Pro splnění úkolů je pracovní list, který je přílohou této prezentace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Advertisements

ZÁSADY PRVNÍ POMOCI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ;
Souřadnicová síť, určování zeměpisné polohy
A to je ta krásná země... Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu
Mobilní aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_20.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
POZVÁNKA Mgr. Alena Ščuková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Ščuková. Dostupné z Metodického portálu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
VY_52_INOVACE_03/2/33_ZEMĚPIS Severní Evropa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: III/2 – Inovace.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Jan Pravda NÁZEV: VY_32_INOVACE_02C_05_ Obyvatelstvo ČR TEMA:Česká republika ČÍSLO.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Londýn II.- oblasti cestovního ruchu Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné.
Anotace – Měsíce v roce Anotace Pracovní list k procvičení slovní zásoby – doplnění chybějících slov, spojování slov s čísly měsíců, křížovka, spojování.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
Spolupráce průvodce cestovního ruchu s cestovní kanceláří
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Vztahy mezi organismem a prostředím – ekologická přizpůsobivost organismu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka.
Vízum a vízové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Půda – minerální látky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Průvodce CR a skupiny návštěvníků
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, kde se nachází podnebné pásy zmíněné v prezentaci a vyznač je na mapě. 2) Na kterých kontinentech je možné.
Finanční gramotnost Základní pojmy
ČASOVÉ ÚDAJE – prezentace k pracovnímu listu Člověk a příroda Praktická škola jednoletá nebo dvouletá ZŠ speciální – 2. stupeň Autorem materiálu a všech.
Orgány a organizace cestovního ruchu ve světě
STEJNÉ Pracovní listy Poznáš, které obrázky jsou stejné? Najdi je a spoj. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer.
Geografie ostrovů Řešení úkolů vypracovali:
ČLOVĚK – NAŠE TĚLO Pracovní listy
Násobilka se zvířaty 9x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Násobilka se zvířaty 7x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název projektu: Moderní škola
Pracovní listy zaměřené na vybavení jízdního kola
ANIMALS OPAKOVACÍ HRA Mgr. Bc. Lucie Hušková ZŠ a MŠ Kamenná 404/4,
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Úvodní lekce, opakování
ČASOVÉ ÚDAJE – prezentace k pracovnímu listu Člověk a příroda Praktická škola jednoletá nebo dvouletá ZŠ speciální – 2. stupeň Autorem materiálu a všech.
Ruský obrázkový slovník XLI Ve škole – В школе
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
CESTOVNÍ RUCH AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Násobilka se zvířaty 5x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
CESTOVNÍ RUCH JAKO SYSTÉM
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Rovnice s absolutními hodnotami
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Ruský obrázkový slovník XXX. Slovesa A
Ruský obrázkový slovník XX Hudba – музыка
Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - druhé největší sdružení v ČR ( ) členů - založeno 1990 Základní poslání a cíle Sdružení:
Urbanizace Zdroj obrázku: 5
KARTY NA PŘIŘAZOVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Kolik je...? Pracovní listy
Interaktivní příklad na dělení proudu v elektrickém obvodu
Ing. Gabriela Bendová Karpytová
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Pro splnění úkolů je pracovní list, který je přílohou této prezentace. Cestovní ruch Zdroj: 4 Prezentace je určena pro samostatnou práci s odkazy na internetové zdroje. Pro splnění úkolů je pracovní list, který je přílohou této prezentace. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Zicha. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Cestovní ruch, turismus, turistika Úvod Úkol č. 1 Úkol č. 2 Dokážete definovat pojem cestovní ruch? Jaký je rozdíl mezi cestovním ruchem, turismem a turistikou? Vyhledejte na internetu. Kdo je turista a jaký je rozdíl mezi turistou a migrantem? Úkol č. 3 Úkol č. 4 Google Nápověda Google

Lokalizační předpoklady Cestovní ruch je ve světě zastoupen nerovnoměrně, což je ovlivněno určitými předpoklady. Uveďte příklady lokalizačních faktorů, kvůli kterým lidé cestují na určité místo. Využijte nabídky možností (přiřaďte), případně doplňte další. Zapište do pracovního listu. Úvod Úkol č. 1 Lokalizační předpoklady Přírodní Kulturně-historické Selektivní Realizační Úkol č. 2 Úkol č. 3 Úkol č. 4 Možnosti: služby spojené s cestovním ruchem, horské oblasti, stavební památky, zážitkové aktivity, adrenalinové sporty, pobyt u moře, technické památky, ubytovací a stravovací zařízení, sportoviště, zájezdy pro seniory nebo rodiny s dětmi, dopravní infrastruktura, sportovní utkání a události, koncerty, náboženské akce. Google

Mezinárodní cestovní ruch Úvod Graf: Mezinárodní turismus – počet příjezdů (1995–2017) Úkol č. 1 Prohlédněte si graf mezinárodního turismu – počet příjezdů. Jaké faktory podle vás ovlivnily skutečnost, že se za období cca dvaceti let počet příjezdů zvýšil téměř třikrát? data.worldbank.org Mezinárodní turismus – počet příjezdů Úkol č. 2 Úkol č. 3 Úkol č. 4 Graf: Mezinárodní turismus – počet příjezdů (1995–2017), vybrané státy Sledujete vývoj počtu příjezdů turistů u vybraných států. Které státy měly ve sledovaném období největší tempo růstu počtu příchozích turistů? Dokážete zdůvodnit pokles v počtu příchozích turistů po roce 2015 v Egyptě a Turecku? data.worldbank.org Mezinárodní turismus – počet příjezdů, vybrané státy Google

Nejvyhledávanější destinace data.worldbank.org Mezinárodní turismus – počet příjezdů Vytvořte pořadí prvních pěti nejnavštěvovanějších států podle World Tourism Organization. Doplňte o pořadí prvních pěti států podle příjmu z cestovního ruchu. Úvod data.worldbank.org Příjmy z cestovního ruchu Úkol č. 1 Volitelný úkol Z údajů o mezinárodním turismu organizace „World Tourism Organization“ doplňte k uvedeným regionům na mapě v pracovním listu vždy stát s největším počtem příchozích turistů () a stát s největším příjmem z turistického ruchu ($). Úkol č. 2 data.worldbank.org Mezinárodní turismus – počet příjezdů Úkol č. 3 data.worldbank.org Příjmy z cestovního ruchu Úkol č. 4 Kvíz: Víte, které místo bylo podle ze studie Mastercard Global Destination Cities Index v roce 2018 nejnavštěvovanější? i.Dnes.cz – cestování A. Londýn B. Paříž C. Bangkok C. Hongkong Google Nejnavštěvovanější země světa Nejnavštěvovanější města světa Top 10 Most Visited Countries In The World 2018 Zajímavosti:

Vliv na životní prostředí Dokážete popsat negativní důsledky rostoucího objemu mezinárodního turismu ve světě na životní prostředí? Je žádoucí cestovní ruch s ohledem na životní prostředí utlumovat? Úvod Úkol č. 1 Úkol č. 2 http://www.vitejtenazemi.cz Turismus a cestovní ruch Úkol č. 3 Úkol č. 4 i.Dnes.cz Turismus je pohromou pro celou planetu, tvrdí odborníci Počet příjezdů mezinárodního turismu a odhadovaný vývoj do r. 2030 Google

Graf: mezinárodní cestovní ruch – počet příjezdů (1996–2017) Miliardy Zdroj: 5

Graf: mezinárodní cestovní ruch – počet příjezdů (1996–2017) u vybraných států Zdroj:5

Správně!

Zkuste znovu!

Použitá literatura a zdroje obrázků: Anděl, Jiří. a kol.: Makroregiony světa. Regionální geografie pro gymnázia. Praha: Nakladatelství České geografické společnosti, 2010. ISBN 978-80-86034-78-2. Klímová, Eva. Školní atlas světa. Praha: Kartografie Praha, 2007. 2. vyd. ISBN 978-80-7011-925-9. Matoušková, Alena a kol.: Geografie pro střední školy. Socioekonomická část. Praha: SPN, a. s. 2014. ISBN 978-80-7235-545-7. Wikipedia.org. MoonSoleil.Paris Parvis des Droits de l'homme towards Eiffel Tower.jpg. [online]. 2009. [cit. 2019-03-11]. V licenci Creative Commons Attribution 2.0 Generic dostupný na WWW: <https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Paris_Parvis_des_Droits_de_l%27homme_towards_Eiffel_Tower.jpg/>. Dataworldbank.org. International tourism, number of arrivals. [online]. [cit. 2019-03-09]. V licenci Creative Commons BY-SA dostupné na WWW: <https://data.worldbank.org/indicator/ST.INT.ARVL?end=2017&start=1995&view=chart>.