POPIS AREÁLU Ubytování představuje 12 rodinných dvojdomků vždy se sedmi 2 až 3 lůžkovými byty přístupnými vchodem situovaným do středu areálu. Každý byt.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Náš domov. Pojďte s námi na prohlídku Bezbariérový vstupVede k hlavnímu vchodu.
Corigliano Calabro Prázdninový areál Village DUE ELLE *** Kalábrie se rozkládá na samém jihu Itálie, tvoří tzv.„špičku boty“ Turisty láká především čisté,
AZYLOVÉHO CENTRA A STARTOVACÍCH BYTŮ PETROVICE, PRAHA 10 ul. JAKOBIHO
Vězeňská služba České republiky Věznice Valdice nám
Ubytovací úsek hotelu Cíl: znát činnosti hotelové recepce, vrátnice a hospodyně, popsat poskytované služby a péči o hosty, umět pracovat s provozní.
DM Lovosická a Dittrichova
DOMOV PRO SENIORY Reynkova 3643, Havlíčkův Brod
Bc. Halina Doležalová o.s. Hospic pro Liberecký kraj.
Regionální péče v Praze
Sociální služba – domov pro seniory
1 Domov Duha, p.o. Hřbitovní č Nový Jičín Sociální služba – domov pro osoby se zdravotním postižením Domov Duha, p.o. Hřbitovní č
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Obor: Sociální práce se zdravotnickým profilem
TÍSŇOVÁ PÉČE A JEJÍ VYUŽITÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH Agentura domácí péče LADARA, o.p.s.
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec Anotace ICT 2 _ 1/59 Prezentace seznamuje žáka s principy zdravého bydlení a vlivem.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Prezentuje se vám „ Penzion u krbu “ Pana Zdeňka Dvořáka Sokolovská 536, LOKET
Zámek Lukavec … … a jeho využití
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Informace o službách půjčoven kompenzačních pomůcek
Studie: Podnikové domy
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Rozvoj sociálních služeb (IROP) Mgr. Jan Vrbický.
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Kritéria sociálních služeb komunitního charakteru a kritéria transformace a deinstitucionalizace Seminář pro žadatele k 49. výzvě v IROP, Praha
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
DOVOLTE, ABYCHOM VÁS PŘIVÍTALI V PREZENTACI NAŠEHO DOMOVA.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
DOMOV PRO SENIORY.  Cílová skupina  Kde se nacházíme  Co poskytujeme  Objekty areálu  Pokoje  Aktivity  Fakultativní služby  Zprostředkovávané.
Sociální služby poskytované obcemi aktuální problémy Ing. Daniela Lusková.
Pracoviště ošetřovatelské péče s.r.o. Hana Pekárková Pracoviště pečovatelské péče, o.p.s. Andrea Turková Komparace domácí zdravotní péče a pečovatelské.
VY_32_INOVACE_14_08_bezpečnost a hygiena provozu domácnosti, údržba, úklid.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Pečovatelská služba.
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA
Ústav vs. Komunitní služba
PREZENTACE DOMOV PRO SENIORY.
PREZENTACE DOMOV PRO SENIORY.
Aktivní senior v České Skalici.
Domov pro seniory U Pramene Louny Organizační schéma
Rekreační zařízení Jazovice
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Škola v přírodě
Aneb skromnost nadevše:-)
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA
Terapeutické komunity
Mgr. Jan Vrbický, vedoucí oddělení koncepce sociálních služeb, MPSV
Mezioborový přístup v SP východiska, podmínky, metody
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Volný čas u lidí v pobytových sociálních službách
DOVOLTE, ABYCHOM VÁS PŘIVÍTALI V PREZENTACI NAŠEHO DOMOVA
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Ústav vs. Komunitní služba
Náš domov.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

ÚSTAV SOCIÁLNÍ PÉČE A PEČOVATELSKÝCH SLUŽEB – NÁJEMNÍ BYDLENÍ PRO SENIORY RAČETICE

POPIS AREÁLU Ubytování představuje 12 rodinných dvojdomků vždy se sedmi 2 až 3 lůžkovými byty přístupnými vchodem situovaným do středu areálu. Každý byt je přístupný ze společné chodby, kde je společenská místnost a zázemí personálu, který zde drží nepřetržitou službu.

Každý byt je vybaven ložnicí s televizorem, kuchyňským koutem, kde je umístěna lednice, mikrovlnná trouba, indukční elektrická plotýnka a varná konvice. Součástí každého bytu je koupelna s WC, sprchovým koutem a umyvadlem. Vše je přizpůsobeno pro tělesně postiženého uživatele. Každý uživatel má možnost obhospodařovat dostupnou zahrádku, která je v bezprostřední blízkosti dvojdomku.

Všem seniorům je povoleno, při dodržení vnitřního řádu areálu chovat svého domácího mazlíčka, kouřit a požívat alkoholické nápoje. Bez omezení mohou ubytovaní využívat rehabilitační objekt s bazénem, tělocvičnou, saunou se zázemím, venkovní hřiště nebo kulturní sál s příležitostným barem, krbem a knihovnu + internetovou kavárnu, půjčovnu kol, sportovních potřeb a zemědělského nářadí.

V areálu lze využít několik altánů pro pořádání individuálních akcí, mnoho míst s posezením na lavičkách v kruhu svých nových přátel a nebo spoustu společenských akcí pořádaných ve společenském sále. Pohyb v obci Račetice je bez monitorování. Individuální vycházky a odjezdy mimo obec a do jejího okolí jsou z důvodu bezpečnosti zaznamenávány a pro takové výlety je k dispozici seniorům zapůjčený inteligentní náramek pro přivolání pomoci v bezprostředním ohrožení života.

V areálu je k dispozici praktický lékař, psychiatr a zubní dentista V areálu je k dispozici praktický lékař, psychiatr a zubní dentista. Dále také fyzioterapeut a ergoterapeut.

Možnost ostatních služeb: 1 Možnost ostatních služeb: 1. Kondiční, rehabilitační a oddechové – bazén, sauna, vířivka, parní lázeň, solárko 2. Kadeřník 3. Pedikúra 4. Praní osobního prádla 5. Kulturní a společenské akce 6. Půjčovna kol 7. Půjčovna grilu, zahradních stolů a židlí 8. Doprava miniBus k lékaři nebo za nákupy

Cena za měsíc: Ubytování – 4. 500,- Stravování – 4 Cena za měsíc: Ubytování – 4.500,- Stravování – 4.800,- Režijní náklady – 1.200,- Další služby – 300,- Celkem – 10.800,-

Obecné principy (zásady) poskytované sociální služby: - Individuální přístup ke každému klientovi - Respekt k soukromí klienta i k jeho názorům - Podpora klienta v jeho sociálním začlenění a v jeho vnitřním růstu - Provázení klienta v jeho konkrétní životní situaci - Podpora v udržování dobrého vztahu s rodinou, s přáteli, apod. - Péče kvalifikovaného personálu a dobrý pracovní tým - Příznivé sociální klima - Sociální a právní péče

CO NESMÍ CHYBTĚT NAŠIM ZAMĚSTNANCŮM - Spolehlivost - Pracovitost - Vstřícnost - Schopnost dalšího vzdělání - Asertivita - Přátelský přístup - Laskavost - Ohleduplnost - Ochota - Tolerance - Vnímavost - Odpovědnost - Empatičnost

Počet zaměstnanců na směnu: Denní směna. -1 zdravotní sestra Počet zaměstnanců na směnu: Denní směna -1 zdravotní sestra - 2 zdravotničtí asistenti - 10-16 pracovníků sociálních služeb Noční směna -1 zdravotní sestra - 2-3 pracovníci v sociálních službách

POČET ZAMĚSTNANCŮ – PLATOVÉ TŘÍDY Personální. 1…………………………………. 10 POČET ZAMĚSTNANCŮ – PLATOVÉ TŘÍDY Personální 1………………………………….10. Účetní, ekonomka 2………………………………….10. Sociální pracovník 1………………………………….7.-12. Vrchní sestra 1………………………………….12. Zdravotní sestry 5…………………………………..10. Zdravotnický asistenti 3…………………………………….9. Pracovník sociální péče 24…………………………………..5.-6. Fyzioterapeut 1………………………………….…7.–11. Vychovatelé 2………………………………….…8.- 12. Kuchaři 6…………………………..………..3.-7. Skladník 1…………………………………….2.-6. Údržbář 1…………………………….……….2.-6. Řidič 1……………………………………..2.-6. Úklid 3…………………………………….1.-3. Prádlo 1…………………………………….1.-3.

PLÁNOVANÉ OTEVŘENÍ PRO KLIENTY ŘÍJEN 2014

www.domov-pro-seniory.eu Děkuji za pozornost