Dostupné z Metodického portálu ISSN

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P T Á C I PODPORA PRO VÝUKU
Advertisements

Ptáci v okolí školy.
Ptáci 4. ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Ptáci 3.ročník VY_32_ZAZNAM_Prv.I.3.D.04 Autor: Mgr. Anna Emingerová.
PTÁCI 3. a 4.ročník.
Přírodopis pro 7. ročník Trénink ptáků.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Zdroj obrazového materiálu
OBRATLOVCI ptáci.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
PTÁCI – INTERAKTIVNÍ HRA

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
C ČERNÝ PETR Ostré sykavky – C
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
P T Á C I PODPORA PRO VÝUKU
Společenstvo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka. Dostupné z Metodického portálu cz, ISSN 
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Základní škola a mateřská škola, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ NesoviceCZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:Člověk a jeho svět Ročník:2. Název učiva:Ptáci stálí, tažní a domácí Prezentace určena k výkladu učiva Autor:Mgr. Veronika.
PTÁCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
P T Á C I PODPORA PRO VÝUKU
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
POČASÍ KALENDÁŘ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
POČASÍ GRAFOMOTORIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Porozumění řeči – těžší varianta interaktivní
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Ptáci Radka Smetanová VY_32_ INOVACE_ ptaci_10
PUZZLE M Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Ptáci Poznávačka 7.ročník
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
HRY – hláska „Ž“ V prezentaci naleznete tři hry. Loto, které se hraje s dvěma hracími kartami, hra start–cíl, ke které budete potřebovat dvě figurky a.
Slabiky lu, le, li, lo, lá, lí Metodický komentář:
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Soubor interaktivních her z matematiky I.
BALONY a násobilky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Prvouka – části lidského těla a kostra
PEXESO Ostré sykavky – C
ZELENINA POZNÁVÁNÍ II. Do tabulky zapisuj poznanou zeleninu.
Jméno: Poznáš hudební nástroje? Doplň názvy.
PUZZLE P Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Kde bydlí Honzík? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. L. Gregoríková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Prezentace seznamuje děti s počasím a představuje také roční období
Dostupné z Metodického portálu ISSN
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Na konci si body spočítej a porovnej se svými spolužáky.
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, ve kterém podnebném pásu se vyskytují obilniny zmíněné v prezentaci (pšenice, žito, ječmen, oves). 2) Vyznač.
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
KVARTETO – hláska R Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Samohlásky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Rychlé počítání v časovém limitu 15 vteřin II.
Prvouka – Sídliště Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Rozlišování hlásek P, B, M
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
České bankovky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. PTÁCI I. PTÁCI STÁLÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Celkem je známo asi 9600 jejich druhů. PTÁCI Ptáci jsou dvojnozí teplokrevní obratlovci, kteří snášejí vejce. Vyznačují se opeřením, křídly vyvinutými z předních končetin a dutými kostmi. Dalším znakem je zobák, který je přizpůsoben k příjmu potravy. Celkem je známo asi 9600 jejich druhů.

Ptáky, kteří žijí v naší přírodě, můžeme rozdělit na stálé a tažné. PTÁCI Ptáky, kteří žijí v naší přírodě, můžeme rozdělit na stálé a tažné.

Stálí ptáci Stálí ptáci jsou zcela přizpůsobeni našim podmínkám i zimě. V zimě se živí kořínky, které najdou. Mnoho z nich se vyskytuje v blízkosti lidských obydlí, kde jim lidé do krmítek dávají potravu.

Tažní ptáci Tažní ptáci se chovají jinak. Vzhledem k tomu, že se většinou živí hmyzem nebo jinými živočichy (žáby, ještěrky), neměli by v zimě dostatek potravy. Proto, když přichází podzim, odlétají přečkat zimu na jih do teplejších krajin. Je to daleká cesta, často i přes moře. V jižních krajích je teplo a dostatek potravy.

PTÁCI STÁLÍ

VRABEC POLNÍ

SÝKORA KOŇADRA

SÝKORA MODŘINKA

KOS ČERNÝ

PĚNKAVA OBECNÁ

LABUŤ VELKÁ

KÁNĚ LESNÍ

HRDLIČKA ZAHRADNÍ

LYSKA ČERNÁ

KOROPTEV POLNÍ

BAŽANT OBECNÝ

VÝR VELKÝ

STRAKAPOUD VELKÝ

DATEL ČERNÝ

VRÁNA OBECNÁ

HAVRAN POLNÍ

STRAKA OBECNÁ

SOJKA OBECNÁ

KACHNA DIVOKÁ

SOVA PÁLENÁ

SÝČEK OBECNÝ

Použité zdroje [cit. 2018-2-11]. Dostupné pod licencí Public Domain na WWW: http://www.clker.com/clipart-159112.html [cit. 2018-2-11]. Dostupné pod licencí Public Domain na WWW: http://www.clker.com/clipart-3316.html [cit. 2018-2-11]. Dostupné pod licencí Public Domain na WWW: http://www.clker.com/clipart-3315.html [cit. 2018-2-11]. Dostupné pod licencí Public Domain na WWW: http://www.clker.com/clipart-3069.html Laitche[cit. 2018-2-11 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tree_Sparrow_August_2007_Osaka_Japan.jpg Sławek Staszczuk[cit. 2018-2-11 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Parus_major_m.jpg Luc Viatour[cit. 2018-2-11 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cyanistes_caeruleus_3_Luc_Viatour.jpg SonNy cZ at Czech Wikipedia[cit. 2018-2-11 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kos_cerny.jpg Andreas Trepte[cit. 2018-2-11 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Chaffinch_(Fringilla_coelebs).jpg Sanchezn[cit. 2018-2-11 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:CygneVaires.jpg Lukasz Lukasik[cit. 2018-2-11 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Buteo_buteo_1_(Lukasz_Lukasik).jpg Karelj[cit. 2018-2-11 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hrdlička_2.jpg?uselang=cs Alena Tučímová[cit. 2018-2-11 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Milíčovské_rybníky_-_lyska.jpg?uselang=cs Marek Szczepanek[cit. 2018-2-11 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Perdix_perdix_(Marek_Szczepanek).jpg Charlesjsharp[cit. 2018-2-11 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Common_pheasant_(Phasianus_colchicus)_male.jpg?uselang=cs Alena Houšková[cit. 2018-2-11 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bubo_bubo_Výr_velký_ZOO_Děčín.jpg?uselang=cs Andreas Eichler[cit. 2018-2-11 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:2015.05.08.-04-Kaefertaler_Wald-Mannheim--Buntspecht-Weibchen.jpg Steffen Hannert[cit. 2018-2-11 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Schwarzspecht.jpg Loz[cit. 2018-2-11 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Krähe_65(loz).JPG

Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ISSN 1802-4785. Použité zdroje Dezidor[cit. 2018-2-11 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pták_na_Staré_osadě.jpg Andreas Eichler[cit. 2018-2-11 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:2016.10.11.-08-Mannheim_Vogelstang--Elster.jpg Alena Tučímová[cit. 2018-2-11 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Milíčovský_les_-_sojka.jpg Acarpentier[cit. 2018-2-11 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Male_mallard_duck_2.jpg Steve Garvie[cit. 2018-2-11 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flickr_-_Rainbirder_-_Barn_Owl_(Tyto_alba).jpg Trebol-a[cit. 2018-2-11 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Athene_noctua_(portrait).jpg Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).