ZVÍŘATA V ZIMĚ Některé živočichy můžeme vidět ve volné přírodě i v zimě. Tito živočichové si dokážou udržet stálou tělní teplotu, i když je venku zima.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Advertisements

Život v zimní přírodě Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.26
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor: Mgr. Jaroslava Novotná, Název: VY_12_INOVACE_35_PŘÍRODA Téma: Zvířata.
Veverka obecná Autoři:Barbora Pešičková Iveta Hejnová.
Prvouka 3. ročník Gabriela Mikulková 2012
Tulák sob a jiné zajímavosti
Živočichové našich polí Savci 4. ročník
Prvouka – 2. ročník ZŠ Otázky ke KM na téma: „P O D Z I M „
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
zvířata Ve volné přírodě
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.14 Anotace: Prezentace popisuje význam lesa, faunu a floru lesa. Vzdělávací oblast: Význam lesů Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Podkmen: OBRATLOVCI Třída: SAVCI.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
EVVO Prvouka 3. ročník ZŠ „ŽIVÁ PŘÍRODA“
Živočichové ve volné přírodě - savci
Přezimující živočichové
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_404_ŽIVOČICHOVÉ V ZIMNÍ PŘÍRODĚ Téma: STOPY.
Pří_276_Živá příroda_Zvířata v zimě Autor: Mgr. Marie Pížová
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
VY_32_INOVACE_10_ Přírodověda pro 4. ročník
Pří_179_Rozmanitost přírody _ Srnec obecný Autor: Mgr. Eliška Galíková
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: listopad 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1.
Pří_179_Rozmanitost přírody _ Srnec obecný Autor: Mgr. Eliška Galíková
Základní škola a mateřská škola, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ NesoviceCZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
 VZHLED VZHLED  ROZŠÍŘENÍ ROZŠÍŘENÍ  ŽIVOT A POTRAVA ŽIVOT A POTRAVA  ROZMNOŽOVÁNÍ ROZMNOŽOVÁNÍ  ZDROJE ZDROJE Pro zobrazení obrázku- KLIKNĚTE.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP.
Zima je čas odpočinku, zastavení a klidu.
ZVÍŘÁTKA V ZIMĚ Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost
VY_32_INOVACE_16 Zvířata v lese. 4. ročník. Jméno:
Ekosystém rybník Živočichové Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov Mgr.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_7/17_Živočichové Téma: Hlodavci Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Je podzim ‒ zvířátka se připravují na zimu
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_15_Živočichové a rostliny v ročních obdobích Šablona číslo : XVISada číslo: 1Pořadové číslo DUM: 15 Autor: Mgr.Lenka Dědečková.
ZVÍŘATA SEVERNÍ AMERIKY - NÁSOBENÍ MIMO OBOR NÁSOBILEK VYPÁTREJ PODLE INFORMACÍ A OBRÁZKU UKRYTÉ ZVÍŘE. VYBER SI LIBOVOLNÉ POLÍČKO. VYPOČÍTEJ PŘÍKLAD A.
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_17_Člověk a příroda Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Ekosystém pole Ptáci Přírodověda 4. ročník
VY_32_INOVACE_Sib_III_16 Dřeviny
VY_32_INOVACE_06_Rozmanitost přírody-živočichové v lese
URČETE JEDNOTLIVÁ ROČNÍ OBDOBÍ
Veverka obecná Sciurus vulgaris.
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_III.Vu_ZVÍŘATA.
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
PODZIM SPUSŤ: F5.
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_12_PODZIM TÉMA: PODZIM
Lesní zvířata.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření říjen Ročník
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_19_podzim
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.1 ROK a ROČNÍ OBDOBÍ fotografie - vlastní.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_17_ lesní zvířata
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.28_Zima Datum: 3.
Les v průběhu roku Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
PTÁCI - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Živočichové v lese 3. ročník.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Helena Petrůvová Název: VY_32_INOVACE_02_PRVOUKA_PODZIM.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace autor: Helena Petrůvová název: VY_32_INOVACE_16_PRVOUKA_JARO.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Transkript prezentace:

ZVÍŘATA V ZIMĚ Některé živočichy můžeme vidět ve volné přírodě i v zimě. Tito živočichové si dokážou udržet stálou tělní teplotu, i když je venku zima. Patří mezi ně hodně ptáků a savců.

Ptáky, které spatříte po celý rok, nazýváme stálí ptáci Ptáky, které spatříte po celý rok, nazýváme stálí ptáci. V zimě se živí uschlými semeny a bobulemi rostlin. Je to např.: 2 1 S _ _ _ _ A H _ _ _ B V _ _ _ _ C

V zimě mohou lidé pomoci ptákům tím, že jim budou do krmítek sypat olejnatá semena, např. semena lnu, slunečnice, jádra ořechů, tykví, jablek. 5 4 3 S _ _ _ _ A K _ S K _ _ _ _ E

Někteří savci jsou celou zimu aktivní v podzemí, např. krtek Někteří savci jsou celou zimu aktivní v podzemí, např. krtek. Jiní se pohybují ve volné přírodě, např. srnec, liška, zajíc. 5 6

POMOC ZVÍŘATŮM Aby zvířata mohla přežít dlouhou zimu, mohou jim lidé pomoci tím, že jim donesou jídlo do krmelce. Mezi ně patří: Seno Sůl Kaštany Žaludy 7 Pokud nemrzne, mají zvířata rády i staré jablka a řepu. Pečivo do krmelců nenoste, mohli byste zvířatům spíše uškodit.

ZVÍŘATA, KTERÁ V ZIMĚ NEUVIDÍME Někteří živočichové přečkávají zimu ukrytí ve skrýších. Teplota jejich těla se mění podle teploty okolního prostředí. Patří mezi ně např.: J _ _ _ _ _ _ A H _ D Ž _ _ A

ZVÍŘATA, KTERÁ V ZIMĚ NEUVIDÍME Také někteří savci přečkávají zimu v úkrytech – spí zimním spánkem. Patří mezi ně např.: 8 N _ _ _ _ _ R J _ _ _ _ _ C J _ _ _ K

HLAD Koncem zimy mají zvířata největší hlad. Některým živočichům nestačí zásoby, které si připravili a tak se vydávají ze svých úkrytů za potravou. Myši do sýpek obilí, veverky vylézají ze svých hnízd na strom a z větví okusují sušené houby, které si tam na podzim připravily. Vlci často z hladu napadají ustájená hospodářská zvířata.

PŘIŘAĎ SPRÁVNOU VĚTU KE ZVÍŘÁTKU SPÍM V BAHNĚ POD VODOU SPÍM V HNÍZDĚ Z LISTÍ A TRÁVY SPÍM V DÍŘE POD PAŘEZEM SCHOVÁVÁM SE V DUTÉM STROMĚ ZIMU NEPŘESPÁVÁM SPÍM V POTOCE V DÍŘE VE BŘEHU ODLÉTÁM DO AFRIKY LOVÍM RYBKY U ŘEKY

VYBER ZVÍŘÁTKA, KTERÁ MŮŽEME VIDĚT V ZIMĚ V PŘÍRODĚ: 8 6 9 1