Zkušenosti s realizací projektu financovaného z programu IE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt CzechEkoSystem (Ekosystém pro rizikový kapitál)
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
ECVET v Programu celoživotního učení
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
FÁZE A CYKLUS SUMP: Od myšlenky k praktickým řešením Petr Kurfürst, Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Praha, Kongresové centrum
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
PRAVIDLA Desatero OP LZZ.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
Mentoring a Magistrát HR Know - How & Fórum personalistů Ing. Libor Peprný
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Základní informace o projektu  Název projektu:Posílení inovací prostřednictvím nových klastrových konceptů za podpory nově vznikajících a mezisektorových.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
0385 – Poradenské centrum pro podporu implementace opensource software Institut pro informační společnost, o.s. Lukáš Ligas,
Příprava projektu Komunitární program PROGRESS. Výzva 0&langId=enhttp://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=63.
Aktivní inovační podpora malých a středních firem v koridoru od Baltického po Středozemní moře.
Praktické rady a zkušenosti jak vytvořit RP, jak připravit program RP Eva Bosáková Národní kancelář EQUAL.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Struktura podnikatelského plánu
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
PREZENTUJÍCÍ Comenius Regio na Vysočině Pro koordinační schůzku dne připravil tým ComReg, prezentuje RNDr. Kamil Ubr.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Operační program URBACT III.  (Operační) program Evropské územní spolupráce kofinancovaný z Evropského fondu pro regionální rozvoj  Navazuje na program.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Představení dodatku smlouvy s DSO
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Olomouc, 18. září 2017 Alice Štollová Kovandová
Praha, 23. února 2017 Alice Štollová Kovandová
OP Meziregionální spolupráce
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Základy pro dobrý projekt
Krajský úřad Karlovarského kraje
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Evaluace projektu Martin Zahradník.
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Aktuality k územním studiím krajiny z hlediska IROP
Transkript prezentace:

Zkušenosti s realizací projektu financovaného z programu IE Ing. Michaela Novotná Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.

Projekt financován z programu Interreg Europe – II. výzva A Roadmap for Integrating Corporate Social Responsibility into EU Member States and Business Practises“ (ROAD CSR, PGI02364) Projekt financován z programu Interreg Europe – II. výzva Realizace projektu: 01/2017 – 12/2020 Vedoucí partner: Larnaca and Famagusta Districts Development Agency (Kypr) Další partnerské země: ČR (JAIP), Řecko, Španělsko, Norsko, Slovinsko, Itálie Věnovat - dedicate

Cíle projektu: zvýšit povědomí o společenské odpovědnosti firem (CSR) napříč širokou veřejností, malými i středními podniky a investory aplikovat principy CSR do malých a středních firem → zvýšit konkurenceschopnost Výstupy projektu: Studie o stavu společenské odpovědnosti firem v ČR Příručka „best practise“ CSR v ČR Akční plán CSR Politická doporučení na regionální úrovni

Zkušenosti s přípravou projektu: zkušený LP → polovina úspěchu relevantní počet partnerů v projektu podrobný popis zkušeností a zapojení jednotlivých partnerů dle plánovaných aktivit správné nastavení rozpočtu projektu → nepoddimenzovat, ale také být schopen plnit finanční milníky nenechávat odevzdání projektové žádosti na poslední chvíli

Zkušenosti s realizací projektu: bezproblémová komunikace s LP u některých partnerů problém dodržet stanovené „deadlines“ → je dobré ošetřit si případné sankce v partnerské smlouvě italský partner do projektu vůbec nenastoupil → komplikace především pro LP, ale i pro ostatní partnery (zdržení výstupů projektu) – v současné době probíhá výměna partnera, v souvislosti s tím dotisk upravených letáků, plakátů a roll-upu projektu (náklady navíc) proplacení vykázaných výdajů projektu – 5-6 měsíců po odevzdání reportu na CRR (1.report do 15.7.2017, platba na účet přišla 28.12.2017) oproti projektům z národních operačních programů je v programu IE jednodušší provést změny v projektu

Rady na závěr I: veškeré změny / problémy / nejasnosti v projektu komunikujte s LP, v případě potřeby i s CRR čerpejte finanční prostředky podle plánu účastněte se projektových jednání (i telekonferencí) mějte dostatek finančních prostředků na účtu – první platbu obdržíte nejdříve rok po zahájení realizace projektu, každou další v cca půlročních intervalech; nelze zapomenout ani na kofinancování projektu zapojte do realizace projektu regionální stakeholdery a politiky – jednodušší prosazení Akčního plánu

Rady na závěr II: pro realizaci projektu si zajistěte dostatek kvalifikovaných a jazykově vybavených zaměstnanců a expertů Zapojte se nejprve v roli projektového partnera a až v následném projektu v roli LP Pokud se v projektovém konsorciu „osvědčíte“, budete oslovováni i při přípravě dalších projektů

Webové stránky projektu:. www. interregeurope. eu/road-csr Facebook: Webové stránky projektu: www.interregeurope.eu/road-csr Facebook: https://www.facebook.com/roadcsr Twitter: https://twitter.com/roadcsr Ing. Michaela Novotná, odborný garant projektu Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s. Na Zlaté stoce 1619, České Budějovice novotna@jaip.cz