským krasem přes Pálavu a Brno,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠKOLENÍ TECHNIKŮ A MONTÁŽNÍKŮ PRO ROK 2007
Advertisements

TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
NAKLÁDÁNÍ S ODPADY v ÚVN. 1) Běžný odpad podobný komunálnímu  a) ukládá se v místě vzniku výhradně do jednorázově použitelných PVC pytlů modré barvy.
Integrovaný systém nakládání s biologickými odpady Úpice
VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
KARBOXYLOVÉ KYSELINY Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Změní „černobylské“ děti postavení k třídění odpadu?
OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.1 Vlivy na životní prostředí Znečištění ovzduší Znečištění povrchových a podzemních vod Znečištění půdy Vliv nebezpečných.
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
CESTA ODPADŮ Start: město Horšovský Týn.
Třídění a způsoby nakládání s komunálním odpadem
Autor: Mgr. Helena Nováková
KAM S NÍM ? prezentace nového soutěžního systému
Jeseník – jednička ve třídění odpadů a úspory energie
1. Minimalizace 2. Třídění a recyklace 3. Odstraňování Vypořádávání se s odpady zpět znovu 2.
VÝROBA SKLA, PAPÍRU, PLASTU
Odpady.
Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale.
Třídění odpadu V domácnosti. Každý moderní člověk třídí odpad a s novými pomocníky na třídění do domácnosti to jde jedna radost. Poradíme vám jak třídit,
Složka sady EUIII/2 č. 13 VY_32_INOVACE_Rv_7. Název: Ekologie – Člověk a zdraví (odpadky) Autor: Šárka Vodrlintová Předmět(oblast): Člověk a zdraví – Rv.
Jak je to s odpady ?.
Odpadové hospodářství
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Sběr nápojových kartonů Pokud se ve vaší obci nápojové kartony sbírají, odhazujte je do kontejnerů nebo pytlů označených touto oranžovou nálepkou.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
DOMÁCÍ EKOLOGIE – ODPADY A KONZUMNÍ SPOLEČNOST
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
DEN ZEMĚ TEST.
Odpady Martin Šimánko. Lidstvo svou činností produkuje velké množství odpadu, který končí na skládkách.
RECYKLACE TERMOPLASTŮ, TERMOSETŮ A PRYŽÍ
HYPOTÉZY. V obci je dostatek kontejnerů na tříděný odpad.
Název Třídění odpadů   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 10
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
Liberec Ing. Ida Svobodová Aktivity projektu Intenzifikace tříděného sběru v Libereckém kraji pro rok 2008.
Recyklační hra.
SILNÉ A SLABÉ STRÁNKY ŠKOLY ZŠ Želechovice nad Dřevnicí 4. Května 336, Želechovice nad Dřevnicí.
PAPÍR Jak a proč třídit PAPÍR Mgr. Lukáš Kučera Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Odpady Vypracoval Mgr. Pavel Daněk Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_16.
Recyklace Umíte vysvětlit význam tohoto slova? -nakládání s odpadem, které vede k jeho dalšímu využití - jde o opakované (cyklické) uvedení materiálu.
Elektroodpad… Je vysloužilé elektrozařízení, kterého se chceme zbavit… Jedná se o všechna zařízení, která fungují na elektrický proud nebo na baterky…
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Ochrana.
Váš partner ve službách V Olomouci odpadyzeleňkomunikaceosvětlení.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELI-2.4 NEBEZPEČNÝ ODPAD.
HANTÁLY a.s. řeší otázku třídění a likvidace biologicky rozložitelného komunálního odpadu ( BRKO) již od roku Společně s Dobrovolným svazkem obcí.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
Nadpis Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_06_Prvouka_18_3. ročník_Třídění odpadů Autor: Mgr. Jana Burdzová Použití:
HANTÁLY a.s. řeší otázku třídění a likvidace biologicky rozložitelného komunálního odpadu ( BRKO) již od roku Společně s Dobrovolným svazkem obcí.
TŘÍDÍME ODPADY VY_32_INOVACE_19_03 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu VY_32_INOVACE_15_Třídění odpadu.
Předmět: Prvouka Ročník: 1. – 3. Tematický okruh: Místo, kde žijeme Název učiva: Třídění odpadů Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním.
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
Produkce odpadů obce ORP Šumperk
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Gastronomická zařízení – ukládání obalů a odpadů
SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ Z DOMÁCNOSTI
Třídění odpadů,recyklace
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
Vztah k životnímu prostředí
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Člověk a jeho svět Chování v přírodě.
Transkript prezentace:

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Interaktivní cesta Moravským krasem přes Pálavu a Brno, komunikace tak trochu jinak (CZ.1.07/1.1.02/ ) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

ANO - NE

ZPĚT ??? Jak se jmenuje firma, která v Mikulově a okolí zajišťuje svoz komunálního a tříděného odpadu? 1

ZPĚT PP Jak se jmenuje jeden z nejběžnějších plastů, který má následující zkratku a běžně se používá v potravinářském a textilním průmyslu? 2

ZPĚT UH Jak se také říká – či spíše dříve říkalo – plastům? Z názvu je patrný původ těchto látek. 3

ZPĚT PE Na světě nejvíce používaný plast má následující zkratku. Je základní surovinou třeba pro svačinové sáčky. Víte, o jaký plast se jedná? 4

ZPĚT PS Znáte ho jako desku používanou k tepelné izolaci, ale to jen jedno z mnoha jeho využití. Jak se plast s označením PS jmenuje? 5

ZPĚT TP Od r se setkáváme papírovým obalem nápojů, který nám dnes přijde jako samozřejmý třeba pro mléko. Jak se těmto obalům říká? 6

ZPĚT BRO (BO) Do této skupiny odpadů patří třeba dřevo, papír nebo zbytky potravin jako ovoce a zelenina. Říká se mu …. 7

ZPĚT SD Jak se nazývá místo určené městem nebo obcí ke shromažďování, sběru vytříděného a nebezpečného odpadu? 8

ZPĚT PV Speciálně upravený nákladní automobil je určený k nakládání maloobjemového sběrného odpadu ze sběrných nádob domácností a jeho odvozu. Je to … 9

ZPĚT MŽP Nejvyšším orgánem ochrany přírody a životního prostředí v České republice je ….. 10

ZPĚT RP Bývá označován PHE a od r je součástí ceny nových elektrospotřebičů. Používá se na likvidaci starých elektrozařízení. Jedná se o tzv. … 11

ZPĚT S Druhem odpadu je i zbytkový materiál po bourání nebo naopak výstavbě, který následně končí na skládce. Říkáme mu krátkým slovem … 12

ZPĚT TO Po prvotním rozdělení odpadů do kontejnerů se odpad sváží do „továren“, kde se rozdělí ještě pečlivěji. Jedná se o tzv. … 13

ZPĚT ČS Pokud někdo odloží odpad na místo, které k tomu není určeno, založí tím tzv. … 14

ZPĚT ČOV I voda může být odpadní, většinou poté, co byla použita lidmi. Zařízení, kde se taková voda upravuje pro další využití, má zkratku 15

1. Je zářivka nebezpečný odpad? ZPĚT Patří Tetrapack do kontejneru na papír? Je polyetylen nejvíce vyráběný plast? Je sklo umělá hmota? Je mikroten druh polypropylenu? Vozí se suť na skládku?