Akreditace NMS Podklady Poděbrady

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přechod na nový systém akreditací JIŘÍ SMRČKA TAJEMNÍK AKREDITAČNÍ KOMISE.
Advertisements

Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Jak se dostat na univezitu do Británie Žádost na univerzity.
Filozofická fakulta Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Vítejte na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Vítejte na Dni otevřených dveří Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity 18. ledna 2013.
Hodnocení kvality výuky 2014 – 2015 LS Říjen 2015.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
„Propojení teoretické a praktické přípravy budoucích pedagogických pracovníků na UP“ KULATÝ STŮL K PEDAGOGICKÝM PRAXÍM Přírodovědecká fakulta.
Plánovací část projektu Cíl projektu - vychází z řešení z prognostické části, - odpovídá na otázku, čeho má být dosaženo? - představuje slovní popis účelu.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Co nového ve VVIS Tereza Černá
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
11 Doktorské studium na FLD doc. Ing. Tomáš Kušta, Ph.D.
Jihočeská univerzita V Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra právních oborů, řízení a ekonomiky Kolegium děkana 2. června 2009.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník 2016/17. Základní informace – záložka „studentům“ 1.Studijní řády a.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Šablona klíčové aktivityIII/2 SadaMatematika 6 NázevDesetinná čísla_8.
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
Mgr. Jitka Laholová Odbor vzdělávání a vědy MZ
Úvod do studia němčiny I.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
První informativní setkání
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Plánování ve školní tělesné výchově
Biologie - pokyny ke zkoušce
Postup pro aktualizaci seznamu doporučené literatury a učitelů uvedených u předmětu ve studijní agendě STAG.
Evaluace předmětů studenty (Anketky)
Zpráva o uplatňování ÚP
Účetnictví – význam informací
PhDr. Lenka Gajzlerová jaro 2013
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Speciální metody fyziologie živočichů Bi 5611c
Regionální akční plán ÚK – pracovní verze k
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Program – – → 1. blok – dotazy posluchačů k prezentaci z minulého semináře, poskytování informací o dítěti, informovaný souhlas.
Vědeckovýzkumný IS Milan Šorm.
Pedagogická psychologie
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Uživatelská příručka DuoTrainin
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Společné informace o studiu
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
za akademický rok 2016/2017 Hana Kolářová proděkanka LF UP
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Aktuálně o stavu příprav na účinnost GDPR
KURIKULUM PRO VŠECHNY R. Votavová /
Institucionální změny v přípravě učitelů na vysokých školách
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník
Přijímací řízení pro školní rok 2018/2019.
PŘEDZKOUŠKOVÁ PREZENTACE
Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha 4
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Schůzka fakultních provázejících učitelů a metodiků praxe Katedra primární pedagogiky PdF MU (Galerie RUV)
Dotazníkové šetření II – koncepce a nastavení
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Přijímací řízení pro školní rok 2019/2020.
Personální zabezpečení SP
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Transkript prezentace:

Akreditace NMS Podklady Poděbrady 3. prosince 2010

Kreditové ohodnocení VU a DP - stanovisko Magisterské studium pro AR 2011-2012 a pro akreditaci (závěr komise) VU 6 8 DP 10 20 Celkem v MS 44 Povinnost v MS 120 Podíl 44/120 = 36.7%

Podíl povinných předmětů Závěr (doporučení pedagogické komise) Podíl povinných předmětů v BS do 55 kreditů (v BS, na které navazuje MS) Podíl povinných předmětů v MS v průměru za II a III do 50 kreditů

Úkoly Okamžité úkoly v rámci akreditačních prací doplnění parametrů předmětů do databáze KOS pro potřeby akreditace a aktivity RČVUT ohledně ECTS do 3.12. (jmenováni zástupci kateder a rozeslán e-mail s pokyny) určení garantů oborů v BS a MS - návrhy dodat do 3.12. sdělení jmen kolegů zodpovědných za dohled na vedením závěrečných prací v BS a MS do 3.12. návrh změn v zásadách studia pro AR 11-12 zaslat do 20.12. s použitím pracovní stránky BK (http://geraldine.fjfi.cvut.cz/WORK/BK/bk1011.html) připravit návrh změn ve studijních plánech současně pro AR 11-12 a současně pro potřeby akreditace (podle schématu 3+2). Ve studijních plánech je třeba zkontrolovat procenta přednášejících s vyššími akad. tituly. Termín odeslání návrhu je 20.12. - pozor - je to dříve než obvykle.

Harmonogram Rámcový harmonogram přípravných prací I. Přípravné období do 20.12. s výše uvedenými úkoly II. Personální zabezpečení akreditace oborů - do 15.2. budou připravovány osobní podklady akad. pracovníků uvedených v akreditačních spisech III. Popis oborů - do 15.3. IV. Odůvodnění akreditace - do 15.3. V. Kompletování spisů - do 30.4. VI. Odeslání spisů - do 31.5.

Některé aspekty Přehled některých aspektů akreditace - Každý obor musí mít garanta, zvlášť pro BS a zvlášť pro NMS – požadavek: úvazek 1.00 na FJFI a ne jinde - Studijní plány - má se buď popsat pravidlo jejich tvorby, nebo přímo doložit tyto plány ve spisu. - Všichni vyučující v BS a MS musí mít alespoň magisterské vzdělání. - Dohled nad závěrečnými pracemi vedenými externisty vykonává jmenovaný pracovník katedry. - Kontrolovat podíl přednášejících s vyššími akad. tituly v BS a MS - Anglická verze akreditace – KD se shodlo na přípravě této verze do MS. AK vyžaduje anglické studijní plány. - Výzkumná činnost v oboru musí doprovázet výuku v daném oboru. - Ve formulářích osob je striktní požadavek 5 výsledků za posledních 5 let (v oboru, o jehož akreditaci se žádá)

Některé aspekty Přehled některých aspektů akreditace - Každý obor musí mít garanta, zvlášť pro BS a zvlášť pro NMS – požadavek: úvazek 1.00 na FJFI a ne jinde - Studijní plány - má se buď popsat pravidlo jejich tvorby, nebo přímo doložit tyto plány ve spisu. - Všichni vyučující v BS a MS musí mít alespoň magisterské vzdělání. - Dohled nad závěrečnými pracemi vedenými externisty vykonává jmenovaný pracovník katedry. - Kontrolovat podíl přednášejících s vyššími akad. tituly v BS a MS - Anglická verze akreditace – KD se shodlo na přípravě této verze do MS. AK vyžaduje anglické studijní plány. - Výzkumná činnost v oboru musí doprovázet výuku v daném oboru. - Ve formulářích osob je striktní požadavek 5 výsledků za posledních 5 let (v oboru, o jehož akreditaci se žádá)

Důsledky vs. stav KJCH V NMS se „uvolňuje“ 15 kreditů (10 kr v 2. r a 5 kr ve 3. r.). V prvním ročníku NMS je celkem 10 povinných kreditů, které nebyly v 3. ročníku BS: Tuhé látky 2 kr Reakční kinetika 3 kr Koloidní chemie 3 kr Základy konstrukce JE 2 kr (jen AJCH a CHŽP) Máme špatný poměr povinné / volitelné (požadavek max 50, nyní 58 + 57)

Body k diskusi – krok 1 Chceme posílit praktickou výuku? Chceme nadále vypisovat (některá) výpočetní cvičení jako samostatné předměty? (pro BS) Chceme nadále vypisovat všechna tři zaměření? Průměr 2002-2010 AJCH 2,9 CHŽP 0,8

Laboratorní výuka Současný stav: RAP1 2. r. NMS 5 kr (5 hod/týden) Návrh / možnosti k diskusi: Správná praxe 3. r. BS ? kr Detekce 3. r. BS ? kr Jaderná chemie 1. r. NMS ? kr Radioanal. met. 1. r. NMS ? kr Separačky 1. r. NMS ? kr Radiační chemie 1. r. NMS ? kr Aplikace RN? 1. r. NMS ? kr Radiač. met BaM 1. r. NMS ? Kr Může se jednat o „polosemestrální“ praktika!