Otto Plášek, Jaromír Zelenka, Lukáš Raif

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Advertisements

Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ VY_32_INOVACE_14_1_5 HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná.
ELI extreme light infrastructure. Mezinárodní projekt ELI 13 Evropských zemí: 40 vědeckých a akademických institucí CNRS, LASERLAB, Max Born Institute.
Centrum energeticky efektivních budov Základní informace o projektu.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Diplomové práce pro CE WOOD a) Bilance toku materiálu pilařského provozu b) Závislost kvality vstupní suroviny na kvalitu výstupních produktů pilařského.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova.
Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Moderní metody navrhování převodových ústrojí
Úvod do projektového řízení
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
Frézování ozubených kol, drážek ve šroubovici - test
Procesní management v oddělení logistiky
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
Odborné učiliště Chroustovice
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky
Optimalizace výkonu linek pro stáčení piva do lahví
Vedoucí práce: Ing. Lenka Ližbetinová, Ph.D.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Optimalizace materiálového a informačního toku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti.
Architektonická kompozice
Projev kandidáta na rektora Českého vysokého učení technického v Praze
Katedra konstruování strojů
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Finanční analýza ve vybraném podniku ve vztahu k podpoře řízení
Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Zdanění provozu motorových vozidel v České republice Autor Bakalářské práce: Irena Záhorková.
Digitální učební materiál
ELEKTROTECHNICKÉ MATERIÁLY
Systémy řízení silniční dopravy
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický Logistický a výrobní proces ve firmě PENAM, a.s. Obhajoba diplomové práce autor diplomové.
Ústav technicko-technologický Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Centrální nákupy SŽDC pro opravu, údržbu a modernizaci železničního svršku Stanislav Smeták Workshop „Oprava a údržba kolejí železničních drah“ Praha –
Úvod do regionu Ing. Vlastimil Veselý.
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Digitální gramotnost Informatické myšlení
PPP!!! VŠ - PARTNERSTVÍ PROJEKTOVÉHO PROSTŘEDÍ VYSOKÝCH ŠKOL
NESAT XIII (North European Symposium for Archaeological Textiles)
IRP 2017 (Internacionalizace) Výměnná laboratorní praktika FM TUL/HSZG
Stavba strojů a zařízení
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
Hledáme klíč k právům dětí
Centralizované rozvojové projekty 2017
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Technologická platforma silniční doprava
Vzor pro tvorbu prezentací akcí TP SIŽI
Celoživotní vzdělávání učitelů
Centrum výzkumu Řež s.r.o. Výzkum a vývoj v jaderné energetice
Národní akční plán čisté mobility
Integrované operační středisko – „srdce policie“
BIM – datový standard pro dopravní stavby
Vítáme Vás v Luhačovicích
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST
KONFERENCE DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA Zámecký pivovar Litomyšl,
Transkript prezentace:

Otto Plášek, Jaromír Zelenka, Lukáš Raif Nová generace výhybek a výhybkových konstrukcí – evropský projekt S-CODE Otto Plášek, Jaromír Zelenka, Lukáš Raif Konference DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA 2019 Litomyšl, 15. – 16. 05. 2019

Úvod Switches and Crossings Optimal Design and Evaluation (Optimální návrh a posouzení výhybek a výhybkových konstrukcí S-CODE): Shift2Rail S2R-OC-IP3-01-2016 „Research into new radical ways of changing trains between tracks“ (Výzkum zaměřený na radikálně nové způsoby, jakými vlaky přecházejí z koleje na kolej); Doba řešení 11/2016 – 10/2019

Zaměření a cíle projektu Hledání radikálně nových technologií pro výhybky a výhybkové konstrukce: Hledání, rozvoj a validace: nových technologií pro ovládání a dohled výhybek nové generace mající modulární a plug’n’play architekturu, a to v oblasti kontroly, monitorování, snímání veličin včetně souvisejících datových systémů; nových konstrukčních řešení vyznačujících se snížením počtu komponentů, nových funkčních konceptů, nových materiálů a souvisejících technologických postupů a logistiky; konstrukčních uspořádání nové generace, a to včetně stavěcích zařízení a systémů, mechatronických řešení, robustních řešení tolerantních vůči provozním odchylkám.

Vztah projektu S-CODE k další aktivitám a projektům

Integrace různých modulárních konstrukčních řešení

Konsorcium projektu a účast českých partnerů Koordinátor: University of Birmingham, hlavním řešitel projektu prof. Clive Roberts; DT – Výhybkárna a strojírna, a.s. Ferrovial (Španělsko); Rhomberg Sersa Rail Group (Rakousko); Rail Safety and Standards Board (UK); COMSA (Španělsko); Loughborough University (UK); Vysoké učení technické v Brně (Centrum AdMaS); Univerzita Pardubice (Výukové a výzkumné centrum v dopravě).

Struktura projektu S-CODE

Mapa inovativních řešení pro konstrukci železničního svršku

Přehled rozvíjených technologií pro oblast železničního svršku

Inovativní systémy upevnění kolejnic na pražci

Kompozitové plastové pražce

Model srdcovky pro výpočet kontaktní geometrie Vypočtené hodnoty Dr funkce

Pokročilý komplexní model konstrukce výhybky

Přehled zkoumaných konceptů konstrukčního uspořádání Back to Back Bistable Switch Pivoting Switch Sinking Switch Single Slender Switch Vehicle Based Switch

Závěr Veškerá výzkumná činnost intenzivně směřuje k obecnějším cílům stanoveným MAAP Shift2Rail, a to jmenovitě: nalézt adaptabilní metody návrhu konstrukcí výhybek a výhybkových konstrukcí s nízkými nároky na údržbu, opatřenou sebe dohlédacím systémem, se schopnostmi sebe nastavení a opravy, a to s cílem o 50 % zvýšit spolehlivost výhybek a výhybkových konstrukcí; vyvinout koncepty, nové materiály, výrobní technologie a technologie stavební a údržbových prací, které by v budoucnu mohly vést ke snížení nákladů životního cyklu až o 30 %; zvýšení rychlosti pojíždění a zkrácení času potřebného pro přestavení výhybek.

Děkuji Vám za pozornost doc. Ing. Otto Plášek, Ph.D., Vysoké učení technické, Fakulta stavební, Ústav železničních konstrukcí a staveb, Veveří 95, Brno. E-mail: plasek.o@fce.vutbr.cz doc. Ing. Jaromír Zelenka, CSc., Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera, KDPD - Oddělení kolejových vozidel, Česká Třebová. E-mail: jaromir.zelenka@upce.cz Ing. Lukáš Raif, DT – Výhybkárna a strojírna, a.s., Dolní 100, Prostějov. E-mail: raif@dtvs.cz