DOCSIS, kabelové modemy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Topologie sítí Sériová (serial) Sběrnice (bus) Kruh (ring), Dual ring Hvězda (star) Stromová (tree), mesh Smíšená (mixed)
Advertisements

Technologie v metalických přístupových sítích Ing. Libor Michalek, Ph.D Tato přednáška je podporována projektem č. CZ.1.07/2.2.00/ „Společné.
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Osobní management Tomáš Procházka.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Komunikace řídících jednotek II. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku.
Přenos audio- video signálů z operačních sálů do učeben MUDr. Dalibor Janeček Ph.D. MUDr. Lukáš Lavička Prof. MUDr. Ivo Šlapák CSc.
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_18_PORTY.
ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV : VY_32_INOVACE_10_09_F9_Hanak AUTOR : Ing. Roman Hanák TÉMA : Vedení elektrického proudu v polovodičích.
POS 40 – 83. Základy datové komunikace - MULTIPLEX Kmitočtovým dělením (FDMA) – Přidělení kmitočtu jednotlivým uživatelům = šířka pásma se rozdělí na.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Mikrovlnné přenosy Mikrovlnné.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Systémy moderních elektroinstalací.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
0 Situace areálu 2 Iveco ve Vysokém Mýtě HALA M1 SVAŘOVNA.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Systémy moderních elektroinstalací.
Připojení k internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_2_10_Připojení k internetu.
Strukturovaná síťová konfigurace Členění sítí dle rozsahu (PAN, LAN, MAN, WAN) techniky zvyšování propustnosti LAN technika zvyšování spolehlivosti LAN.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELII- 6.1 ZAPOJENÍ VF ELII-
 Organizace WECA = WiFi Aliance vytvořila WiFi  WiFi - signalizuje vzájemnou kompatibilitu  Založeno na standardu  b – 2,4 GHz,
Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 Vývoj a koncepce nového univerzitního webu Ondřej Kudlík
INTERNET. Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Způsoby připojení k internetu
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Internet komunikace.
Možnosti připojení k internetu
Tutoriál ~ eKnihy Stahování
Optický kabel (fiber optic cable)
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
Informace a informační zdroje
Elektronické zesilovače
LED TISKÁRNY, PLOTTER, MODEM A POČÍTAČOVÉ REPRODUKTORY
Modulace a kódování digitálního vysílání
Poměr.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
INTERNET Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_14_20 Internet   Vyjmenujte 3 způsoby připojení k internetu. Jak vznikl název internet? Jaké možnosti internet uživateli.
Tato prezentace byla vytvořena
NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_05_F9_Hanak TÉMA: Střídavý proud
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r. o., Orlová Lutyně
Přenos tepla Požár a jeho rozvoj.
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Finanční matematika 4. (finanční gramotnost) Složené úrokování
Propojení UIS s knihovnami
IKI jako prostředek pro komunikaci mezi VS a občany Pavel Parma
Novinky v Záznamníku učitele
FM- frekvenční modulace
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r. o., Orlová Lutyně
Elektromagnetická slučitelnost
MODEM.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Analogové násobičky.
Úvod do počítačových sítí
GPRS, EDGE, CDMA, WiFi, vytáčené připojení, linka euro ISDN, ADSL
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
10Base2 # # # # # # # Tenký (thin) Ethernet
Úroveň přístupu ke komunikačnímu médiu
Počítačové sítě Úvodní přednáška
4. Analogový vs. digitální signál
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

DOCSIS, kabelové modemy STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA NA PROSEKU EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND DOCSIS, kabelové modemy PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Podpora kvality výuky informačních a telekomunikačních technologií ITTEL CZ.2.17/3.1.00/36206

Systémy kabelové televize CATV Datové přenosy po sítích kabelové televize zejména ve městech a na sídlištích je rozšířena kabelová televize CATV tzv. standard DOCSIS, aktuálně již verze DOCSIS 3.0 využití těchto koaxiálních rozvodů pro připojení k Internetu po připojeném koaxiálním vedení se zároveň šíří TV vysílání i datové kanály v různých oddělených frekvenčních pásmech u koncového uživatele tzv. kabelový modem rozdělení frekvenčních pásem modulace a demodulace datových signálů komunikace s centrální jednotkou v hlavní stanici (tzv. headend) STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA NA PROSEKU

Systémy kabelové televize CATV Datové přenosy po sítích kabelové televize kanály z frekvenčního pásma 5-65 MHz se využívají pro směr vzestupný (upstream), kanály z pásma 65-850 MHz pro sestupný (downstream) šířka datového kanálu různá pro oba směry přenosu – pro směr sestupný 8 MHz (odpovídá šířce TV kanálu), pro směr vzestupný 0,2 nebo 3,2 a 6,4 MHz možnost sdružit současně několik kanálů pro datový přenos – vyšší výsledná přenosová rychlost pro datové kanály se používají vícestavové QAM modulace (16, 64, 256) pro směr vzestupný i modulace QPSK (4-PSK) přenosová rychlost závisí na použité modulaci a šířce datového kanálu ve směru sestupném až 55 Mbit/s (při sdružování kanálů až 200-400 Mbit/s) ve směru vzestupném až 10 Mbit/s (sdružením několika kanálů lze dosáhnout až 100 Mbit/s) STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA NA PROSEKU

Systémy kabelové televize CATV Příklad výpočtu přenosové rychlosti Vypočítejte přenosovou rychlost vp CATV přípojky v sestupném směru, když je použita 64-QAM modulace s modulační rychlostí vm = 8 MBd. Řešení: Širokopásmové modemy xDSL a kabelové modemy disponují o několik řádů vyšší přenosovou rychlostí než úzkopásmové telefonní modemy. Zvyšování přenosové rychlosti je obecně možné zejména pomocí: Zvyšování šířky frekvenčního pásma (a tím modulační rychlosti) Zvyšováním počtu stavů modulace STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA NA PROSEKU

DĚKUJI ZA POZORNOST Střední průmyslová škola na Proseku, 2013 STŘEDNÍ