Ploché střechy dvouplášťové

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Otvory v nosných stěnách
Advertisements

STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Ztužující věnce ST14 Ing. Naděžda Bártová.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Název operačního programu:
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
Název operačního programu:
Integrovaná střední škola, Slaný
stavebnictví POZEMNÍ STAVBY TEPELNÉ A ZVUKOVÉ IZOLACE STA 36
Základní zadání POPR (2009 ZS) 1.základní informace k sestavení modelu objektu 2.pro model použijte stávající projekt z výuky nebo jiný dostupný projekt.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Stavitelství 7 Zastřešení budov
VY_32_INOVACE_35_05 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
PLOCHÉ STŘECHY.
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví
Integrovaná střední škola, Slaný
Rekapitulace obsahu modelu Předmět: Počítačová podpora řízení K126 POPR Obor E ZS, 2011, K126 EKO Přednášky/cvičení : doc.Ing. P. Dlask, Ph.D. Cvičení.
STAVEBNICTVÍ Dřevěné konstrukce a stavby Obklady STA3
VY_32_INOVACE_36_01 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Plochá střecha do 5o odpady uvnitř úžlabí hřeben vpusť atika poklop atika.
Nejdůležitější část střechy?
Princip řešení Uvažujeme se střešními rovinami stejného sklonu
VY_32_INOVACE_35_14 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_MATERIÁL HYDROIZOLACE_Z1
Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_UPEVŇOVACÍ PRVKY_Z2
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů materiálů, vodorovné.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky jednotlivých střech a jejich.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů materiálů a jejich použití pro tepelné.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky plastů ve stavebnictví. všechny.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky šikmých střech vaznicových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení jak se kreslí jednoplášťová střecha, jak.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení stropů s rovným podhledem a zavěšených.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky střešních plášťů a druhů krytin.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 25 AnotaceMateriály.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky jednoplášťových plochých střech.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie montovaných skeletových staveb.
Brusné prostředky, tmely a plniče
Svlakové dveře CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_14
Nosníky roštové CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_16
podlahy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_16 Ing. Josef Kůra
Prokazování shody, certifikace
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Výměna stropních částí
Bozp, první pomoc při úrazu elektrickým proudem
Bourání postupným rozebíráním konstrukcí
BOZP při manipulaci s izolačními materiály
Zdroje surovin a jejich obnovitelnost
Ochrana proti škůdcům CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_PB_ZP_04
Základní tesařské konstrukce-spojení sedlem
Výpočet spotřeby materiálu Porotherm
Betonování plošných základů – pracovní postup
Měřítko a orientace výkresů
Montáž okapů A svodů CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_19
Povrchové úpravy vnějších omítek
všechny animace a obrázky - archiv autora
Další způsoby izolací proti zemní vlhkosti
Dopravní prostředky pro vodorovnou dopravu
Poruchy stropů a kleneb
Opravy kleneb CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_PB_ZP_05
věšadlo CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_18 Ing. Josef Kůra
Obklady vnější CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_15
Markýzy VY_32_INOVACE_02_024
Řešení cihelných vazeb porotherm
Nástavba se zvedáním střešní konstrukce
Bednění základového pasu a patky
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Transkript prezentace:

Ploché střechy dvouplášťové Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0762 Číslo materiálu VY_32_INOVACE_02_10 Název školy Střední odborné učiliště a Středisko praktického vyučování s.r.o., Zádveřice č. 5, Zádveřice –Raková, 763 12 Autor Ing. Josef Kůra Tematický celek Technologie - Přestavby budov Ročník 3. Ročník Datum tvorby říjen 2012 Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky dvouplášťových plochých střech.

Ploché střechy dvouplášťové Ploché střechy – souvislé konstrukce, tvořena několika vrstvami, nedostupná po zabudování závady se projevují později, škody jsou značné Sklony se udávají ve stupních nebo procentech 0°= 0% 3°= 5,2% 6°= 10,5% 10°= 17,6% Sklon 0°až 10° Vhodné jsou povlakové krytiny Dvouplášťové střechy Používají se v případě větší relativní vlhkosti Mezi samostatnou stropní konstrukcí a samostatnou střešní konstrukcí je větraný prostor pro odvádění par.

Ploché střechy dvouplášťové Pro ploché střechy se používají vnitřní odpady dešťové vody: Odpadní trouby jsou napojeny na kanalizační přípojku Plyny z kanalizace ohřívají odpadní trouby a ty nezamrzají Dvouplášťové ploché střechy: Skládají se z dvou plášťů, mezi nimi je větraný prostor Horní plášť nese krytinu Spodní plášť tepelnou izolaci Vzduch se do větracího prostoru dostává vstupními otvory na návětrné straně, zde se ohřívá a páru, kterou pojme, odvádí výstupními otvory na závětrné straně

Ploché střechy dvouplášťové Typy dvouplášťových střech: S nosným dolní i horním pláštěm – méně časté použití S nosným dolním pláštěm a neseným horním pláštěm S nosným horním pláštěm a se zavěšeným dolním pláštěm

Ploché střechy dvouplášťové Dvouplášťové ploché střechy s nosným dolním pláštěm a neseným horním pláštěm Použití u montovaných domů Bytová a občanská výstavba Železobetonová nosná konstrukce nese střešní panely s povlakovou krytinou Železobetonové klíny jsou se spádem k nosníkům se žlabem uprostřed střechy Dvouplášťové ploché střechy s nosným horním pláštěm a se zavěšeným dolním podhledem Zastřešení hal Podhledy jsou zavěšeny na ocelovém roštu

Ploché střechy dvouplášťové Otázky: Otázka: 6°odpovídá kolika procentům? Otázka: Dvouplášťové ploché střechy se skládají ze dvou částí. Jaký prostor se nachází mezi nimi? Použité zdroje: archiv autora

Ploché střechy dvouplášťové Odpovědi: 10,5% Mezi nimi je větrací prostor