Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář k ukončování projektů FS Vzorové obsahy 10. června 2008 Praha RNDr. Alois Kopecký, ŘO FS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Advertisements

PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Nástroje na podporu bydlení v ČR Ekonomika bydlení a technické infrastruktury.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Dotační projekty Vysokého Mýta
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
IROP – Národní program Ing. Ilona Kunešová / Ing. Filip Novosád Odbor územního plánování Ministerstvo pro místní rozvoj 10. prosinec 2015, pracovní porada.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Vyhodnocení realizace IPRM v IOP PRAHA.
Financování bezbariérových úprav chodníků a cyklistických stezek Seminář SMO ČR, SFDI a ČKAIT Praha, 9. září 2014 Ing. Karel Havlíček.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ jednání Expertní skupiny manažerů IPRM Děčín Ing. Michal Pluta, ředitel Holdingového fondu SFRB.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Seminář pro žadatele Výzva č. 32/ Fyzická revitalizace území 22. ledna 2013 Olomouc.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Schválením žádosti projekt nekončí
Národní dotační programy
Snídaně starostů , Jedlí
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Dotační program Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2011
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Prioritní oblast 5– Národní podpora územního rozvoje Oblast intervence 5.2 Zlepšení prostředí v problémových sídlištích.
odbor politiky bydlení
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
IROP – Národní program Ing. Ilona Kunešová / Ing. Filip Novosád
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Podpora obnovy a rozvoje venkova
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Bytová politika v ČR, současnost a budoucnost
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství Program je určen pro: obce Lze využít na: výstavbu nebo rekonstrukci dopravní infrastruktury, výstavbu nebo rekonstrukci technické infrastruktury, odstranění nadzemního vedení vysokého napětí, opravu nebo doplnění veřejného osvětlení, realizaci protipovodňových opatření, opatření na zvýšení bezpečnosti sídliště, úpravu veřejných prostranství výstavbu veřejných sportovních a rekreačních ploch. Realizace projektu: ukončení realizace nejpozději do 2 let od uzavření smlouvy. Výše dotace: až do 50 % uznatelných nákladů, nejvýše 6 mil. Kč, úvěr lze poskytnout jen s dotací, součet úvěru a dotace může činit nejvýše 90 % uznatelných nákladů. Úroková sazba úvěru: základní referenční sazba EU + 0,30 % p.a. Rozpočet 2019: 100 mil. na dotace, 20 mil. na úvěry

Nejedná se o stavební projekt Regenerace sídlišť Nejdůležitější podmínky Nejedná se o stavební projekt Projekt regenerace - zpracovaný v souladu se zásadami uvedenými v příloze nařízení Projekt regenerace je členěn na část analytickou a část návrhovou. Analytická část obsahuje vyhodnocení stanovených podkladů ve vztahu k řešení projektu. Návrh obsahuje část textovou, část grafickou a část ekonomickou. Projekt regenerace v souladu s územním plánem Aktualizace projektu – po realizaci etapy/etap nutná aktualizace včetně vyhodnocení Projekt regenerace musí být schválen zastupitelstvem obce (NV §3 odst. 1 písm. c) obec má projekt, který je v souladu s platnou územně plánovací dokumentací a byl včetně každé jeho změny schválen zastupitelstvem obce)

Regenerace sídlišť Nejdůležitější podmínky Výzvy v roce 2019 Pozemek ve vlastnictví obce. Stavební povolení na plánované úpravy – pokud zákon vyžaduje. Obec nemá dluh ve vztahu ke státnímu rozpočtu nebo státním fondům. Zákaz financování z evropských strukturálních a investičních. Ukončení realizace do 2 let od podpisu smlouvy (předání díla bez vad a nedodělků) Udržitelnost projektu musí být 5 let od ukončení realizace projektu. Výzvy v roce 2019 duben říjen

Regenerace sídlišť Výběrová kritéria Maximální počet bodů 100 – schválení projektů až do výše alokace Kvalita projektu RS – hodnotí externí hodnotitel (max. 80 bodů) Řešení sociálních a společenských problémů Věcná provázanost Komplexnost Vypovídací úroveň projektu Projekt a veřejnost 2. Žádost (max. 20 bodů) Hodnotí se formální stránka předložené žádosti, tzn. předložení informací a příloh požadovaných výzvou a podmínkami podprogramu. Chybí max. 2 informace, přílohy -> odpočet 10 bodů Chybí 3 a více informací, příloh -> odpočet 20 bodů