Legislativní rámec podpory kvality ve veřejném nakupování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Petr Tlustoš Zadávání veřejných zakázek v projektech OP VK OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ORR, Krajský úřad kraje Vysočina Globální.
Advertisements

Veřejné zakázky a nejčastější pochybení Tomáš Mikulecký Oddělení veřejných zakázek Státní fond životního prostředí ČR.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek Ing. Josef Šetek Seminář pro SC 2.2 VZNIK NOVÝCH A ROZVOJ EXISTUJÍCÍCH PODNIKATELSKÝCH AKTIVIT V OBLASTI SOCIÁLNÍHO.
AUTORSKÉ PRÁVO VE VZTAHU K IT A VEŘEJNÝM ZAKÁZKÁM Seminář pro příjemce v rámci o.i. 2.1 IOP JUDr. Soňa Illner Pajerová, advokátka Mgr. Petr Panýr,
1. PCP (pre-commercial procurement) Zkušenosti s PCP v České republice Pavel Slípek.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Příprava výběrového řízení 3. Dotazy.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Ing. Jan Bartoš Listopad 2010 Hodnocení smluv o poskytování služeb Liberecké informatické fórum.
Seminář pro žadatele IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek červen 2016.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
E NERGETICKÉ VYUŽITÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ JAKO NÁSTROJ PRO PLNĚNÍ PLÁNU ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ Projekt ZEVO Chotíkov E NERGETICKÉ VYUŽITÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Problémy v zadávaní 3. Dotazy.
Program rozvoje venkova Veřejné zakázky – v Pravidlech (vybrané části) 1. kolo PRV.
Trh, ekonomika. ekonomická činnost výroba spotřeba obchod, směna.
Seminář pro žadatele k 37. výzvě IROP „Energetické úspory v bytových domech II" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Žadatel je povinen při výběru dodavatele projektu postupovat dle závazných podmínek v kapitole 9. Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace před podpisem.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP obecná část Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha OM OP LZZ D9)
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Diplomové práce pro CE WOOD a) Bilance toku materiálu pilařského provozu b) Závislost kvality vstupní suroviny na kvalitu výstupních produktů pilařského.
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP Josef Jemelka Oddělení veřejných zakázek OPŽP Státní fond životního prostředí ČR.
E-aukce, workshop, , Praha E – aukce Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování Ing. Jan Novotný.
Seminář pro zájemce o veřejné zakázky v rámci projektů Úřadu práce v Mostě Práce na Mostecku pro každého Rodina a práce na Mostecku.
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 29. října 2012.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Problematika koncesí a sektorových veřejných zakázek
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
Seminář pro žadatele IROP
Seminář pro žadatele IROP
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení
Úloha bodového systému
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
ČSOB Leasing : Tržní podíl celkem : 1 –
Povinnosti provozovatele střešních instalací při dodávkách přímým vedením
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Jednotné principy klasifikace na GJKT
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Příspěvek na konferenci
Evaluace a hodnocení Evaluace Autoevaluace ©.
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
RIZIKO.
Management Přednáška 7, 8: Plánování.
veřejných zakázek IROP
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Nový zákon o zadávání veřejných zakázek
Centrální nákupy SŽDC pro opravu, údržbu a modernizaci železničního svršku Stanislav Smeták Workshop „Oprava a údržba kolejí železničních drah“ Praha –
Seminář pro žadatele k 13. výzvě IROP „Revitalizace vybraných památek"
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání
RIZIKO.
Principy fungování spolku BISON
Řízení rizik podvodu a korupce při zadávání veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Vztahy mezi útvary charakter průběhu hlavní podnikatelské činnosti
Cyklus malého projektu
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Předběžné tržní konzultace Úklidové služby UKB 2019
Seminář pro žadatele k 36. výzvě IROP „Stanice IZS"
Transkript prezentace:

Legislativní rámec podpory kvality ve veřejném nakupování Mgr. Kamil Jelínek Konference #czechmed21 21.3.2019

Jaké možnosti při hodnocení nabídek zákon zadavatelům poskytuje Jaké možnosti při hodnocení nabídek zákon zadavatelům poskytuje? Jaké jsou trendy v hodnocení nabídek? Jak může zadavatel nastavit hodnocení nabídek tak, aby získal plnění, které bude nejvíce vyhovovat jeho potřebám?

Hodnocení nabídek Poměr nejnižší nabídkové ceny a kvality Poměr nákladů životního cyklu a kvality Ekonomická výhodnost Nejnižší nabídková cena Nejnižší náklady životního cyklu

Porovnatelná a ověřitelná Kritéria kvality Spojená s předmětem VZ MUSÍ Porovnatelná a ověřitelná Smluvní podmínky, jejichž účelem je utvrzení povinnosti dodavatele, nebo platební podmínky NESMÍ Demonstrativní výčet + ZPŘ

Preference kvalitativních HK

Preference kvalitativních HK „Cílem musí být nejen cenově nejvýhodnější, ale především i kvalitativně odpovídající plnění veřejné zakázky. Zadavatel by měl v rámci veřejné zakázky dostat odpovídající hodnotu za peníze“, čehož má být dosahováno především zvýšením „podílu zakázek soutěžených kritériem kvality v porovnání se zakázkami soutěženými pouze cenou“. (DZ) SOVZ, MU

Pravidla pro hodnocení Kritéria hodnocení Metodu vyhodnocení nabídek Váha HK nebo jiný matematický vztah „zadávací dokumentace musí být jednoznačná, jelikož musí být zcela patrno, v jakých otázkách a jak konkrétně spolu budou jednotlivé nabídky „soutěžit“. Rovněž jednotlivá dílčí kritéria a jejich hodnocení musí být natolik konkrétní, přesné a jednoznačné, aby se každému z uchazečů dostalo informací téhož materiálního obsahu a aby bylo následně zřetelně přezkoumatelné, zda zadavatel hodnotil nabídky tak, jak předeslal v zadávacích podmínkách. Nemůže tedy obstát taková zadávací dokumentace, z níž požadavky na zpracování nabídky a následně hodnotící kritéria nejsou zcela srozumitelná a jednoznačná, tj. pokud objektivně připouštějí rozdílný výklad a vzniká tak interpretační nejistota“ 2 Afs 86/2008-222

Stanovení váhy jednotlivým HK Počet bodů kritéria = ℎ𝑜𝑑𝑛𝑜𝑡𝑎 𝑝𝑜𝑠𝑢𝑧𝑜𝑣𝑎𝑛é 𝑛𝑎𝑏í𝑑𝑘𝑦 ℎ𝑜𝑑𝑛𝑜𝑡𝑎 𝑛𝑒𝑗𝑙𝑒𝑝ší 𝑛𝑎𝑏í𝑑𝑘𝑦 ∗100 Počet bodů kritéria = ℎ𝑜𝑑𝑛𝑜𝑡𝑎 𝑝𝑜𝑠𝑢𝑧𝑜𝑣𝑎𝑛é 𝑛𝑎𝑏í𝑑𝑘𝑦 𝑧𝑎𝑑𝑎𝑣𝑎𝑡𝑒𝑙𝑒𝑚 𝑠𝑡𝑎𝑛𝑜𝑣𝑒𝑛á 𝑖𝑑𝑒á𝑙𝑛í ℎ𝑜𝑑𝑛𝑜𝑡𝑎 ∗100

Náklady životního cyklu Ostatní pořizovací náklady Náklady na údržbu Náklady zadavatele a jiných uživatelů v průběhu životního cyklu Náklady související s užíváním Náklady spojené s koncem životnosti Náklady způsobené dopady do životního prostředí (vyčíslitelné) „aby zadavatel mohl lépe zhodnotit nejen cenu, kterou zaplatí za pořízení požadovaného plnění, ale i náklady životního cyklu tohoto plnění, které mohou často pořizovací cenu mnohonásobně převýšit. Jinak řečeno, nejlevnější nabídka není vždy ekonomicky nejvýhodnější, zadavatel může pořídit nejlevnější plnění, ale jeho provoz, údržba a další nezbytné náklady ho mohou stát v konečném důsledku daleko více, než kdyby na počátku investoval větší částku a pořídil plnění kvalitněji“ ÚOHS-S367/2012/VZ-22545/2012/514/MDI

Metoda pro stanovená nákladů ŽC Údaje, která mají účastníci poskytnout Metodu ke stanovení nákladů ŽC Objektivně ověřitelných a nediskriminačních kritériích Přístupná všem dodavatelům Založená na údajích, které mohou dodavatelé poskytnout bez nepřiměřeného úsilí

Odbavovací systém - Pardubice Celková nabídková cena Cena za dodávku, montáž a zprovoznění Měsíční servisní poplatek (Ps) Cena za 1 hodinu mimozáručního servisu (Ph) Platba za výjezd k mimozáručnímu servisu (Pv) 𝑁Ž𝐶=𝐶𝑑+120∗𝑃𝑠+240 ∗𝑃𝑣+2000∗𝑃ℎ

Nemocniční informační systém Celková nabídková cena – náklady životního cyklu Cena plnění za dodávku a implementaci NIS Cena za licenci Cena za jeden člověkoden (projektový vedoucí, konzultant, programátor) Cena plnění za následnou podporu a servisní služby Měsíční paušální cena za údržbu NIS Cena za jeden člověkoden rozvoje (konzultant, programátor) Ostatní náklady životního cyklu Veškeré dodatečné náklady zadavatele na hardware a software nezbytný pro spěšnou a funkční implementaci NIS

Generální dodávka stavby „Za objektivní měřítko ekonomické výhodnosti nabídky považuje Zadavatel celkové náklady, které vynaloží na pořízení zadávaného díla a na vytápění, ohřev teplé užitkové vody, chlazení, větrání a udržování vlhkosti vzduchu v budovaném díle za prvních 25 let jeho provozu, s přihlédnutím k časové hodnotě vynaložených peněz. Ekonomická výhodnost nabídky je proto – při cenách elektrické energie a tepla a při režimu využívání díla shodných pro všechny nabídky - závislá na nabídkové ceně díla a na technických parametrech nabízeného díla významných pro vytápění, ohřev teplé užitkové vody, chlazení, větrání a udržování vlhkosti vzduchu v něm.“ Hodnotící kritéria Nabídková cena Technické parametry nabízeného díla významné pro vytápění, ohřev teplé užitkové vody, chlazení, větrání a udržování vlhkosti vzduchu v něm Váha HK nestanovena – součet obou hodnot

Předběžné tržní konzultace Seznámení se s trhem Volba hodnotících kritérií Vymezení předmětu

Klíčem k úspěchu zadávacího řízení a následné spokojenosti zadavatele je rozumná volba hodnotících kritérií.

Děkuji za pozornost