DOTAČNÍ ROK 2019 – LFA; PPO; ANC LFA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PŘÍMÉ PLATBY V EU SKOT, OVCE A KOZY
Advertisements

Zemědělství – 1. část.
NOVÁ LEGISLATIVA EU LFA O podmínkách poskytování plateb horským oblastem, oblastem s jinými znevýhodněními (LFA) Ing. Pavel Stonawský Akreditovaný poradce.
Chmelařský kongres Praha 2008
Zásady správné zemědělské praxe
Předčasné ukončení zemědělské činnosti
Předčasné ukončení zemědělské činnosti Nařízení vlády 69/2005
Zákon č. 334/1992 Sb. o ochraně zemědělského půdního fondu
TÉMA: Daň z nemovitostí
1 Znevýhodněné oblasti a Natura 2000 Ing. Jaroslav Humpál ÚZEI Praha.
Společenské a hospodářské prostředí
Praha, 2010 Představení připravovaného dotačního programu II.1.4 Platby na podporu dobrých životních podmínek zvířat Ing. Jiří Rádr.
Prezentováno na semináři v Litovli 18.dubna 2007 Ing. Mračkovou Návrh novely NV 242/2004 Sb. - HRDP.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 10. prosince 2014.
Podmínky pro poskytování plateb za přírodní znevýhodnění v horských oblastech a oblastech s jinými znevýhodněními.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 3. prosince 2014.
Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i.
Kulatý stůl dne Environmentální opatření PRV 2014+
Zemědělství ČR Živočišná výroba
Název prezentace Nařízení vlády ze dne o stanovení závazných pravidel poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích a na vybrané myslivecké.
POJISTNÉ NA ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ. Prameny práva zákon č. 592/1992 Sb., o pojistném na zdravotní pojištění (ZPZP)
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Oceňování lesa jako biologických aktiv (IAS 41) a začlenění jejich hodnoty do finančního účetnictví.
Ing. Marcela Strakošová
AGROCENZUS 2010 Strukturální šetření v zemědělství
RP10-16 Dotace na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje Zlín, Ing. Marcela Strakošová.
Nástroje dotační politiky pro zemědělce hospodařící udržitelným způsobem Ing. Pavel Sekáč náměstek ministra zemědělství Sekce pro společnou zemědělskou.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
ENVIRONMENTÁLNÍ OPATŘENÍ PRV Zemědělská opatření Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Ing.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Elektronická příprava deklarace a podání JŽ. Připravený zemědělec Chci si podat elektronickou žádost o dotaci - ANO 1) Vyřešené zakázané činnosti, případně.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
AEKO Agroenvironmentálně–klimatická opatření (AEKO) A podopatření integrovaná produkce ovoce B podopatření integrovaná produkce révy vinné B1.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Státní zemědělský intervenční fond Česká republika Souhrn nejčastějších kontrolních nálezů při kontrolách na místě v roce 2015.
ZEMĚDĚLSKÉ DOTACE OD VSTUPU DO EU PO SOUČASNOST. Platební agentura SZIF zprostředkovává finanční podporu z EU a národních zdrojů. Jedná se o následující.
Příprava a podání Jednotné žádosti. Standardně do 15. května (v roce 2015 byl termín posunut do 29. května) + 25 dní pro pozdní podání (se sankcí) Termín.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Problematika Úřadu práce v kontextu poskytovatelů sociálních služeb 18. února 2014 Mgr. Jana Marie Landová.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Přijímací řízení nově Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných LK Krajský úřad Libereckého kraje Ing. Eva Kotková.
Financování Národního programu GZ pro výživu a zemědělství 2016 Rada genetických zdrojů rostlin, VÚRV, Ing. Vlastimil Zedek, Ministerstvo zemědělství.
Program rozvoje venkova ČR 2007 – 2013 Osa II Ing. Ivan Landa, CSc
Příspěvek na hospodaření v rámci AGROENVIRONMENTÁLNÍCH OPATŘENÍ ČESKÉ REPUBLIKY LUŽE Listopad 2008 Jan Simek DAPHNE ČR - Institut aplikované ekologie.
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Návrhy změn požadavků podmíněnosti a greeningu Lubomír Smrček Podklady pro prezentaci pocházejí z materiálů odboru přímých.
Daň silniční a daň z hazardních her
Výpočet náhrad za újmy omezením lesního hospodaření pomocí SW SKOL
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
Zelená nafta Seminář k novele zákona o spotřebních daních
Majetkové daně Michal Radvan.
GBER – interpretace a často kladené otázky
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
Dobré životní podmínky zvířat
Dotační tituly Plzeňského kraje v roce 2017
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
Speciální projekty založené na principu HÚL
AGROCENZUS 2010 Strukturální šetření v zemědělství
Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie
Pěstování RRD na zemědělské půdě
DOTAČNÍ ROK 2018 – LFA; PPO; ANC LFA
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Seminář pro žadatele, , Nýrsko
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

DOTAČNÍ ROK 2019 – LFA; PPO; ANC LFA DOTAČNÍ ROK 2019 – LFA; PPO; ANC LFA platba pro oblasti s přírodními nebo jinými zvláštními omezeními PPO platba pro přechodně podporované oblasti s přírodními omezeními ANC platba pro horské oblasti a jiné oblasti s přírodními nebo jinými zvláštními omezeními Ing. Ilona Veselá

LFA x ANC/PPO Od roku 2018 nebude nově vyplácena podpora v rámci dotačního titulu LFA – platba pro oblasti s přírodními nebo jinými zvláštními omezeními podle Nařízení vlády č. 72/2015 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Dotační titul LFA bude od roku 2018 nahrazen dvěma samostatnými dotačními tituly: PPO (platba pro přechodně podporované oblasti s přírodními omezeními) ANC (platba pro horské oblasti a jiné oblasti s přírodními nebo jinými zvláštními omezeními) Pro každý z výše uvedených dotačních titulů (PPO a ANC) existuje samostatné nařízení vlády: ANC – NV 197/2018 (43/2018), PPO – NV 57/2019 (44/2018)

Mapa ANC a vyřazovaných LFA

ANC Oproti dotačnímu titulu LFA bude v rámci opatření ANC zásadním rozdílem rozlišování výrobního zaměření žadatele na: převažující živočišnou výrobu nebo převažující rostlinnou výrobu, které bude determinovat výši sazby na 1 ha zemědělské půdy. Žadatel neuvádí v žádosti, na který z obou režimů v daném roce žádá EK by to považovala za podporu produkce

ANC O převažující živočišnou výrobu se jedná, pokud: průměrná hodnota intenzit chovu za každý den kontrolního období od 1. ledna do 31. prosince kalendářního roku, který předchází kalendářnímu roku, na který žadatel žádost podává, dosahuje nejméně 0,3 velké dobytčí jednotky na hektar zemědělské půdy (orná půda, trvalý travní porost a trvalá kultura) a zároveň denní intenzita chovu v každém dni kontrolního období od 1. června do 30. září kalendářního roku dosahuje nejméně 0,3 velké dobytčí jednotky na hektar zemědělské půdy (orná půda, trvalý travní porost a trvalá kultura). Porušení intenzity = nárok na sazby pro převažující rostlinnou výrobu, nikoli zamítnutí žádosti.

ANC SAZBY

ANC DCHK – nově bude žadatel deklarovat koně pro: období od 1. ledna do 31. prosince kalendářního roku, který předchází kalendářnímu roku podání žádosti období od 1. června do 30. září kalendářního roku podání žádosti

ANC

PPO Žádat na PPO může pouze žadatel, kterému byla přiznána platba podle NV 72/2015 Sb. (LFA) žadatel, který žádal o platbu v letech 2015 – 2017 Platba bude poskytována na DPB nacházející se v katastrálních území, která v důsledku nového vymezení oblastí s přírodními omezeními nespadají do vymezení oblastí ANC. Platba bude poskytována maximálně po dobu tří let (2018 - 2020). Administrace opatření, respektive kontrola dílčích dotačních podmínek je totožná s opatřením LFA – platba pro oblasti s přírodními nebo jinými zvláštními omezeními (Nařízení vlády č. 72/2015 Sb., ve znění pozdějších předpisů).

PPO

PPO SAZBY

Degresivita plateb

Jednotná žádost 2019 – Novinky ANC novela NV 43/2018 (§ 14a) umožňuje nově upravit (zkrátit) období pro stanovení hodnoty intenzity chovu, pokud žadatel na deklaraci ANC uvede, že došlo ke snížení stavu hospodářských zvířat v důsledku sucha v roce 2018 Tj. uvede-li žadatel v žádosti o poskytnutí platby ANC pro rok 2019, že došlo ke snížení stavu hospodářských zvířat v důsledku sucha v roce 2018, stanoví se jako kontrolní období pro výpočet průměrné hodnoty intenzit chovu hospodářských zvířat období od 1. ledna do 30. září 2018

Jednotná žádost 2019 – Novinky ANC