FINANČNÍ ZDROJE VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ 9. ledna 2019, Praha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Advertisements

Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. C7 - Projektová kancelář Metodický výklad výzvy C7 Mgr.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
INFORMACE K VÝZVĚ Č. 85A Místní komunikace 9/4/2015 Praha.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Regionální poradenské a informační místo (dále jen „RPIM2“) sídlo Hradec Králové Nový Pivovar, Soukenická 54.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Ing. Irena Havlová Praha, 15. února 2016.
Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy.
Role dobrovolných svazků obcí (DSO) v ČR při centrálním zadávání 1 Ing. Lukáš Vlček starosta města Pacova předseda Regionální komise Svazu měst a obcí.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Program RP04-16 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2016 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, příspěvková organizace DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR STAV REALIZACE ENERGETICKY ÚSPORNÉHO.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Dokumentace k výzvě č.02/ Olomouc Zlín Uherské Hradiště Velké Losiny.
Rozhodčí řízení Přednáška 5-6 VŠFS Rozhodčí soudy /RS/ stálé rozhodčí instituce -rozhodčí soudy (RS) Zřízeny podle právních předpisů státu, kde.
Normativní požadavky kladené na veřejné osvětlení prof. Ing. Karel Sokanský, CSc. Bc. Petr Šebesta VŠB – Technická univerzita Ostrava Fakulta elektrotechniky.
Národní program podpory cestovního ruchu
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií ŽP 100 mil. Kč na vozidla s alternativním pohonem pro obce a kraje + Memorandum o spolupráci Mgr.
Odpisové plány Inventarizační zpráva
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Pracovní skupina Terminály veřejné dopravy
12. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
Valná hromada Společnosti pro orbu
Příjmy z kapitálového majetku
Výchozí vnější situace:
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Benefit7.
Pracovní skupina Silniční infrastruktura
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Základní informace o programu
Financování členských a pobočných spolků FAČR pro rok 2018
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Financování členských a pobočných spolků FAČR pro rok 2018
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
potenciál úspor KSE v období dle cílů EU
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Aktuální informace k dotačním titulům MŽP
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Programy na podporu bydlení
Sociální a dostupné byty
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Energetický management budov
PhDr. Ondřej Kočandrle, oddělení infrastruktury VaV
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

FINANČNÍ ZDROJE VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ 9. ledna 2019, Praha

Energetická účinnost a snížení světelného znečištění Výzva NPŽP č Předmět podpory: rekonstrukce/úprava veřejného osvětlení na území NP a CHKO Komplementární k Programu EFEKT Celková alokace: 30 mil. Kč Max. 2 mil. na jeden projekt Dotace 50 % z celkových způsobilých výdajů Příjemci: obce, MČ a jimi zřízené organizace Příjem žádostí do 31. 10. 2018 Podrobná hodnotící kritéria součástí textu výzvy Zdroj: MŽP

Obrázek při spuštěné prezentaci funguje jako hypertextový odkaz Energetická účinnost a snížení světelného znečištění Výzva NPŽP č. 6/2018 Obrázek při spuštěné prezentaci funguje jako hypertextový odkaz Zdroj: MŽP

Snížení energetické náročnosti veřejného osvětlení (1) aktuálně jediná investiční dotace v programu EFEKT maximální výše dotace 2 mil. Kč maximálně 50 % způsobilých výdajů investiční dotace forma dotace ex ante, tj. dopředu (po výběrovém řízení na dodavatele díla) podpora pro osvětlovací tělesa (měněná i doplňovaná) a řídící systémy veřejného osvětlení v obcích výběrovým kritériem je zejména hodnota nebo procento uspořené energie, přiměřená doba návratnosti vložených finančních prostředků a předpokládaný veřejný prospěch Zdroj: MPO

Snížení energetické náročnosti veřejného osvětlení (2) metodické materiály: Metodika pro žadatele o dotaci na rekonstrukci VO Příručka pro zpracovatele EP v oblasti VO Informace a podklady důležité pro přípravu projektu: seznam ulic s veřejným osvětlením zatřídění komunikací (včetně uvedení požadované intenzity osvětlení) seznam světelných bodů a instalovaných typů svítidel (včetně počtů jednotlivých typů) přehled světelných zdrojů (včetně specifikace příkonu) Zdroj: MPO

Přehled podpořených projektů z programu EFEKT Podpora rekonstrukce veřejného osvětlení 2014 2015 2016 2017 2018 * Počet doručených žádostí 33 48 274 249 152 Počet podpořených projektů 19 45 35 154 141 Objem dotace z programu EFEKT [mil. Kč] 8 22 100 124 Celkové náklady projektů [mil. Kč] 59 90 207 370 Očekávané úspory [GJ/rok] 3 000 7 200 19 242 19 912 Průměrná dotace na projekt [tis. Kč] 380 469 1 290 652 885 * pro rok 2018 mohou ještě údaje doznat změny Zdroj: MPO

Jaroslav Klusák energetický manažer, předseda SEMMO jaroslav.klusak@litomerice.cz, klusak@semmo.cz +420 773 165 574