Dobrovolnické centrum při Diecézní charitě ČB

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolníci v sociálních službách
Advertisements

Dobrovolnické centrum při Farní Charitě Litomyšl
Sociální služby SOZ.
Dobrovolnictví pro Vysočinu Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Podejte nám prst, my vám podáme celou ruku
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Zákon o sociálních službách
Dobrovolnické centrum Ostrava. DC ADRA Ostrava Nejsme poskytovatel soc. služeb 3 akreditace MV ČR na vysílání dobrovolníků do soc. a zdrav.zařízení –
Zákon o dobrovolnické službě č. 198/2002 Sb.. Zákon upravuje pojmy: Dobrovolník – člověk vykonávající dobrovolnou činnost, resp. práci bez nároku na finanční.
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Program PĚT P. Pět P je… Sociálně preventivní volnočasový program Sociálně preventivní volnočasový program Zaměřuje se na: Zaměřuje se na: Přátelství.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Přínos dobrovolnického programu pro onkologické pacienty
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Výzkumy realizované v roce Právní analýza dokumentů vztahujících se k dětem a mládeži 2. Zdroje informací a kritéria při výběru volnočasových.
DOBROVOLNICTVÍ „Je jedním z nejkrásnějších zadostiučinění tohoto života, že žádný člověk nemůže upřímně pomoci druhému, aniž by nepomohl i sám sobě.“ Ralph.
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Projekt Volunteering. Projekt Volunteering byl založen 14. září 2009 Asociací pro podporu vzdělání jako projekt Univerzitního centra Na Baště, Na Baště.
Spojuje tři generace a pomáhá. Celý projekt je postaven na principech lidskosti a vzájemné pomoci a nejdůležitějším předpokladem pro jeho fungování je.
Spojuje tři generace a pomáhá. Program 3G Vznik Praha 2011 Je určen především pro občany ve věku 50+, kteří nemají vlastní vnoučata anebo s nimi nejsou.
Představuje pilotní projekt s názvem POLIS. ... je sociálně preventivní pilotní projekt... zkušební doba 18 měsíců... spolufinancován Evropským sociálním.
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Pobočka Sokolov Zpracovala: Mgr. Kamila Lišková. Začátky Společnost Člověk v tísni působí v Karlovarském kraji od roku Prvním městem v Karlovarském.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
Definice dobrovolnictví
Denní centrum SVÍTÁNÍ, o.p.s.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
Komunitní a otevřená škola
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Oblastní charita Most Název služby: „Rodinné centrum Petrklíč“ Petra Jilemnického č.p. 2457, Most Adresa:
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Dobrovolnictví na Praze 14. Lucius Annaeus Seneca, římský filozof „Člověk je zrozen k vzájemné pomoci “ Setkání s NNO 2016.
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
Středisko výchovné péče Dobrá Vyhlídka , Vyhlídka 1, Šumperk.
Katedra sociální pedagogiky na Pedagogické fakultě MU Projekty zaměřené na zvyšování životních a profesních perspektiv sociálně znevýhodněných skupin.
Inkluze pohledem rodiče: příklad dobré praxe z Liberce Dítě s mentálním postižením v běžné základní škole (ZŠ Sokolovská, Liberec) Mgr. Hana Kubíková.
Osobní asistence pro osoby se zdravotním postižením a seniory Bezplatná právní poradna pro osoby v krizi Rodinné centrum Krumlík a další služby pro rodiny.
Komunitní centrum. KOSTKA Krásná Lípa  obyvatel  nezaměstnanost 15 – 22%  nízká kvalifikace uchazečů  minimální nabídka pracovních míst  3%
Projekt Trojlístek Rovnost příležitostí pro ženy a muže, slaďování práce a rodiny Trojlístek, sblížení tří generací® Mgr. Veronika Horehleďová vedoucí.
PhDr.Václava Masáková1 Administrator Psychosociální programy s psychoterapeutickým prvkem pro děti a mládež.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Arcidiecézní charita Olomouc (ACHO) započala svou činnost již po roce Ta byla násilně přerušena válkou a poté totalitním komunistickým režimem.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
Denní stacionáře.
Staňte se dobrovolníkem V DOMOVĚ POD LÍPOU LIPNÍK
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Pečovatelská služba.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
JIHOMORAVSKÉ REGIONÁLNÍ CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
Volný čas u lidí v pobytových sociálních službách
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Co je program Mládež v akci?
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Dobrovolnické programy
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Dobrovolnické centrum při Diecézní charitě ČB

Hlavní témata filmu

Odkud se dozvíme o seniorech Klienti spolupracujících organizací Snaha o komplexní pomoc Nabídka dobrovolníka od přímých pracovníků Charitní pečovatelská služba, CSS Staroměstská, mimo ČB charity

Kde se berou děti Sociální pracovnice nabízejí rodičům dětí pomoc dobrovolníka Snaha o komplexní podporu celé rodiny Školní příprava, volnočasové aktivity, výlety, tábor Poradna Eva, Poradna pro cizince, Intervenční centrum

Nemocnice a jiná zařízení V každém zařízení kontaktní osoba Zjišťuje od pracovníků požadavky na dobrovolníky Přijímá, doškoluje a uvádí dobrovolníky ke klientům Pomáhá řešit potíže

Zahradní slavnost Dobrovolníci pomáhají zcela zdarma, ve svém volném čase Diecézní charita ČB deklaruje vděčnost a zájem o dobrovolníky Neformální kontakty, výměna zkušeností Přání k narozeninám atd.

Kdo jsou dobrovolníci v běžném životě Průměrný věk 32 let, 90% tvoří ženy SŠ či VŠ vzdělání (různé obory) Studenti a pracující lidé Málo seniorů, téměř žádní nezaměstnaní Střední vrstva společnosti

Dobrovolnictví v číslech Letos zatím 127 dobrovolníků Z toho aktuálně činných 102 dobrovolníků Pracují většinou 1 – 3 hodiny/týden Věnují se jednomu či více klientům

Známe každého dobrovolníka Vstupní pohovor, dotazník, výpis z RT /Psychodiagnostika/ Školení Seznámení s klientem Smlouva a pojištění Metodické vedení Supervize

Kde ještě dobrovolníci působí Dospělí s duševním onemocněním Dospělí s mentálním postižením Cizinci, lidé žijící na okraji společnosti, bezdomovci Vězeňská korespondence Pomoc v zázemí Diecézní charity ČB, Tříkrálová sbírka Dobrovolnictví v některých charitách (Milevsko, Prachatice, Strakonice, Týn nad Vltavou a Vimperk)

Dobrovolnictví je normální. Staňte se dobrovolníkem i Vy!