ZAHNUTÉ OLED TELEVIZE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Advertisements

MONITOR.
Rychlý přehled o nejběžnějších typech monitorů
Miloslav Mazanec © 2013 Počítačová grafika.
Monitor Monitor je nejběžnější výstupní zařízení, s výjimkou speciálních aplikací jej má každé PC. Monitory lze rozdělit podle zobrazených barev Monochromatické.
Anotace Žák dokáže popsat a zařadit výstupní zařízení HW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat typy výstupního zařízení HW Speciální.
Monitory.
Roman Kysel Obrazovky.
Petr Urbánek. Úvod  Na začátek bych chtěl těm, co mě neposlouchají, paří on-line hry, nebo se baví mezi sebou, říct, ať si dělají, co chtějí, mě to vadit.
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKY OLED – základní principy
Počítače XVII – monitory
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKY OLED – technologie Ing. Petr Bouchala Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento.
OLED technologie Úvod OLED = Organic Light Emitting Diode
Monitory.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
LCD displeje + princip zobrazení
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Netradiční zobrazovací prostředky
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Hardware 5 verze 2.6.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Monitory.
Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící.
LCD monitory LCD monitor (liquit crystal display, displej s tekutými krystaly), byl vyvinut počátkem 70. Tekuté krystaly se používají k rozsvěcování a.
VY_32_INOVACE_E3-01 MONITOR AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU: PERIFERIE POČÍTAČE – MONITOR Časová.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.7 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě Monitory, televize Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A17 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
První 3D televize Samsung pro Koreu a Ameriku. V lednu zahájila firma Samsung sériovou výrobu 3D Full HD LCD televizí s LED podsvícením o úhlopříčkách.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Vznik přechodu P- N Přechod P- N vznikne spojením krystalů polovodiče typu P a polovodiče typu N: “díra“ elektron.
Zobrazovací zařízení.
4. DISPLEJE.
Monitory U osobních počítačů mají největší využití
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Výstupní elektronické zařízení Výstupní elektronické zařízení Slouží k zobrazování textových a grafických informací Slouží k zobrazování textových a grafických.
Druhy monitorů.
Displeje.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Plazmové monitory Plazmové displeje jsou určeny zejména pro použití ve veřejných informačních systémech - letiště, nádraží, banky, nebo při prezentacích.
Chladiče a chladící systémy PC
Novinky ve vědě a technice Masarykova univerzita, Pedagogická fakulta.
BRDEK DAVID 1ME.  Aktivní technologie byla doposud hlavním směrem vývoje 3D televizorů a ve svém principu ji využívá i NVIDIA pro své aktivní brýle pro.
Tekuté krystaly DANIEL TOMEK. Co to jsou tekuté krystaly? Jsou to jakési částečky hmoty mající optické vlastnosti jako kapalina a zároveň elektromagnetické.
Monitor CRT Monitor LCD Monitor
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Monitory Plazma – OLED - SED
referát na předmět YPVG
Hardware 5 verze 2.6.
1 Televizní obraz Digitální záznam Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT16 Vytvořeno:4.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Grafický monitor II.
LCD monitory Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Moderní obrazovky Moderní obrazovky.
Tomáš Hink2 Co se dnes dozvíte Dělení v diagramu CRT (klasická vakuová obrazovka) LCD (tekuté krystaly) Plazmová obrazovka OLED Projektory Penetron.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Monitory LCD a CRT Projektory Princip a srovnání.
Informatika Obrazová technologie Pro: ISŠ SEMILY
MONITORY Michaela Fraiová.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
NÁZEV ŠKOLY 2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONY III/2 Inovace a zkvalitnění.
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_7_20 Obrazové technologie   Uveďte základní typy zobrazovacích technologii. V jakých jednotkách se uvádí velikost displeje?
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Výstupní zařízení - monitory
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
LCD monitor Nikola Kodetová\1.L.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Transkript prezentace:

ZAHNUTÉ OLED TELEVIZE

Základní informace Korejci jako první přišli se zahnutým OLED displejem na trh. ( LG, Samsung ) Zároveň zobrazuje 3D. Zahnutí minimalizuje zkreslování obrazu tím, že bude celá obrazovka včetně rohů stejně vzdálená od očí diváka. Obrazu navíc má pomoci technologie RGBW, kde je k běžným subpixelům přidán ještě jeden, bílý.

Díky zakřivení má divák lepší pozorovací uhly na každou část televize. Díky OLED technologii je zaručen nekonečný kontrast a velmi živé barvy. Cena televizoru pro Evropu nebyla zatím stanovena. V Koreji se od společnosti Samsung prodává za 13.000 dolarů, což je v přepočtu asi 312.000 korun.

OLED TELEVIZOR OD SAMSUNGU Co nabízí ? Rozlišení 1920x1080 a uhlopříčku 55 palců. Podporuje Evolution Kit, 3D zobrazení ( Každý vidí pomocí 3D brýlí svůj obraz ) Cena 312.000 Kč.

OLED TELEVIZOR OD LG Co nabízí ? Jedná se o televizory řady EA9800 s uhlopříčkou 55 palců. Zahnutí obrazu má minimalizovat zkreslování obrazu. Obrazu má pomoci technologie RGBW. Cena ani dostupnost televizoru je zatím neznámá, ale že rovná televize s uhlopříčkou 55“ a použitím OLED panelem stojí přibližně 230.000 Kč. Zde to bude o několik desítek tisíc víc.

TECHNOLOGIE OLED

PRINCIP OLED Mezi průhlednou anodou a kovovou katodou je několik vrstev organických látek. Jsou to vrstvy vypuzující díry, přenášející díry, vyzařovací vrstva a vrstva přenášející elektrony. V momentě, kdy je do některého políčka přivedeno napětí, jsou vyvolány kladné a záporné náboje, které se spojují ve vyzařovací vrstvě, a tím produkují světelné záření. Existují dva základní druhy, displeje s pasivní matricí a aktivní matricí.

DISPLEJE S AKTIVNÍ MATRICÍ (AMOLED) Displeje s aktivní matricí jsou vhodné pro graficky náročné aplikace s velkým rozlišením, tedy zobrazování média a grafiky. Nevýhodou je složitější struktura displeje a tedy i vyšší cena. Mezi výhody oproti PMOLED patří vyšší zobrazovací frekvence, ostřejší vykreslení obrazu a nižší spotřeba.

DISPLEJE S PASIVNÍ MATRICÍ (PMOLED) Displeje s pasivní matricí jsou jednodušší, používají se především tam, kde je třeba zobrazit například pouze text. Stejně jako u jednodušších grafických LCD displejů. Z důvodů vyšší spotřeby a horšího zobrazení jsou vhodné především pro displeje menších uhlopříček a zobrazování převážně statických a textových informací. (MP3, mobilní telefony, ...).

KONEC

Odkazy: http://cs.wikipedia.org/wiki/OLED http://www.digizone.cz/clanky/co-to-je-oled-a-cim-se-lisi-televizory-lcd-a-led/ http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=27273&catid=1&Itemid=57 http://www.cnews.cz/clanky/ces-2013-zahnute-oled-panely-i-trimetrove-televize-od-lg-samsungu