Příklady – cvičení 18. 10. 2018 1. Určete brzdnou dráhu auta s počáteční rychlostí 90 kmh-1, které se pohybovalo rovnoměrně zpomaleně a zastavilo za 5.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nerovnoměrný a rovnoměrný pohyb
Advertisements

Rovnice a nerovnice Slovní úlohy VY_32_INOVACE_RONE_15.
Dynamická viskozita Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Mgr. Anna Červinková Název prezentace (DUMu): 7. Kinematika – rozlišování pohybů a jejich skládání v prakt. úlohách.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 8 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. V čem se liší? Eva o hmotnosti 54 kg vyšplhala do výšky 4 metrů za 6.
ROVNOMĚRNÝ POHYB, PRŮMĚRNÁ RYCHLOST Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
Mechanika II Mgr. Antonín Procházka. Co nás dneska čeká?  Mechanická práce, výkon, energie, mechanika tuhého tělesa.  Mechanická práce a výkon, kinetická.
Volný pád a svislý vrh Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Mgr. Anna Červinková Název prezentace (DUMu): 14. Pohyby těles v gravitačním a tíhovém poli Země Název sady: Fyzika.
POHYB TĚLES PROTI SOBĚ – STEJNÁ DOBA Slovní úloha o pohybu I.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_54_POHYB TĚLES TEMA: FYZIKA.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Bc. František Vlasák, DiS. Název materiálu: VY_52_INOVACE_F7.Vl.33_Prumerna_rychlost_graficke_znazorneni.
Slovní úlohy o pohybu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Průměrná rychlost Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Pohyb těles Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
POHYB.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Mgr. Anna Červinková
Výpočet brzdné dráhy vozidla a pohyb ve směrovém oblouku Předmět: Teorie dopravy - cvičení Ing. František Lachnit, Ph.D.
6. Kinematika – druhy pohybů, skládání pohybů
NEROVNOMĚRNÝ POHYB 2 Název školy
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Pohyb těles-fyzika hrou
1. Čím se liší pohyby těchto těles?
Rovnoměrný pohyb Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Rovnoměrný pohyb A KONEC
PRŮMĚRNÁ RYCHLOST SLOVNÍ ÚLOHY
PYRAMIDA Kinematika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Linda Kapounová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
PŘEVODY JEDNOTEK Vypracuj vše do sešitu.
Základní škola a mateřská škola v Novém Strašecí
Popis pohybu hmotného bodu (kinematika)
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Práce Mechanická práce : jednotka práce: J (joule) = Nm = kg m2s-2
Grafy popisující pohyb
PRŮMĚRNÁ RYCHLOST SLOVNÍ ÚLOHY
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_12 Pohyb a klid tělesa -test
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
2. ROVNOMĚRÝ A NEROVNOMĚRNÝ POHYB
Rovnice a graf přímé úměrnosti.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Rovnoměrný pohyb konstantní (stejná) rychlost
Pohyb tělesa rychlost, dráha, čas.
Speciální teorie relativity
Slovní úlohy O pohybu 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Pohybové úlohy 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Seminár z fyziky.
Třída 3.A 8. hodina.
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Pohybové zákony Přecházet přes silnici nebo přes koleje může být.
Maminka začne roztlačovat kočárek, který je v klidu na vodorovné podlaze. Tlačí ho stálou silou o velikosti 9 Newtonů, která má také vodorovný směr. Za.
Příklady – cvičení ) Ventilátor točící se rychlostí 20 otáček za sekundu začne rovnoměrně zpomalovat s tím, že za 10 s poklesne frekvence.
Fyzika 7.ročník ZŠ Newtonovy pohybové zákony Creation IP&RK.
NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_02_F7_Hanak TÉMA: Pohyb tělesa
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Pohyby v homogenním tíhovém poli
Jako předvést výkon na práci
Vzorový výpočet slovní úlohy – dráha, čas
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Rovnoměrný a nerovnoměrný pohyb
Příklady - opakování Auto se pohybovalo 3 hodiny stálou rychlostí 80 km/h, poté 2 hodiny rychlostí 100 km/h, pak 30 minut stálo a nakonec 2,5 hodiny rychlostí.
Funkce Pojem funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
1. Homogenní gravitační pole - VRHY
Př 1: Kámen byl z výšky 10 m hozen kolmo nahoru rychlostí 15 m/s
Členění klasické mechaniky 1
Rovnoměrně zrychlený pohyb – příklady
Rovnoměrný pohyb po kružnici
Tečné a normálové zrychlení
Vzorový výpočet slovní úlohy – dráha, čas
Transkript prezentace:

Příklady – cvičení 18. 10. 2018 1. Určete brzdnou dráhu auta s počáteční rychlostí 90 kmh-1, které se pohybovalo rovnoměrně zpomaleně a zastavilo za 5 sekund. Určete rovněž jeho zrychlení. 2. Kabina výtahu se rozjíždí 1,5 s se zrychlením 2,5 ms-2, brzdí se stejně velkým zrychlením a po stejnou dobu. Jak dlouho jede výtah z přízemí do 9. patra, je-li konstrukční výška patra 2,85 m? 3. Kulička, jejíž rychlost v čase t = 0 byla nulová, se pohybuje se zrychlením 1,5 ms-2. V jistém místě své dráhy má rychlost 10 ms-1 . Jaké rychlosti dosáhne o sto metrů dále? Tření a odpor vzduchu zanedbáváme.