APOŠTOLSKÁ CÍRKEV www. apostolskacirkev. cz Sbor prostějov www

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
Advertisements

Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Sociální služby SOZ.
Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Skupinové kurzy snižování nadváhy
 Adventní probuzení v první polovině 19. století v USA  Již v roce 1844 existují skupiny křesťanů z různých církví, které spojovala hluboká.
Aktivity s dětmi ve farnostech ECM v České republice 2009
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
Poslání Intervenčního centra
Dům dětí a mládeže Valašské Klobouky, okres Zlín.
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Rekonstrukce Domku sv. Rodiny „Průběžná zpráva“. O ČEM BUDEME MLUVIT  Rekonstrukce Domku – proč?  Průběh projektu rekonstrukce – horní místnost  Klubovna.
Zdeněk a Katka Uhlíkovi
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
ZNAMENÍ 7 JEŽÍŠOVÝCH ZÁZRAKŮ O NĚČEM VÍC ALIANČNÍ TÝDEN MODLITEB 2014.
CENTRUM SOFIE ŘÍČANY 1. CYKLUS LISTOPAD 2010 – DUBEN 2011.
Klub Pathfinder, oddíl Penguins – prezentace činnosti
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina slovo: Jakub.
Jaký smysl má takové setkání? - upevnit vztah s Bohem - nalézt inspiraci pro další dynamiku tohoto vztahu - týdenní program je zaměřen na rozvoj osobnosti.
Rozmarýn.
Celostátní setkání mládeže Žďár nad Sázavou.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Přijď Duchu svatý.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Aby všichni jedno byli… Jan 17, 21
Buďme bdělí v modlitbách Pokud se nemodlíš, nejsi křesťan! Clendennen.
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Kurzy Alfa – stručné představení
Oficiální jazyk: Němčina (dialekt – curyština) 5maturity pro dospělématurity k povolání 4 odborné maturity 3vyšší střední odborné školy 2gymnázia (4,
Bratrská jednota baptistů
Sídlo: Kolárova 41, Oleška IČO: DIČ: CZ
„Máme tady jenom pět chlebů a dvě ryby." Ježíš řekl: „Přineste mi je sem." Společná modlitba Lidé, kterým jsi pomohl, ti možná nebudou vděční. Nevadí pomáhej.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
o hospodářské soběstačnosti a o samofinancování církve“
Sdružení Podané ruce, o.s.
Společnost DUHA – integrace osob s mentálním postižením Nabídka odpoledních klubů od října 2013.
Rodičovská schůzka 25. dubna 2013.
Sborová oznámení Sbor Církv e bratrsk é v Ostravě - OTEVŘENÁ RODINA SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Sdružení Podané ruce, o.s. Terénní programy Šumpersko.
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
o.s. ISIS: jediné sdružení v Olomouckém kraji specializované výhradně na pomoc náhradním rodinám dvacetiletá tradice:
P R E Z E N T A C E F OR G OLF a PŘÁTELÉ Turnaje For Golf a přátelé 2010 V letošním roce plánujeme 10 – 11 turnajů. V každém turnaji bude soutěžit.
■KMS tvoří desítky sborů sedmi církví, řada křesťanských organizací a individuálních členů. ■Byla založena v prosinci ■KMS je členem České evangelikální.
Komunitní a otevřená škola
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Pastorace rodiny, dětí a mládeže
Síla modliteb Modlitební procházky. Jako věřící jsem povolaní do vztahu s Otcem nebeským a tedy v neposlední řadě k modlitbám. Modlitbou rozumíme rozhovor.
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
YMCA Young Men´s Christian Association Křesťanské sdružení mladých mužů.
Příprava k přijetí svátosti biřmování
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Projekt klubu „gWay“ na Ukrajině. Proč projekt gWay? projektem klubu „gWay“ chceme reagovat na současné potřeby celé Ukrajiny a konkrétně jednoho regionu.
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
Katedra sociální pedagogiky na Pedagogické fakultě MU Projekty zaměřené na zvyšování životních a profesních perspektiv sociálně znevýhodněných skupin.
INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ – INVESTICE DO BUDOUCNOSTI PaedDr. LUDVÍK ZIMČÍK, ředitel ZŠ A MŠ BŘEZOVÁ (ŠKOLA NA KONCI SVĚTA)
MISIJNÍ VÝJEZDY Pokračují i v roce Kdo pojede?
Srdečně vás vítáme Kdo jsme a co nabízíme? Jsme křesťanský sbor církve adventistů sedmého dne v Karlových Varech Chceme naplnit potřeby lidí žijících v.
Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Výroční zpráva Občanského sdružení Konipaska za rok 2014
PROJEKT MÁLOTŘÍDKY SPOLEČNĚ
„Nad konáním dobra není třeba uvažovat“
Transkript prezentace:

APOŠTOLSKÁ CÍRKEV www. apostolskacirkev. cz Sbor prostějov www APOŠTOLSKÁ CÍRKEV www.apostolskacirkev.cz Sbor prostějov www.acprostejov.cz

Jak to bylo s domem v Raisově ulici? postaven kolem r. 1960 komunisty jako agitační středisko v 90. letech prodán organizaci YMCA, která ho používala jako klubovnu skautského oddílu v červnu 2012 ho YMCA nabídla místním církvím a neziskovým organizacím k odprodeji

Celé léto jsme váhali, zda budovu koupit…

Po mnoha diskuzích a modlitbách jsme zvážili argumenty pro a proti… PRO: krásný pozemek kolem domu klidná lokalita blízko centra města poměrně nízká cena nemovitosti jedinečná možnost získat vlastní prostory po letech v pronájmu dostatečný prostor pro spoustu aktivit i budoucí rozvoj PROTI: velmi zchátralý stav budovy vysoké náklady na topení nutnost rozsáhlých rekonstrukčních prací v budoucnu nedostatek financí (veškeré naše finance pocházejí pouze z darů našich členů) pozemek (i pod budovou) patří městu

…a rozhodli jsme se budovu koupit jednoznačným potvrzením z Boží strany pro nás bylo hladké vyjednání kupní ceny o 100 tisíc nižší než byla původní nabídka koupi budovy za ¼ odhadní ceny považujeme za zázrak další zázraky budeme potřebovat k uvedení domu do stavu odpovídajícímu zvenčí i zevnitř současným standardům těšíme se - na zázraky i standardy !

Máme za sebou jaro ve znamení sobotních intenzivních brigád – probíhalo malování…

…škrábalo se a zas malovalo (130 kg Primalexu)

Také jsme natírali, uklízeli a sem tam i seděli a jedli

A jelikož jsme měli hodně pomocníků, brzy bylo hotovo a v květnu jsme se přestěhovali

19. května proběhlo slavnostní otevření sborového domu

20. července jsme uspořádali „grilovačku“ pro křesťany z okolních sborů - celková účast činila cca 110 osob

Apoštolská církev v ČR patří mezi křesťanské evangelikální církve řadí se k tzv. letničnímu hnutí - důraz na: - přímou osobní zkušenost a vztah s Bohem  - odpuštění hříchů díky Ježíšově oběti  - jednání Ducha Svatého v životě věřících i církve hnutí vzniklo v USA na počátku 20. stol., dnes se k němu hlásí celosvětově odhadem 300 mil. lidí v ČR se letniční hnutí šířilo asi od roku 1910 leden1989 – církev oficiálně uznána státem k AC se v ČR hlásí cca 5 000 členů

Prostějovský sbor Apoštolské církve většina našich členů se stala křesťany v 90. letech minulého století několik let jsme byli členy AC Olomouc 2001 - vznik místního samostatného sboru v letech 2001 – 2007 jsme se scházeli v KaS Centru 2008 – duben 2013 – pronajaté prostory ve vrahovickém Domě služeb od května 2013 sídlíme na Raisově ulici

Jak je sbor organizován? sbor je samostatný subjekt s vlastní právní subjektivitou, řídí se Ústavou Apoštolské církve je veden tzv. staršími sboru, z nichž jeden nebo dva bývají ustanoveni jako pastoři sboru staršími sboru Prostějov jsou: Ondřej Kříž, Ing. Pavel Rozehnal, MUDr. Aleš Navrátil a Mgr. Pavel Slepička pastorem je od r. 2009 MUDr. Aleš Navrátil nyní 30 dospělých členů a asi 15 dětí, cca polovina těchto lidí žije v Olomouci a také tam mají svá shromáždění

Organizace úzce spolupracující se sborem ROYAL RANGERS ŽEBŘÍK – občanské sdružení

Royal Rangers = Královští jezdci volnočasová organizace určená dětem a mládeži jako prevence negativních společenských jevů (násilí, drogy, alkohol) model převzatý z USA se během minulého půlstoletí rozšířil po celém světě v ČR – 20 let / 43 měst / přes 1 000 členů během roku probíhají pravidelné schůzky, na jaře a na podzim víkendové výjezdy a o prázdninách letní stanové tábory hlavní témata: život v přírodě, zdraví / první pomoc / bezpečnost, sociální oblast, základní principy křesťanství Zlaté pravidlo Royal Rangers zní: Ve všem dělám druhým to, co chci, aby oni dělali mně.

V létě i v zimě si užijí děti v Royal Rangers dost zábavy…

… mládež nevyjímaje

občanské sdružení založené r občanské sdružení založené r. 2005 křesťany z různých církví jako platforma pro poskytování křesťanské sociální práce potřebným od r. 2008 provozuje v Prostějově – Vrahovicích Centrum podpory cizinců, kde poskytuje: kurzy a doučování českého jazyka odborné sociální poradenství cizincům a jejich rodinám multikulturní klub pro rodiče s dětmi – 2 x týdně program pro děti a rodiče, určeno i českým občanům hlídání dětí cizinců

Výhled do budoucnosti až se nám podaří budovu zateplit a zrekonstruovat interiéry, rádi bychom ji více otevřeli veřejnosti, aby byla maximálně využívaná kdy to bude, záleží především na financích zatím můžeme nabídnout rodičům s malými dětmi možnost využívat naši zahradu s pískovištěm – za příznivého počasí každou středu a neděli (mimo 1. neděle v měsíci) mezi 9:00 – 11:00 hod. na podzim pořádáme celosvětově rozšířené kurzy Alfa – pro ty, kdo se chtějí více dozvědět o křesťanství obsahují 11 podvečerů se společnou večeří, promluvou na dané téma a následnou diskuzí

KURZY ALFA – příležitost prozkoumat smysl života Každé úterý 17:30 – 19:30 24. září 2013 – 3. prosince 2013 Pohoštění, hlídání dětí Vstup volný, ale můžete dobrovolně přispět na pohoštění. Účast na kurzu Alfa Vás v žádném případě k ničemu dalšímu nezavazuje. Pokud se chcete zúčastnit, budeme rádi, když se kvůli přípravě jídel předem přihlásíte na sbor@acprostějov nebo na telef. čísle: 734 182 021. Témata: Jde v životě ještě o víc?  Kdo je to Ježíš? Proč Ježíš zemřel?  Jak najít víru? Proč a jak se modlit? Proč a jak číst Bibli? Jak nás Bůh vede? Duch Svatý Jak odolat zlému? Proč a jak mluvit o víře? Uzdravuje Bůh i dnes? A co církev?

Závěrem: Kdy nás tu můžete pravidelně potkat? v nedělní dopoledne mezi 9:30 – 12:00 (kromě 1. neděle v měsíci) pravidelná shromáždění sboru, kde chválíme Boha hudbou a zpěvem, modlíme se za různé potřeby lidí a na základě Bible se snažíme poznávat Boha a Jeho vedení pro naše životy v páteční podvečery mezi 18:00 – 20:00 tu také velmi často býváme aktuální program najdete na www.acprostejov.cz kontakty: Telefon: 734 182 021 E-mail: sbor@acprostejov.cz Jste srdečně zváni!

To je vše, děkujeme Vám za pozornost!