Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_14_08_bezpečnost a hygiena provozu domácnosti, údržba, úklid.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_14_08_bezpečnost a hygiena provozu domácnosti, údržba, úklid."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_14_08_bezpečnost a hygiena provozu domácnosti, údržba, úklid

2 Popis prezentace Hygiena v bytě, v domácnosti Kuchyně a koupelna (výklad)

3 Vzhledem k hygieně bydlení rozlišujeme v bytě část: SPOLEČNOU Využívanou plně všemi členy domácnosti (obývací pokoj, kuchyně, koupelna, WC). Společné části věnujeme nejvíc péče. SOUKROMOU Zahrnuje prostor jednotlivců (ložnice, dětský pokoj).

4 KUCHYŇ Veškeré povrchy v kuchyni a kuchyňské vybavení, které přichází do styku s potravinami, bychom měli čistit pravidelně!

5 Při úklidu v kuchyni nezapomínejte na :  Skříňky – zvenčí, zevnitř  Dlaždice, troubu, digestoř  Dřez v kuchyni a jeho okolí  Kuchyňská prkénka Na houbičkách a hadřících v kuchyni se vyskytuje nejvíce bakterií, proto je důležité je pravidelně měnit!

6 KOUPELNA Koupelnu užíváme k očistě těla a úpravě zevnějšku. Ukládáme zde pomůcky potřebné k osobní hygieně, kosmetice a péči o zdraví. Při úklidu koupelny dbáme hlavně o čistotu dlažby, vany či sprchového koutu. Pravidelně čistíme kohoutky, zrcadla a odtok vany a umyvadla.

7 Seznam informačních zdrojů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Radka Doubková.


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_14_08_bezpečnost a hygiena provozu domácnosti, údržba, úklid."

Podobné prezentace


Reklamy Google