Výměna dobré praxe v rámci projektu „Domovník-preventista“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní seminář k metodám evaluací aktivit v oblasti globálního rozvojového vzdělávání (GRV) Praha, 2010 Analýza monitoringu a evaluace globálního rozvojového.
Advertisements

Evaluace v mateřské škole
Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Středisko podpory poradenských služeb
Autoevaluace školy z pohledu poradce
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Podpora meziobecní spolupráce
METODY A TECHNIKY VÝZKUMU
Registrační číslo projektu: VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_11
Zlepšování jakosti.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Cesta ke kvalitě v praxi
Bakalářský seminář Úvod BP Závěr BP.
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Evaluační strategie a evaluační plán Prabir Ganguly EURO SERVICE GROUP, s.r.o. Seminář “Sebehodnocení projektu v rámci CIP EQUAL“, 27.
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE AUTOEVALUACE SLUŽEB ICT listopad 2006 (c) Radek Maca.
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
EKO VY_32_INOVACE_EKO_12 MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova:
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Střednědobé hodnocení Operačního programu Rybářství Ing. Kateřina Krylová.
Zapojení se do "evropských" procesů a diskusí o sociálním začleňování Sociální inkluze ve světle současného vývoje a nového programovacího období Seminář.
Informace k možnosti motivace municipalit k UR v rámci fondů EU a jiných zdrojů.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 10: Personální řízení v MSP.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Autorita Schopnost získat si respekt podřízených. Rozlišujeme formální, neformální a odbornou autoritu Autoritativní styl řízení Styl řízení založený.
Time mng. a osobní efektivita Lektor: Mgr. Stanislav Loskot, MBA 12. června 2015.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
PREZENTUJÍCÍ Rodinné audity Metodika opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života PhDr. Lada Nováková Mgr. Klára Čmolíková Cozlová.
Město Velké Hamry – inkluzivní opatření v oblasti vzdělávání Mgr. Štěpán Bolf, lokální konzultant.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Helena Krištofová
Efektivní Knowledge management
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
Místní plán inkluze + OP VVV
Akční plán Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období
Strategie regionu, obce
QUALITAS PRO PRAXIS 2 Reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_007/
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Intenzivní podpora škol
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Výměna dobré praxe v rámci projektu „Domovník-preventista“ Název projektu: Domovník-preventista, účinný nástroj sociálního začleňování a podpory sociálně situační prevence v obci Registrační číslo: CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_029/0003723 13. – 14. 3. 2019 Kadaň

EVALUAČNÍ PROCES V PROJEKTU DP začátek roku 2017 – zpracování I. (vstupní) části sebeevaluace přelom let 2017 /2018 – zpracování II. (průběžné) části sebeevaluace červen 2019 – červen 2020 (?) - zpracování III. (závěrečné) části sebeevaluace

EVALUACE na začátku hodnotila, jak je projekt nastavený Jak by to mělo fungovat? v průběhu projektu hodnotila pokrok Je realizován v souladu s plánem a předpoklady? Co se osvědčilo a co by se mělo příště udělat jinak? Čím je průběh projektu ovlivňován? S blížícím se koncem projektu bude hodnotit výsledky - Dosahujeme žádoucích změn?

Abychom mohli říct, jestli práce nás všech způsobuje nebo nezpůsobuje „žádoucí změny“, musíme vědět, čeho jsme chtěli dosáhnout. Proto se na začátku projektu kreslila teorie změny - vyjádření toho, jak by to celé teoreticky mělo fungovat. …aby evaluátor mohl tu ideální představu postupně srovnávat s tím, co se doopravdy děje.

Projekt „Domovník-preventista“ má nakreslenou cestu, kterou chce docílit změny k lepšímu

A jaké tedy „změny“ bude evaluace hledat? K čemu je vaše práce dobrá pro město: Zlepšení situace ve využívání obecních bytů v SVL ve smyslu zlepšení: - komunikace mezi obyvateli a mezilidských vztahů - hospodaření s bytovým fondem - veřejného pořádku a bezpečí v zatížených lokalitách … K čemu je vaše práce dobrá pro vás osobně: Zaměstnání a zvýšení kvalifikace 30 (+) domovníků-preventistů

Z toho, co evaluace zjistí, vznikají evaluační zprávy Z toho, co evaluace zjistí, vznikají evaluační zprávy. …evaluační zprávy jsou odborné dokumenty, které popisují, jak a proč to celé dopadlo tak, jak to dopadlo …evaluační zprávy obsahují doporučení, co s tím dál

A co je tedy pro evaluaci NEJDŮLEŽITĚJŠÍ ?

Pro evaluaci nejdůležitější jsou pravdivé a hutné informace, odpovědi na otázky, od vás všech. … od projektových manažerů a gestorů na MV o celém projektu, o jeho metodickém provedení … od koordinátorů domovníků a zastupitelů o situaci v jejich městech, včetně vlivu externích faktorů … od domovníků-preventistů o jejich lokalitách a vývoji situace v nich, problémech a potřebách … od lektorů vzdělávání o jeho zaměření a užitečnosti

Evaluátor opravdu čte vaše týdenní souhrny a hlášení Evaluátor opravdu čte vaše týdenní souhrny a hlášení. Jak jinak by se dozvěděl, co se u vás během pracovního dne děje? S čím jste se potýkali? Jaké situace jste řešili? … co se vám podařilo … co vás překvapilo

Fáze prvních měsíců činnosti domovníků-preventistů Když evaluátor získá data, může začít hodnotit. V projektu Domovník-preventista máme - z dubna 2017 zpracovanou Vstupní evaluační zprávu - z června 2018 zpracovanou Průběžnou evaluační zprávu, zhodnocující: Fáze oslovení a výběrového řízení pro výběr měst zapojených do projektu Fáze výběru zaměstnanců na pozice domovníků- - preventistů v zapojených městech Fáze prvních měsíců činnosti domovníků-preventistů Evaluační zpráva není tajná! …můžete si ji přečíst

Do závěrečné zprávy společně zkusíme situaci zhodnotit znovu. Některá data se v evaluaci sbírají proto, aby bylo možné srovnávat jejich vývoj v čase. Průběžná evaluační zpráva obsahuje také kapitolu Zhodnocení výchozí situace a prvních měsíců činnosti domovníků-preventistů v jednotlivých městech. Do závěrečné zprávy společně zkusíme situaci zhodnotit znovu.

Na závěr… Z hlediska evaluace lze v současné chvíli říct, že jako projekt Domovník-preventista jdeme po dobré cestě a zaměřujme se především na tu „preventivní“ část práce. Otázky k evaluaci směřujte na evaluátora… Ing. Jiřina Svitáková, MBA, Ph.D. jirina.svitakova@gmail.com