Modré zóny Radka Soukupová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Legislativní rámce DvK v Č R 9. konferencia SPA - „Parkovanie v mestách“ 12. – Tatranské Matliare.
Advertisements

Statutární město Ostrava
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Město Týniště nad Orlicí pro občany SNÍŽENÍ NÁKLADŮ PRO VAŠE DOMÁCNOSTI, FIRMY, OBČANSKÁ SDRUŽENÍ A BYTOVÁ DRUŽSTVA.
Ing. Jiří Nouza náměstek primátora hl. m. Prahy Zóny placeného stání.
MĚSTSKÉ PRŮMYSLOVÉ ZÓNY – SEVERNÍ A JIŽNÍ PŘEDLICE
Škroupovo náměstí – podzemní garáže na místě parku?
, Chrudim Anna Chvátalová
Územní plán Liberec.
Městský úřad v Říčanech, Masarykovo náměstí 53/40, Říčany, Tel: , PROJEKT Říčany pro Vás … SNÍŽENÍ CEN ENERGIÍ PRO DOMÁCNOSTI.
Zákon č. 266/1994 o dráhách zákon upravuje
Aktivity města v oblasti ovzduší Ing. Petr Kajnar 4. prosince 2012 Statutární město Ostrava
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
petr horský 20/06/2012 Bratislava
1 Daň z nemovitostí a místní poplatky jako finanční zdroj obcí a měst Alena Holmes Zdeňka Jirásková Odbor – Majetkové daně, daň silniční, poplatky a oceňování.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
ŠKOLSTVÍ V ÚJEZDĚ NAD LESY. MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY V Újezdě nad Lesy.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Projekt TROLLEY Dobrý den.
Legislativní rámec ochrany zdraví obyvatel před hlukem MUDr. Michael Vít, Ph.D. hlavní hygienik ČR.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Předčasné ukončení zemědělské činnosti
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.
Učíme se podnikat Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Cesta domů a její hospodaření v roce 2011 Valná hromada
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Daňová reforma - reformní novela 2013 JUDr. Radim Boháč, Ph.D
Registr dlužníků státu
Ing. Helena Beránková Oddělení územního plánování a hluku Odbor hygieny obecné a komunální Telefon: Na Bělidle 7,
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Statutární město Ostrava
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
pro integrovaný projekt
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Obchodní akademie, Střední.
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01 2. ročník.
Rádio 4You PREZENTACE NOVÉ ROZHLASOVÉ STANICE SEMESTRÁLNÍ PRÁCE Z PŘEDMĚTU – TELEKOMUNIKACE – 14TC MICHAL DVOŘÁK 3-70.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
ZÁKON O POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH
Národní program počítačové gramotnosti Petr Heinzl koordinátor NPPG.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Podnikání v cestovním.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
SOUČASNÝ STAV A STRATEGIE PROJEKTU OPENCARD OPENCARD v Praze, dne:
ZÁKLADY DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ
Začínáme podnikat aneb podnikatelský plán v praxi Lucie Vaigertová Střední škola KNIH, o.p.s.
Úloha, možnosti a omezení samospráv při řešení problematiky parkování ve vztahu k celkovému pojetí veřejného prostoru Ing. Libor Šíma odbor rozvoje a financování.
Placená parkoviště – u městských lázní (ul. Jiráskova), Dolní náměstí, u Městského úřadu (Hlásenka), před Albertem (Na Příkopě), před Masarykovým gymnáziem.
Brněnské komunikace a. s. Útvar dopravního inženýrství Strategie parkování ve městě Brně SPOLEČNÉ PRINCIPY ŘEŠENÍ PARKOVÁNÍ V BRNĚ REZIDENTNÍ PARKOVÁNÍ.
Financování firmy Zajištění finančních prostředků.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Informace o platběnávrat do mapy PŘEDPLATNÉ PLATBA SMS.
Zóny placeného stání na území hlavního města Prahy – květen 2015 Ing. Libor Šíma odbor rozvoje a financování dopravy MHMP
Informace o platběnávrat do mapy PŘEDPLATNÉ PLATBA SMS PLATBA MOBILNÍ APLIKACÍ.
Analýza parkujících vozidel v lokalitě „Ládví“
Teorie a praxe rozvoje měst a obcí
Určeno pro:  žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor:
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
ZÓNY PLACENÉHO STÁNÍ Novinky v ceníku pro ZTP
PŘEDPLATNÉ PLATBA SMS PLATBA MOBILNÍ APLIKACÍ Informace o platbě
Subjekty obchodněprávních vztahů
Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie
Charakteristika živností
Informace o platbě návrat do mapy PŘEDPLATNÉ PLATBA SMS
TEZE ROZVOJE BYDLENÍ V PRAZE
STUDIE PROVEDITELNOSTI ZAVEDENÍ NÍZKOEMISNÍ ZÓNY NA ÚZEMÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA „Tento projekt je spolufinancován Státním fondem životního prostředí.
Taxi SLUŽBA „Gofaster!“
Návrh opatření pro zlepšení dopravy v krnap
Transkript prezentace:

Modré zóny Radka Soukupová Setkání nad investičními záměry 26. června 2012 ZŠ Mikulova o. s. HEZKÉ JIŽNÍ MĚSTO a o.s. Javor 2012 občanské sdružení HEZKÉ JIŽNÍ MĚSTO

Seminář o.s. Javor a o.s. Hezké Jižní Město 26.6.2012 Co jsou modré zóny ? - od roku 1996 existuje v Praze koncept zón placeného stání - existují různé typy zón - modrá zóna slouží pro parkování rezidentů s dlouhodobou parkovací kartou - zelená i oranžová zóna je určena pro krátkodobé parkování návštěvníků placené prostřednictvím tzv. parkovacích automatů - oranžová zóna je pro stání do dvou hodin (120 min.) a zelená do šesti hodin (360 min.)

Praha 1 - pravobřežní část: Seminář o.s. Javor a o.s. Hezké Jižní Město 26.6.2012 Kde v Praze již zóny existují ? Praha 1 - pravobřežní část: - r. 1996 stanovení místní úpravy provozu, - r. 1999 podloženo vyhláškou hlavního města Prahy č. 14/1997 Sb. HMP, o stání silničních motorových vozidel na vymezených místních komunikacích na území městské části Praha 1 za cenu sjednanou podle cenových předpisů (správce Evropark Praha, a.s.) Praha 1, levobřežní část - r. 2007 Malá Strana a Hradčany, (správce Parking Praha, a.s.)

Kde v Praze již zóny existují ? Seminář o.s. Javor a o.s. Hezké Jižní Město 26.6.2012 Kde v Praze již zóny existují ? Praha 2: modré zóny od r. 2007, oranžové a zelené zóny též od r. 2007 (správce Parking Praha, a.s.) Praha 3: modré zóny a oranžové zóny od r. 2008 (správce Activ, a.s.) Praha 7: od 2008 (správce Parking Praha, a.s.) část sídliště Radotín v okrajové městské části Praha.

Kde v Praze již zóny existují? Seminář o.s. Javor a o.s. Hezké Jižní Město 26.6.2012 Kde v Praze již zóny existují? Podle informace z ledna 2012 městské části Praha 5, Praha 6 a Praha 3 předaly magistrátu své projekty, se zřízením se stále počítá na podzim 2012. Praha 4 uvažuje o zřízení placených zón v okolí stanic metra. Praha 10 uvažuje o referendu. Praha 9 chce řešit svízelnou situaci zavedením rezidenčních zón v okolí stanic metra, především v okolí sídlišť Prosek a Střížkov. Oblast Vysočan v okolí stanice Vysočanská má být realizována v roce 2013.

Kde v Praze již zóny existují? Seminář o.s. Javor a o.s. Hezké Jižní Město 26.6.2012 Kde v Praze již zóny existují? Praha 18 (Letňany) měla od března 2008 zavést modré zóny. Parkování však nemělo být zpoplatněno, ale obyvatelé si měli kartu vyzvednout na úřadu městské části zdarma. Tento systém byl již v roce 2007 otestován v letňanské kolonce. Praha 11 chce zavést modré parkovací zóny v polovině roku 2013.

Co je pro zřízení zón (ZPS) udělat? Seminář o.s. Javor a o.s. Hezké Jižní Město 26.6.2012 Co je pro zřízení zón (ZPS) udělat? Praha 11 musí mít zpracovanou analýzu a projekt. Obé bylo předloženo na Magistrát hl.m. Prahy. Dne 15.2. 2012 záměr oznámen v Klíči. Projekt zpracovala M.O.Z. Consult s.r.o. ,Washingtonova 1599/17, 110 00 Praha 1, IČO: 266 86 503. Zřizovatelem ZPS je hlavní město Praha, které realizací a provozováním ZPS pověřuje správce vybraného v rámci veřejné obchodní soutěže. Tento správce zajišťuje provoz jménem zřizovatele. Veškeré tržby jsou ukládány na účet hl. m. Prahy a „výdělek“ z provozování ZPS se dělí paritně mezi hlavní město a příslušnou městskou část.

Jak budou zóny na Praze 11 vypadat? Seminář o.s. Javor a o.s. Hezké Jižní Město 26.6.2012 Jak budou zóny na Praze 11 vypadat? ZPS bude realizována v aktivním a neaktivním módu, tj. bude realizována na vybraných územích MČ Prahy 11, nárok na zakoupení parkovacích karet budou mít všichni občané mající na území MČ Prahy 11 - místo trvalého pobytu - vlastníci nemovitost - podnikatelé se sídlem či provozovnou na území MČ Praha 11

Jak budou zóny na Praze 11 vypadat? Seminář o.s. Javor a o.s. Hezké Jižní Město 26.6.2012 Jak budou zóny na Praze 11 vypadat? ZPS bude členěná dle modifikovaného schématu: o Lokality parkování pro bydlící a podnikatelé o Lokality smíšeného parkování bydlících, podnikatelů a návštěvníků o Lokality krátkodobého parkování s parkovacími automaty o Lokality střednědobého parkování s parkovacími automaty o Lokality určené pro parkování speciálních skupin (ÚMČ, PČR, ZTP, zdrav., …) o Obslužné zásobovací boxy Cenová politika ZPS bude reflektovat atraktivitu jednotlivých území

Jak budou zóny na Praze 11 vypadat? Seminář o.s. Javor a o.s. Hezké Jižní Město 26.6.2012 Jak budou zóny na Praze 11 vypadat?

Parkování rezidentů a abonentů Seminář o.s. Javor a o.s. Hezké Jižní Město 26.6.2012 Parkování rezidentů a abonentů PS vyhrazená k parkování a odstavování vozidel R+A mohou užívat pouze vozidla označená platnou kartou. Karty budou pro vozidla oprávněných osob vydávány za stanovenou cenu prostřednictvím ÚMČ Praha 11 maximálně na dobu 1 roku. V situačních mapách jsou tyto MK vyznačeny modrou barvou. Rezidentní karty jsou nepřenosné a jsou vydávány na registrační značku (RZV) silničního motorového vozidla rezidenta, tj. fyzickým osobám, které mají místo trvalého pobytu ve vymezené oblasti.

Parkování rezidentů a abonentů Seminář o.s. Javor a o.s. Hezké Jižní Město 26.6.2012 Parkování rezidentů a abonentů Karty pro abonenty - dva druhy PK, které budou vydávány právnickým osobám, které mají sídlo nebo provozovnu (včetně vlastníků nemovitostí) na vymezeném území, nebo k stání silničního motorového vozidla fyzické osoby provozovaného za účelem podnikání, která má sídlo nebo provozovnu vymezeném území. Karty jsou vydávané jako nepřenosné – s uvedením registrační značky vozidla, se samolepící vrstvou. Variantně se vydávají přenosné – s uvedením obchodního jména abonenta. Rezidenti a abonenti s platnou parkovací kartou ZPS Praha 11 budou moci také stát v lokalitách smíšeného parkování (v situacích značeno modro/oranžová a modro/zelená).

Návrhová struktura parkovacích kapacit Seminář o.s. Javor a o.s. Hezké Jižní Město 26.6.2012 Návrhová struktura parkovacích kapacit - Smíšená krátkodobá - snížený tarif; 163 PS; 2% - Návštěvnická - střednědobá - snížený tarif; 189 PS; 3% - Návštěvnická – celodenní; 192 PS; 3% - Státní správa; 37 PS; 1% - Invalidé - sdružená stání; 70 PS; 1% - Zásobovací boxy; 10 PS; 0% - Smíšená střednědobá - snížený tarif; 1 878 PS; 27% - Rezidentně abonentní; 4 341 PS; 62%

Kolik bude stát pořízení karty? Seminář o.s. Javor a o.s. Hezké Jižní Město 26.6.2012 Kolik bude stát pořízení karty? - roční ceny pro rezidenty 1. vozidlo 700 ,- Kč/PK 2. vozidlo 7 000 ,- Kč/PK každé další vozidlo 14 000 ,- Kč/PK Snížená cena pro rezidenta, který dosáhl 65 let věku 350 Kč/rok. - roční snížené ceny pro abonenty – právnická nebo fyzická osoba podnikající za první vozidlo 12 000,- Kč/PK Parkovací karta musí být vždy vydána na SPZ/RZ. Zpoplatněno bude i jednorázové parkování. -

Kolik bude stát zavedení systému zón? Seminář o.s. Javor a o.s. Hezké Jižní Město 26.6.2012 Kolik bude stát zavedení systému zón? Zpracovatel předpokládá, že veškeré náklady související se zřízením a vybavením ZPS nese budoucí správce a tyto mu budou v průběhu provozu postupně hrazeny z vlastních výnosů ZPS. Reálná cena zavedení ZPS se bude pohybovat mezi 12 až 14 mil. Kč. Provozní náklady jsou odhadovány na cca 6 mil Kč/ročně.

Kolik se vybere od parkujících? Seminář o.s. Javor a o.s. Hezké Jižní Město 26.6.2012 Kolik se vybere od parkujících? Celkové roční tržby – optimální varianta Tržby návštěvnického parkování 8,6 mil. Kč Tržby z prodeje parkovacích karet 5,6 mil. Kč Celkové optimální roční tržby 14,2 mil. Kč Roční zisk pro městskou část Praha 11 cca 0,1 – 2,7 mil. Kč.

Seminář o.s. Javor a o.s. Hezké Jižní Město 26.6.2012 Děkuji za pozornost. Radka Soukupová jirra@volny.cz