Recepty ,udělej si sám’.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Receptura Emulze.
Advertisements

Základy maskování Tomáš Pinkr.
Doškolovací seminář Laktační liga Věra Chvojková
Houbový koláč s parmezánem
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Směs není: moč krev vzduch dešťová voda destilovaná voda.
Kyselost a zásaditost látek
Pokrmy z brambor.
Laboratorní práce Sacharidy I. PaedDr. Jiřina Ustohalová.
Vánoční perníková vesnička
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Recept na perník.
Kyselost a zásaditost vodných roztoků. pH
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Hydroxidy Mgr. Helena Roubalová
Obor: 29–54-H/01 Cukrář Předmět: Suroviny Ročník: III.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
ZAČNEME menu.  POTŘEBUJEME:  6 vajec  250 g pískového cukru  1 dl oleje  1 dl vody  250 g polohrubé mouky  1 vanilkový puding  Lžíce kakaa  2.
Moučníky z litého těsta
Mexická kuchyně.
Příprava Vánoční večeře
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Ořechovo medové řezy Medovník.
Henna?. Co je henna? je keřík do výšky 2m (Lawsoniainermis) s malými, zelenými, vonnými lístky Lawsonia Inermis, Lawsonia Alba a Lawsonia Spinoza – známé.
Jméno : Ing. Renata Šandová
Staročeský medovník Ingredience: 100 g másla 150 g krupicového cukru
Recept jak udělat krtkův dort…
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
LABORATORNÍ PRÁCE Sacharidy II. PaedDr. Jiřina Ustohalová
Čokoládové muffiny Ingredience: Pokračujete kliknutím.
Neutralizace.
Lasaně zapečené se zeleninou
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
280 g hladké mouky 140 g másla 50 g mletých ořechů 10 g droždí kávová lžička cukru 2 lžíce mléka citronová šťáva citronová kůra kávová lžička mletého.
Omáčky.
Babiččiny Slíváky aneb švestkové kynuté buchty
Mramorová bábovka Od babičky.
Významné soli. Bezkyslíkaté soli NaCl – chlorid sodný –bílá krystalická látka –v přírodě se vyskytuje jako sůl kamenná (halit) –ve velké míře se nahází.
 meduňka (mast, olejíček)  sáček spařeného černého čaje přikládat na opar.
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
SUŠENKOVÝ SALÁM (Melisa) 22/01/15 | Recept | IrákIrák
Legendární série «Sibiřská kolekce balzámů» 18 let úspěchů! Více než 25 států.
TUKY = LIPIDY. Tuky Jsou estery vyšších (mastných) karboxylových kyselin a glycerolu.
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
PŘÍPRAVA MÝDLOVÉHO SLIZU
TUKY (LIPIDY).
Taky nemáte rádi Halloween?
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Recept – Hororové cupcakes
Autor : Mgr. Terezie Nohýnková
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Šlehačkový dort s ovocem
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha-východ
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Jak neznečišťovat vodu
SLOUČENINY.
Autor : Mgr. Terezie Nohýnková Vzdělávací oblast : Člověk a příroda
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně Libochovice
Vodiče: -látky vedoucí el. proud : kovy tuha vodné roztoky některých látek plyny za určitých podmínek Elektrické izolanty: -látky nevedoucí el. proud suchý.
Těžké šlehané hmoty / TŠH/.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
pH Kyselost nebo zásaditost roztoků
Transkript prezentace:

Recepty ,udělej si sám’

Zubní pasta 4 lžíce bílého jílu 1 lžíce skořice 5 lžic destilované vody pár kapek EO hřebíček, máta a eukalyptus 1 lžička panenského kokosového oleje 5g xylitu (není nutné), ale je to super - vše se smíchá dohromady Ústní voda 20g šalvěje 20 ks hřebíčku půl lžičky jedlé sody pár kapek EO eukalyptus a tea tree - ze šalvěje a hřebíčku se udělá vývar a potom se jen smíchá

Suchý šampon 1 díl kukuřičného škrobu 1 díl kakaa, upravuje se podle barvy vlasů kapku éterického oleje, např. levandule - vše se smíchá dohromady Práškový deodorant 2 lžíce škrobu 2 lžíce bílého jílu (popř. sody) může se přidat prášková šalvěj a EO - vše se smíchá dohromady

Tuhý deodorant 1 lžička kokosového oleje 1 lžička vosku 1 lžička kakaového másla 1 lžička jedlé sody 1 lžička škrobu pár kapek EO – ženy levandule a tea tree, muži cedr (popř. bergamot) a tea tree Vosk a máslo roztavíme ve vodní lázni. Jakmile máme roztaveno, vlijeme kokosový olej a sundáme z plotny. Do kapalné směsi přisypeme sodu a škrob, přikapeme esenciální olej(e). Rychle, ale dobře zamícháme a přelijeme do formy.

200 g pekarbonátu 50 g kyseliny citronové Prášek na praní základní složení: 100 g nastrouhaného kokosového mýdla 360 g sody na praní - smícháme dohromady (jedna prací dávka je 70 g) na bílé prádlo přidáme: lžíci perkarbonátu pokud se pere na 40 a níž, přidá se ještě TEAD (tetraacetylethylendiamin) Prášek do myčky 100 g sody na praní 100 g sody bikarbony 50 g kyseliny citronové 50 g soli do myčky plus sůl do zásobníku a ocet do leštidla nebo 200 g pekarbonátu 50 g kyseliny citronové

díl octu díl destilované vody díl alkoholu - smíchat dohromady WC dezinfekce mísy: půl hrnku perkarbonátu sodného a zalít vroucí vodou, vyštětkovat dezinfekce prkýnka: 10% roztok kyseliny citronové (10 g kyseliny plus 90 ml vody) Leštidlo na skla díl octu díl destilované vody díl alkoholu - smíchat dohromady