M. Telingerová Komprimace dat.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DIGITALIZACE Datové formáty. Nekomprimované formáty původní algoritmy záznamu datových souborů umožnily pouze jejich převod do digitální podoby:  formát.
Advertisements

Veškerá data v počítači jsou uložena jako soubory.
Datové formáty Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Počítačová grafika Komprimace grafických dat Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
CorelDRAW – dodatky (19). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Počítačová grafika Úvod do základů počítačové grafiky.
Zoner Photo Studio – Editor I. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Hodnocení bakalářské práce. Formální náležitosti BP odevzdat ve 2 vyhotoveních a v elektronické podobě (PDF) Dodržet termín odevzdání Hodnotí vedoucí.
Přírodopis – Neživá příroda Koloběh vody Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k učivu o neživé přírodě. Jejím obsahem je koloběh vody. Jednoduchými.
Informatika ZÁLOHOVÁNÍ Pro: ISŠ Semily Zpracoval: Vít Rutkovský Datum: 3.září 2012.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
Formáty souborů (neboli typ souboru) obvykle určuje význam dat v elektronickém souboru. Existuje množství různých formátů, přizpůsobených pro ukládání.
Soubor, složka, jednotka (12). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 2. část.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 36 AnotaceSíťový.
Komprese (komprimace) dat  komprese = zmenšení objemu dat  používá se hlavně při archivaci nebo přenosu dat  slangové alternativní termíny: (za)zipování,
Název:VY_32_INOVACE_ICT_6A_8B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:6. Tematický okruh,
KOMPRESE. Co to je komprese? Je způsob zakódování datového souboru (text, hudba, video atd.) do podoby, kdy velikost souboru je menší než před kompresí.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S1_06.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_15_Sítě_internet2 TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku.
Tiskárny Urbanová Nicola 1.A.
16.1 Dokument v digitální podobě
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Základní pojmy pro práci s OS Windows
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Uspořádání dat na disku
Matouš Bořkovec, ZŠ Suchdol
Software počítače – opakování
Poměr.
Elektronické součástky a obvody
Software počítače 2 - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úměrnosti Nepřímá úměrnost. Zavedení pojmu nepřímá úměrnost.
Excel – tabulkový procesor
Informatika pro ekonomy přednáška 6
Video a fotografie z mikroskopu
Malování Grafický program MS Windows Mgr. Marie Kardová.
KOMPRESE DAT Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Grafické formáty Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Zavedení pojmu přímá úměrnost.
Poměr Co je poměr. Změna v daném poměru..
Informatika pro ekonomy přednáška 6
Přírodní vědy DUM 15 KOLOBĚH VODY
2. seminární úkol - projekt
Informatika textový editor - WORD
SÁRA ŠPAČKOVÁ MARKÉTA KOČÍBOVÁ MARCELA CHROMČÁKOVÁ LUKÁŠ BARTOŠ B3E1
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Regulátory spojité VY_32_INOVACE_37_755
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Mgr. Jan Fiala Archivace a komprese linux.
Teorie Informace, signál
Free packing John Vladimir 3MA481.
Grafické formáty Mgr. Petra Toboříková.
Corel PHOTO-PAINT Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Počítačová grafika.
Zákon o odpovědnosti veřejné moci
Způsoby uložení grafické informace
Zavedení pojmu přímá úměrnost.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
POMĚR VE SLOVNÍCH ÚLOHÁCH
Multimédia základní informace.
Nadpis prezentace – písmo „Calibri“ varianta Bold, velikost 28bodů, zarovnání na střed Jméno Autora Citát vázající se k projektu, není povinný. Písmo „Calibri“,
Transkript prezentace:

M. Telingerová Komprimace dat

komprimace (pakování, sbalení, komprese) zmenšení objemu dat speciální programy dekomprimace (ROZPAKOVÁNÍ, ROZBALENÍ) vrácení souboru do původní podoby nelze přistupovat k datům, lze pouze kopírovat, přejmenovávat...

aLGORITMUS PRO KOMPRIMACI na uchování kódu a odpovídajících řetězců se používá slovník kompresní poměr – poměr mezi velikostí původního a zkomprimovaného souboru (poměr, %) závisí na typu souboru (text, databáze x programy)

Typy komprese ztrátová – některé údaje jsou vypuštěny a nelze je již vrátit (obrázky, videa), zmenšení kapacity souboru bezztrátová – umožňuje vrátit soubor do původní podoby (dokumenty, databáze)

Programy pro komprimaci Winzip Winrar Peazip