Rodina.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jen se dívej na ptáčky 1. Jen se dívej na ptáčky, jejich přání Bůh zná, ty jsi víc, nežli oni, říká Pán. Ref: Nezoufej, neboť tvůj život má ve svých rukou.
Advertisements

Život je jako cesta vlakem…
MÉ KRÁLOVSTVÍ.
Označeno za nejlepší roku Jestli si myslíš, že snad nejsi šťastný, podívej se na ně...
Technika,tak jak ji vidím já…
Oddělení vzdělávání trenérů FAČR. Motto Dovolte sobě i druhým se cítit dobře.
Peníze.
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
Zvolený jako nejlepší mail roku. Jestli si myslíš, že nejsi šťastný, podívej se na ně...
Byl jednou jeden človíček a cítil se strašně sám a nechtěl žít.
Něco Ti vadí? Máš nějaký problém…?
Zvolený jako nejlepší mail roku Jestli si myslíš, že nejsi šťastný, podívej se na ně:
Boží synové Ref: Synové, slyšte Boží hlas, kterým Otec k sobě volá vás, jezte pijte pospolu, mějte lásku Kristovu, aleluja, aleluja, aleluja, aleluja.
Vlak „život“ Před časem jsem četl knihu, ve které byl život přirovnán k cestě vlakem. Je to vyjímečně zajímavé čtení, pod podmínkou, že ho správně interpretujeme.
Vlak Ž I V O T v jedné zajímavé knize byl život přirovnán k cestě vlakem, bylo to vyjímečně poučné čtení … Ruční posun.
Slova Květiny.
Jednou, až budou moje děti dost velké na to, aby pochopili, co motivuje jejich rodiče, řeknu jim: „Milovala jsem tě tolik, že jsem se tě vždy ptala kam.
Automatické otáčení Osude lidí, jak podobáš se větru.
Jednou se vrátíš.
Pozorně čti a vteřinu či dvě o tom popřemýšlej !
Montessori Prachatice, ZŠ Národní
Svatý syn, přišel na svět, provázel lid, třicet tři let ač ještě mlád, ač plný sil, kříž smrti mé zakusil, zakusil. Ref.: němý jak Beránek šel vstříc smrti.
Můžeš mít radost 1.Můžeš mít radost ve svém srdci
S E N E K A R A D Í Nevyhnutelné snášej s klidnou myslí.
Děkuji... Děkuji... Děkuji... Děkuji... Děkuji....
firma „Nevidím a neslyším s r.o.“ ve spolupráci s firmami: „20 th CENTURY FOX“, „WALT DISNEY DISTRIBUCIONS“ a „METRO GOLDVIN MAYER“ uvádí:
Světem běžím 1. Světem běžím dál jen s Tebou, věčný Pane můj, na cestu mi svítí slovo Tvé. Pokrm můj, můj nápoj je vždy konat vůli Tvou, zbraní mou je.
Kéž je radost a láska zmrtvýchvstalého Ježíše stále s vámi, ve vás a mezi vámi, abychom se všichni stali pravými svědky lásky jeho Otce ke světu. „Neboť.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
10 „zadečků“ pro Tebe.
2. ZDROJ JEŽÍŠOVY MODLITBY: LÁSKYPLNÝ VZTAH K OTCI. DVANÁCTILETÝ JEŽÍŠ V CHRÁMĚ.
Jen tak, pro radost, Ti posílám jednu malou vločku
Slovo života Červenec 2011 „Bděte a modlete se, abyste nepřišli do pokušení. Duch je sice ochotný, ale tělo je slabé.“ (Mt 26,41) „Bděte a modlete se,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Jan Žižka Z Trocnova.
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Ježíš žije 1. Ježíš žije, aleluja. 4x Ref: Aleluja, aleluja, aleluja, aleluja. 2. On je láska, aleluja. 4x Ref: Aleluja, aleluja, aleluja, aleluja. 3.
Hlavní postavou je zde Veronika Millerová, která si říká Ronnie. Její rodiče se rozvedou a otec se přestěhuje z New Yorku do malého městečka na pláži.
V životě zažijeme tolik kamarádů.
Prvouka 3.ročník ZŠ „DOMOV-RODINA-TRADICE -VÁNOCE“
Pár vtípků.
ČÍNSKÉ PŘÍSLOVÍ.
Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo neumí číst.
Jediná věc,která se v životě dá změnit je budoucnost.
1. Nechť nám srdce plní radost, | upřímného vděku ctít! | Otec v nebi zve nás dětmi, | tak můžeme šťastni být. | Vždy veselo vždy veselo, každodenně slunka.
Od Boha radost 1. Od Boha radost, radost, radost, radost, v srdíčku mám, v srdíčku mám, v srdíčku mám. Od Boha radost, radost, radost, radost, v srdíčku.
1. Vezmi, Pane, život můj, | k své jej službě zasvěcuj
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Galatským 5:22-23 Ovocem Ducha je však láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, mírnost, sebeovládání.
JAK SI UŽÍVAT? Jak žít, ať z toho něco mám? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? 7x VÍC.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
Práva a povinnosti mezi manželi
Slova Květiny.
Rodina, náhradní rodinná péče
Proč milovat důchod Poloautomatické střídání stránek s hudbou
Máš dost síly plavat proti proudu?
Domov Domov je tam, kde….
J a p o n s k á a č í n s k á p ř í s l o v í.
Zvolený jako nejlepší mail roku
Můžeš mít radost 1.Můžeš mít radost ve svém srdci
Ježíš žije 1. Ježíš žije, aleluja. 4x
Hádej, kdo to dneska slaví, komu přejeme hodně zdraví
J a p o n s k á a č í n s k á p ř í s l o v í.
Každý den jsme trochu starší…
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Něco Ti vadí? Máš nějaký problém…?
Naše zkuše- nosti: #12 Co je tajemstvím pravé radosti? Větší
10 „zadečků“ pro Tebe.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Transkript prezentace:

Rodina

Jedna dobrá matka znamená víc než sto učitelů Jedna dobrá matka znamená víc než sto učitelů. Johan Gottfried von Herder

Bez lásky se dá založit vojenský tábor, ale ne domov. Čínské přísloví

Domov jsou ruce, do kterých smíš plakat. Miroslav Válek

Domov není místo, kde bydlíš, ale místo, kde ti rozumějí Domov není místo, kde bydlíš, ale místo, kde ti rozumějí. Christian Morgenstern

Nemůžeme děti tvořit podle své vůle Nemůžeme děti tvořit podle své vůle. Musíme je mít a milovat a vychovávat co nejlépe a jinak je nechat na pokoji. Johan Wolfgang Goethe

Otcovo sebeovládání je pro děti nejlepším poučením. Démokritos z Abdér

Manželé, kteří se rozejdou, ničí své děti, trhají i sami sebe, ale rozesnoubit se nemohou. Michel Quoist

Nejlépe vychované děti jsou takové, jež poznaly rodiče, jací jsou Nejlépe vychované děti jsou takové, jež poznaly rodiče, jací jsou. První povinností rodičů není v žádném případě pokrytectví. George Bernard Shaw

Jeden otec je lepší než sto učitelů. Norské přísloví

Rodiče mají dát dětem na cestu velkou výbavu, která by při ztroskotání lodi vyplula spolu s nimi na hladinu. Pollio Vitruvius

Na světě jsou dvě nejsnadnější věci, které zvládne i ten nejhloupější poddůstojník: vychovávat sousedovy děti a vyhrát bitvu, která už skončila. Napoleon Banaparte

Máme-li děti vychovávat, je třeba, abychom se také stali dětmi Máme-li děti vychovávat, je třeba, abychom se také stali dětmi. Martin Luther

Tři dny děti netrestej - vylezou na střechu a sházejí tašky Tři dny děti netrestej - vylezou na střechu a sházejí tašky. Tři dny nečti a ústa zhrubnou. Tři dni nepiš a ruka zeslábne. Čínské přísloví

Odchovat děti je nejistá věc, neboť úspěch je tu pln zápasů a starostí a neúspěch je větší nad jiné bolesti. Démokritos z Abdér

© Academia Via Familia www.viafamilia.cz Šťastný je ten, kdo může strávit život mezi sobě rovnými a klidně žít ve svém chudém domově, beze strachu, bez závisti, bez předstírání, bez ambicí. Joachim du Bellay © Academia Via Familia www.viafamilia.cz