„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Výzkum efektivnosti fungování veřejné správy Interní grant VŠP Jihlava Měrtlová - Nečadová - Kovář.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
MPO Odbor podnikatelského prostředí a vnitřního obchodu Aktualizovaný Národní akční plán společenské odpovědnosti organizací v České republice Ing. Hana.
CZ  Územní plán  Evropské indikátory udržitelného rozvoje  Analýza brownfieldů  Studie udržitelné MHD ve Vsetíně  Přenos dobré praxe a zkušeností.
Diplomové práce pro CE WOOD a) Bilance toku materiálu pilařského provozu b) Závislost kvality vstupní suroviny na kvalitu výstupních produktů pilařského.
Místní Agenda 21 Ing. arch. Marie Petrová MMR. PS URROU
1 5. Zasedání PS pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Aktualizace SUR ČR Hlavní změny po veřejných diskusích Ing. Igor Hartmann Ministerstvo pro.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Jsou venkovské školy horší než městské?
Dopravní modely v SUMP Jitka Ondráčková
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Plány udržitelné městské mobility-aktuální témata
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Josef Středula, předseda ČMKOS
Postup Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Členská schůze MAS Nepomuk,
KONCEPT NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Science centrum Lázně Chomutov???
Vlastní hodnocení školy Vítejte na dnešní přednášce RNDr. Jiří Kuhn,
Regionální environmentální centrum ČR
Hlavní město praha a integrace cizinců
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Zpráva o uplatňování ÚP
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Společenská odpovědnost ve školství
Praktické rady pro účast v Ceně hejtmana
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Náměty pro činnost Národního fóra
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Městský úřad Žďár nad Sázavou
Adaptace jedinců v novém pracovním prostředí
Evaluace a hodnocení Evaluace Autoevaluace ©.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
PhDr.Hana Pazlarová, Ph.D
Zpráva o uplatňování územního plánu
Pozemkové úpravy.
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Kraj Vysočina, CAF a cesta ke zlatu
Centralizované rozvojové projekty 2017
PhDr.Hana Pazlarová, Ph.D
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Česká společnost pro jakost
Rodinná politika v Olomouci 2015
MŠ Dvouletky, Praha 10 v projektu SRP
Akční plán - plánované společné aktivity
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Život bez střeva , Praha.
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa
FÓRUM ZDRAVÉHO MĚSTA JILEMNICE Erbovní sál Krkonošského muzea
Transkript prezentace:

„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“

Úvod prezentace 1. Zdravé město a MA 21 a město Chrudim 2. Sebehodnocení města pro potřeby auditu UR 3. Výsledky auditu UR 4. MA 21 jako systém

1. Zdravé město a MA 21

od roku 2001 realizujeme MA 21 prostřednictvím projektu Zdravé město důležitý prvek MA 21 - zapojování veřejnosti jednotícím rámcem celého procesu je podpora udržitelnosti, zdraví a kvality života Zdravé město je : dlouhodobý a stale vyvíjející se projekt, předpokládá aktivní zapojeni obyvatel do rozvojových aktivit města nelze chápat pojem „Zdravé město“ jako současny a ukončeny stav města ZM a MA 21= dlouhodobý program místního zlepšování = odstranění nesouladů Zdravé město se zabývá všemi oblastmi života ve městě, které mohou mít vliv na zdraví a pohodu obyvatel.

od roku 2006 naplňujeme kategorii „B“ dle kritérií MA 21 rok 2011 - pilotní testování metodiky pro kategorii „A“ MA 21 rok 2012 - zpracování auditů UR dle schválené metodiky rok 2013 byl zaměřen na oponenturu auditu UR

2. Sebehodnocení města pro potřeby auditu UR

V průběhu roku 2012 a začátkem roku 2013 probíhalo zpracování sebehodnocení města v 10 oblastech udržitelného rozvoje Tyto oblasti kopírují Aalborgské závazky Pro zpracování je důležitý vytvořený funkční systém komunikace a spolupráce v rámci jednotlivých odborů a vedení města Sebehodnocení nám pomohlo shromáždit jednotlivá data, dát je do systému a vzájemných vazeb 1. Správa věcí veřejných a územní rozvoj 2. Životní prostředí 3. Udržitelná spotřeba a výroba 4. Doprava 5. Zdraví obyvatel 6. Místní ekonomika a podnikání 7. Vzdělávání a výchova 8. Kultura a místní tradice 9. Sociální prostředí 10. Globální odpovědnost

Sebehodnocení vyžaduje vyšší nároky na odvedenou práci, vyšší angažovanost zaměstnanců městského úřadu Požadavky na jednotlivá kritéria auditu mají vzestupnou tendenci

K čemu nám přispělo sebehodnocení? větší pořádek v dokumentech a jejich uspořádání a vzájemné provázání spolupráci mezi jednotlivými odbory MěÚ vytvoření funkčních pracovních týmů k jednotlivým oblastem UR – pokračující spolupráce MěÚ, NNO a dalších organizací i v oblasti systémových věcí získání odborných doporučení pro další rozvoj města přispění ke kvalitnímu a celkovému rozvoji města v souladu s UR při společných diskusích s veřejností

Průběh auditu UR změřili jsme si rozvoj města podle evropských Aalborgských závazků postupovali jsme podle schválené metodiky, která byla tvořena experty v ČR v průběhu měsíců května až září 2013 probíhaly návštěvy jednotlivých oponentů a konzultantů přímo ve městě diskuse s pracovními týmy doplnění auditu

z auditu vyplynulo, že v některých dílčích oblastech jsou výsledky dobré, excelentní, ale někde jsou věci, které musíme postupně dořešit Audit UR jedna z analýz podkladu pro strategické plánování Téma Hodnocení Podmínky 1. Správa věcí veřejných a územní rozvoj splňuje ne 1 2. Životní prostředí ano 3. Udržitelná spotřeba a výroba 4. Doprava 5. Zdraví obyvatel ne 6. Místní ekonomika a podnikání 7. Vzdělávání a výchova 8. Kultura a místní tradice 9. Sociální prostředí splňuje, excelentní výsledky 2 10. Globální odpovědnost