KAREL GOTT AUTOŘI : Jakub Janák, Martin Hruš. KAREL GOTT Narodil se 14. července 1939, v Plzni Karel Gott je český šlágrový zpěvák, herec a malíř. Je.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Velvyslanectví České republiky v Kodani srdečně zve na SVATOVÁCLAVSKÉ SETKÁNÍ v pondělí 27. září 2010 v 18 hod. k připomenutí svátku sv. Václava – Dne.
Advertisements

Název šablony: Inovace v HV 32/Hv07/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
BOHUMIL MATĚJÍČEK Osobnosti Chyšecka.
Fojtíková Kateřina Havlíková Hana obsah
VÝVOJ ČESKÉ POPULÁRNÍ HUDBY
Karel Svoboda zvuk mono Automaticke predvadeni PowerPoint 2002.
Vytvořila Nina Kravčenková 2014
Anotace Žáci se seznámí s životem a dílem Mikoláše Alše, jeho typickými kresbami, ilustracemi… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci.
Gotická kultura a vzdělanost
Mám rád historii, velmi často se k ní vracím. Také se velmi rád dívám na historická díla dřívějších umělců, která neskonale obdivuji a všechna mi mají.
Ella Fitzgeraldová byla americká jazzová zpěvačka. Za svůj život napsala a nazpívala stovky oblíbených písní. Ella Fitzgerald, též nazývána "First Lady.
Skupina Kabát byla založena v roce 1983 v Teplicích
DÁLKOVÉ BĚHY.
Daniel Landa se narodil v Praze. V roce 1990 se oženil s Mirjam Müller, která je původem z Německa. Spolu vychovávají dcery Anastázii (1998)
Zajímavost: Narozen v Tupelu 8.ledna 1935 v 3.30 jako dvojče o půl hodiny dříve narozeného Jesse Garona, který se ovšem narodil již mrtvý. Rodiče Gladys.
Beethoven by Andy Ludwig van
Vojtěch Hynais.
Keane. Členové kapely: Zpěv:Tom Chaplin Zpěv:Tom Chaplin Piano:Tim Rice-Oxley Piano:Tim Rice-Oxley Bicí:Richard Hughes Bicí:Richard Hughes Keane je britská.
Dara Rolins.
Nejznámější písně: Pánu Bohu do oken, Cesta
Čechomor.
Daniel Landa.
Daniel Landa v Praze.
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
Prvouka pro 3. třídu NAŠE VLAST.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
THE BEATLES. The Beatles Brouci=Anglická rokenrolová kapela z Liverpoolu Brouci=Anglická rokenrolová kapela z LiverpooluAnglickárokenrolováLiverpooluAnglickárokenrolováLiverpoolu.
Emil František Burian
Tomáš Garrigue Masaryk
MADONNA GPJP Klára Šturmová 2.C.
Ahoj, jsem Vítkovický zámek a provedu Vás svou historií.
Martin Malý Prima.
Máte se na co těšit.. Moje první prezentace
Country Taylor Swift. country Taylor Swift Narozená: Povolání:zpěvačka, herečka, textařka, kytaristka Znamení: střelec Místo narození:
BEETHOVEN. MLÁDÍ Ludwig van Beethoven se narodil pravděpodobně 16. prosince 1770 v Bonnu, přesné datum jeho narození není známo, pouze datum pokřtění.
Sborový zpěv Porovnání způsobu zpěvu sborového a sólového M. Lejska, R.Havlík AUDIO-Fon centr. Brno Plzeň
MLÁDÍ Narodil se 14. července 1939 v Plzni. V mládí se toužil stát malířem a po ukončení školní docházky se v Praze neúspěšně pokoušel o studium výtvarného.
Anotace Prezentace seznámí žáky s vývojem českého big beatu a s jeho interprety. Uvědomí si jeho návaznost na světovou hudbu. V průběhu si nově získané.
JIŘÍ MYRON (BOHUMIL PROŠEK) HUMPOLEC OSTRAVA.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
N ÁZEV ŠKOLY : Z ÁKLADNÍ ŠKOLA N ETVOŘICE A UTOR : M GR. L UDMILA V ODEHNALOVÁ N ÁZEV : VY_32_INOVACE_18_ Č. PROJEKTU : OP VK 1.4 T ÉMA : Č ESKÁ POPULÁRNÍ.
OHMŮV ZÁKON Ohmův zákon vyjadřuje vztah mezi elektrickým odporem, napětím a proudem. Je pojmenován podle svého objevitele Georga Ohma. Zákon říká, pokud.
ČESKÉ HUDEBNÍ BAROKO. BAROKO - ÚVOD -je název uměleckého slohu ovlivňujícího všechny druhy umění -v hudbě se uplatňovalo od konce 16. do poloviny 18.století.
Celým jménem jako Onika Tanya Maraj. Narodila se 8
P!nk.
JAN HUS.
Karel IV. „Otec vlasti“ Filip Valla
Prezentace od Mervina Flandery
Název školy: Základní škola Netvořice
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/12
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Ludovico Einaudi Monika Kupková.
ČESKÁ STÁTNÍ HYMNA ICT 2 –
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Autor: Martin Pivnička
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Karel Svoboda zvuk mono Automaticke predvadeni PowerPoint 2002.
Karel IV. OTEC VLASTI
ALFONS MARIA MUCHA.
Před 100 lety 12. prosince 1915 se narodil nezapomenutelný zpěvák.
PŘÍRUČKA ČESKÝCH BÁSNÍKŮ, SPISOVATELŮ A HERCŮ
Nejznámější německé protiválečné písně
1. Ve kterém roce vypukla 1. světová válka
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

KAREL GOTT AUTOŘI : Jakub Janák, Martin Hruš

KAREL GOTT Narodil se 14. července 1939, v Plzni Karel Gott je český šlágrový zpěvák, herec a malíř. Je mnohonásobný držitel ocenění Zlatý slavík a po roce 1996 Český slavík. Dohromady jich má, i s posledním získaným v roce 2017, 42. Od roku 1965 se prodalo 50 milionů nosičů desek Karla Gotta, což z něj dělá nejúspěšnějšího českého interpreta dosud (aktuální k roku 2019). Dosud vydal 293 sólových alb v zahraničí i na domácí scéně. Kromě Slavíků dostal více než 120 televizních ocenění, 8 zlatých desek, 1 diamantovou desku, opakovaně se umisťoval na prvních příčkách hitparád a prodeje desek. Nazpíval celkem 978 písní. Spolupracoval s mnoha významnými umělci.

POČÁTKY A JEHO PŮSOBENÍ Karel Gott se v roce 1958 přihlásil na soutěž amatérských zpěváků, kde získal první místo a začal častěji vystupovat v různých kavárnách. Tato večerní vystoupení se dostávala do konfliktu s jeho zaměstnáním, a proto se v roce 1960 rozhodl definitivně odejít z ČKD a začít se věnovat profesionálně zpěvu (v dokumentu z roku 1986 na tento krok vzpomínal s tím, že pak míval časté špatné sny o tom, jak zpívá před sálem, kde sedí pouze jeho mistr a jeho otec, který říká: „Proč jen se ten chlapec raději nedržel řemesla...“). Začal studovat na pražské státní konzervatoři, kde studoval do roku 1963 operní zpěv u prof. Konstantina Karenina (žák ruského pěvce Šaljapina) a do roku 1966 studoval dálkově. Zpočátku u publika budil smíšené a kontroverzní pocity, způsobené jeho projevem, který se zcela vymykal zažitým trendům ze začátků 60. a celých 50. let v Československu. ZÁMEK KARLA GOTTA :

VYZNAMENÁNÍ A OCENĚNÍ Dne 3. května 1977 byl Karlu Gottovi propůjčen titul zasloužilý umělec a 30. dubna 1985 pak titul národní umělec. nejvyšší vyznamenání, které tehdy mohlo být uděleno za zásluhy v oblasti umění. V případě Karla Gotta se jednalo o reprezentaci Československa po dobu několika desítek let v cizině (Německo, Rakousko, Švýcarsko, USA, Polsko, SSSR, Venezuela atd.) a umělecké zásluhy doma. Bylo to vůbec poprvé, co nejvyšší umělecké ocenění získal zpěvák populární hudby.

ZNÁMÉ PÍSNĚ Být stále mlád Trezor Jdi za štěstím Včelka Mája Zvonky štěstí Stokrát chválím čas Nestarej se kamaráde Ráno jedu dál Lásko má PÍSEŇ :